IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение

Не се обиждайте, но колкото ви се иска да са цените на имотите, толкова ви се иска да са и цените на ремонтите - откъснати от реалността.
    Колко бани ремонтира лично ти в последните две години и колко оферти получи преди ремонта и от кого ????

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Не виждаш ли че са видяли че е жена и са я засилили по пързалката.
      Преди 10 години ни бяха обявили цена за ремонт от 12000 за 50 квадрата.
      Ремонта го направихме за 6000,7000 лева.
      На 50% от цената.
      Тия две бани струват не повече от 10000 и двете ,
      Ремонта зависи от това кой ти го прави,ако хванеш фирма ще ти съдере кожата .
      Обаждаш се на комшията и си готов
      Пълно е с квартални майстори с ниски цени,тая баня да не е космически кораб??
      В крайна сметка ,и сам ако трябва ще си ги направиш за по ниска цена.
      Майстора да не е пилот на изтребител,всичко човешко може да се научи,и да си го направиш
      Не се обиждайте, но колкото ви се иска да са цените на имотите, толкова ви се иска да са и цените на ремонтите - откъснати от реалността.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Имайки предвид, че поскъпването на НИ не е спирало от близо десетилетие, е по-добре да се запитаме не “Кога почва поскъпването”, а кога почва спада. Ако войната остане локална, въпреки планираното плахо увеличение на лихвите, по-късно през годината, очаквам лек спад през втората половина на 2023. Много по-важно, обаче е, кога ще бъде дъното. Докато пазарът е във възход, трудно някой ще може да отговори.
        В момента войната прелива от Украйна към НАТО,за съжаление го казвам

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Според мен сега хората масово ше тръгнат да харчат за да не си загубят парите...После ще вдигнат лихвата ама който си е похарчил парите няма да може да се възползва...А пък ако и цените се сгромолясат удара ще е перфектен.Аз твърдо залагам на кеша..Дори и да го загубя все ми е тая...Нямам претенции да съм познал
          А,ще дойдеш на моя най -накрая.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Че се опитват да я минат е ясно. И най-вече през фирма там цените са по 2 на това което взима майстора.
            Иначе това дето си написал не е вярно разбира се. довършителните работи се удвоиха като цена в последните няколко години. Това ми е малкото успокоение/компенсация затва че можеше вместо да довършавам да купя още.
            Съседите майстори дет работят без пари са ми любимите. След такъв разхода е двоен - трябва да се изрине ремонта от него и да се направи наново....
            Колко ще струва началото на основен ремонт на 2 бани и 1 мокро - изкъртване на старите плочки, пода до откриване на всички инсталации и извозване на боклука? Колко души са необходими за да приключат за 1 седмица? Не сте строител, но дайте едно смело предположение на база на личен опит, ако изобщо някога сте правили ремонт на съществуваща баня.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Струва ми се много скъпо. Преди две години правих ремонт на баня ,коридор и тоалетна с много хубави плочки и цената беше 1/10 от поисканата тук.
              Какво включваше ремонта, че тези съседи са ми любими с "моята не тече, правих ремонт миналата година"? За 5400 лв. за една баня ще изкъртят старите плочки по стената, изравняват където трябва, лепят нови плочки директно върху пода, а вие стискате палци тръбите да държат още 10 години поне. Това ли описвате?

Коментар

• Ама и на тебе в главата ти е една такава кашотина...... такава суроватка......

Идея си нямаш накъде и как вървят нещата, а!?

Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                Аз твърдо залагам на кеша..Дори и да го загубя все ми е тая...Нямам претенции да съм познал

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
                  Защо тук плащаме 1200 лева на месец, а англетата плащат само 350 паунда ?
                  Ние не получаваме нищо, това е само за хотели които приемат бежанци.

