Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Това с Ковида е минало ,нека не се връщаме към миналото и гледаме напред .
Наясно сме че това беше в рамките на тогавашната ситуация и не беше сериозно ,аз даже съм се и извинил на засегнатите .
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеЧестито на купилите на зелено ,не успяхте да фалирате в Ковид измислената криза но сега дано масово не Ви довършат жилищата и да фалирате /за всики купили с цел препродажба се отнася/за хората купили с цел имот за живеене пожелавам късмет и успехи .
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Типичната сиромашка завист към чорбаджията, много лесно преминава в злоба и от там в омраза. А омразата изяжда човек от вътре. Пречи му да гради. Опитай вместо това с любов и ще ти се получат нещата
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Ако банките се подплашат и затегнат условията за кредитите на зелено - ще е осезаемо.Затова никой няма интерес (освен някой глупав брокер) от прекалено високите цени - защото следват фалити!
Същото е и при петрола - при всеки рязък скок скачат инвестициите в зелени технологии!
(а ОПЕК не харесва това)
Замислих се и за Москва - цирка тепърва предстои: жилищата ще скачат в рубли, а ще падат в долари / евра - доскоро един от най-скъпите градове, а сега...... какво ли бъдеще го чака?
Коментар
-
Това с Ковида е минало ,нека не се връщаме към миналото и гледаме напред .
Наясно сме че това беше в рамките на тогавашната ситуация и не беше сериозно ,аз даже съм се и извинил на засегнатите .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Кавръков, прав си за тъпите реакции на хората, алчност колкото искаш, но защо се дразниш и негодуваш, при положение, че и ти прекрачи чертата с "Уелкъм Ковид!", градинките с гробове и очакваното възползване от падане на цените. Моля те, да си направиш самокритика тук и да го напишеш.
Съгласен съм с Песи, че е възможна преориентация към завършени апартаменти.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ти какво работиш в момента ? Не препродаваш ли ? Защо вдигате цената като себестойността на продукта във вашият случай / руски нефт/ пада ? Как може да поддържаш подобна позиция ? Ще накажеш ли нефтената компания спекулант ? И аз искам нормална и евтина нафта....без посредници.
Ние поетапно се изтеглихме от Русия и всички бензиностанции там ги затваряме .
Коментар
-
И много примери за реакциите относно бежанската вълна от Украйна -то не бяха сметки и калкулации какво ще изкарат от мъката на хората .
Смешници пълни
Съгласен съм с Песи, че е възможна преориентация към завършени апартаменти.
- 1 like
Коментар
-
Бони ,изрично съм написал че се отнася за тези коиито купуват и препродават без да ги е грижа за нищо-така разстройват пазара ,правят така че строителите да строят само за инвестиция без човешкия фактор -маломерни жилища на бааснословни цени ,с ниско качество и така нататък .
Спекулантиите трябва да бъдат наказани защото заради тяхната спекула и схеми пазара няма наличности за тези които иксат жилища за живеене -семейства с малки деца ,хора които просто искат нормално жилище ,покрив над главата си .
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Парите не носят щастие. Крадените пък хептен.
Алчността също не носи щастие.
Тук имаме точно такъв пример.
Смешници пълни
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Ако банките се подплашат и затегнат условията за кредитите на зелено - ще е осезаемо.Затова никой няма интерес (освен някой глупав брокер) от прекалено високите цени - защото следват фалити!
Същото е и при петрола - при всеки рязък скок скачат инвестициите в зелени технологии!
(а ОПЕК не харесва това)
Замислих се и за Москва - цирка тепърва предстои: жилищата ще скачат в рубли, а ще падат в долари / евра - доскоро един от най-скъпите градове, а сега...... какво ли бъдеще го чака?
Нещата са много, ама много елементарни - нараства строителната себестойност и НЕСИГУРНОСТ, това води до презастраховане от строителите с исканите цени, които ще отидат до Луната. От там търсенето ще намалее за унеслите се и замразяване на проекти. В същото време търсенето няма да намалее , а ще отиде към готови неща.... и цените им ще отминат Луната и направо към Марс Казвам ти го направо - ето аз вече се замислям за готови неща защото зеленото става много рисково....
Москва е ясна и е неизбежно идващото. Примера с места в инфлационна среда и валута която не е от основните е многократно развиван в историята. - например Турция и Дамаск. Обясни ги тези неща на плиткоумният ти колега по НПО моля те :-)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Злобата и завистта са основните причини за душевната и материалната мизерия. Кого ли не кълнеше, по-високи данъци за многоимотните, конфискация за наемодателите, фалит за инвеститорите, стигна даже до смърт за пенсионерите.
Спекулантиите трябва да бъдат наказани защото заради тяхната спекула и схеми пазара няма наличности за тези които иксат жилища за живеене -семейства с малки деца ,хора които просто искат нормално жилище ,покрив над главата си .
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Колко по-евтини ще станат имотите от тази новина ?Затова никой няма интерес (освен някой глупав брокер) от прекалено високите цени - защото следват фалити!
(а ОПЕК не харесва това)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Злобата и завистта са основните причини за душевната и материалната мизерия. Кого ли не кълнеше, по-високи данъци за многоимотните, конфискация за наемодателите, фалит за инвеститорите, стигна даже до смърт за пенсионерите.
Алчността също не носи щастие.
Тук имаме точно такъв пример.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеЧестито на купилите на зелено ,не успяхте да фалирате в Ковид измислената криза но сега дано масово не Ви довършат жилищата и да фалирате /за всики купили с цел препродажба се отнася/за хората купили с цел имот за живеене пожелавам късмет и успехи .
https://www.dnes.bg/obshtestvo/2022/...abota.522955,2
Скок в цените на стомана и желязо, строители спират работа
Основните доставчици са от Украйна и Русия
Производителите на тухли също намаляват до минимум продажбите, защото на този етап не знаят как ще се им отразят цените на газа и тока.
Това принуждава инвеститори да спират обекти заради недостиг на строителни материали.
Според председателя на Регионалния офис на Камарата на строителите не са изключени фалити на фирми.
- 3 Харесвания
Коментар
-
- 8 Харесвания
Коментар
Коментар