Коментар

Нещото, което ме притеснява е невъзможността да реализирам кеша по сигурен начин. Зеленото в момента е не само скъпо, а и несигурно, така че тази опция отива много надолу вече в желанията ми. А имотната експозиция ме УСПОКОЯВА и има единствено съжаление , че не е толкова голяма колкото трябваше....
                    Марина говори леки глупости или не знам в кой селски маХазин / tна Украински/ е гледала цени. Като човек бил в Украйна всяка година по няколко пъти в продължение на десетилетие мога да ти кажа, че живота за обикновен човек там беше МНОГО , ама МНОГО по-лош и труден от при нас. Нали не мислиш, че жените им са често ''леки'' казано внимателно и го правят за кеф , а не за пари....? Храната им беше 20% по-евтина особено зърнени неща и по-качествена също.. В същото време окъсани баби продават круши, ябълки, кисели краставички и какво ли не покрай метрото.... мизерия и глад знаеш ли какво е ?
                    Та по-евтината храна върви с по-ниска заплата особено извън Киев е ГЛАД....
                    Когато ходихме за по-дълго наемахме гледачка за децата..... Та женицата / страхотна жена с медицинско образование при това/ се молеше да я измъкнем от там и да ни гледа децата в София или да гледа на наши познати..... за под 500 евро.....
                    Накратко:
                    Local Purchasing Power in Sofia is 12.06% higher than in Kiev (Kyiv)
                    Local Purchasing Power in Sofia is 55.03% higher than in Kharkiv
                    Local Purchasing Power in Sofia is 36.73% higher than in Lviv
                    Според мен сега хората масово ше тръгнат да харчат за да не си загубят парите...После ще вдигнат лихвата ама който си е похарчил парите няма да може да се възползва...А пък ако и цените се сгромолясат удара ще е перфектен.Аз твърдо залагам на кеша..Дори и да го загубя все ми е тая...Нямам претенции да съм познал

Коментар

ПП Промених си мнението за панелките малко. Много здрави изглеждат. Надупчени като сирене, но не паднали....
                      Hiki, това за панелките го пиша от над 10 години, ма не вярваха. Показвах им един блок с дупка по средата от взрив на газ, а те мислеха, че е фейк нюз

Коментар

• Защо тук плащаме 1200 лева на месец, а англетата плащат само 350 паунда ?
                        Новата схема "Домове за Украйна" ще позволи на бежанците от войната да пристигат във Великобритания дори ако нямат семейни връзки на Острова

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

И сега е горе долу толкова,тук имаме една жена ,която са опитали да излъжат
                          Че се опитват да я минат е ясно. И най-вече през фирма там цените са по 2 на това което взима майстора.
                          Иначе това дето си написал не е вярно разбира се. довършителните работи се удвоиха като цена в последните няколко години. Това ми е малкото успокоение/компенсация затва че можеше вместо да довършавам да купя още.
                          Съседите майстори дет работят без пари са ми любимите. След такъв разхода е двоен - трябва да се изрине ремонта от него и да се направи наново....

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Дори не е хубаво да си задаваме такива въпроси, но според мен в момента в Киев, няма никакъв пазар на НИ. Когато тази лудост приключи / дано да е по-скоро/ цените на апартаментите годни и запазени от войната ще се повишат. Винаги е било така след войни и природни бедствия.
                            Точно така Дури, а Бацето търси компенсация за грешните си имотни прогнози в последните 2 петилетки :-) То ако така ставаше.....В картинките ако имаше толкова време грешни прогнози д е занулил целият блок със съседи финансово и без война :-)
                            Освен това изрично написах за здрави сгради и цена в гривни / в Киев имотите се търгуват в долари а гривната е поевтиняла по официален курс 15%, а на сиво/реален неясно колко много/

ПП Промених си мнението за панелките малко. Много здрави изглеждат. Надупчени като сирене, но не паднали....

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                              Кога почва поскъпването ?

НАТО: Русия ще използва химически оръжия в Украйна. Това може да засегне и България

https://www.24chasa.bg/novini/article/11100361

Имайки предвид, че поскъпването на НИ не е спирало от близо десетилетие, е по-добре да се запитаме не “Кога почва поскъпването”, а кога почва спада. Ако войната остане локална, въпреки планираното плахо увеличение на лихвите, по-късно през годината, очаквам лек спад през втората половина на 2023. Много по-важно, обаче е, кога ще бъде дъното. Докато пазарът е във възход, трудно някой ще може да отговори.

Коментар

• характеризират още Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора или общо казано в десетте най-големи града в страната. Там интересът към покупка на имот продължава да е висок и той ще движи цените нагоре, но аз лично не смятам през тази година те да нараснат с повече от 6 до 8 процента.
                                https://m.dir.bg/business/banki-i-fi...l-na-balgarina

Коментар

Working...
                                X