Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
В Плевен няма смисъл,по добре ги инвестирай всичките в индекси,ама ти си знаеш.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
И на теб, и на Песи отговарям. За мен имоти в София са вече недостъпни. Сега съм с оферта за собствено ползване на един апарт в Плевен 93 кв на прилично място и днес буквално се свързах с инвестотор с ново - на 900 € на акт 14 е но знам сградата и говорих със строителя му. Видеонаблюдение и асансьор до апарта на инвеститора собственик на последния етаж. Италианците са фенове на такива имоти - следят децата си онлайн. Дават мили и драго за такива апарти под наем. Двата последни етажа са си за собственика. По 2 апарта на етаж. Все повече собственици на нови сгради не продават а си отдават те самите всички апарти в сградата. Писах за това преди години, така е и в Близкия изток, така е и на много други места. Става и у нас така - строиш и отдаваш.
Купувам тези два апарта и приключвам с инвестициите в имоти за дълго или завинаги.
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Да, гаранция има проблеми апартамента, а и от две изречения става ясно че продавача е противняк (и килограм домати не бих купил от такъв).
Иначе Борово е приличен квартал (част от него), поне за мен след като съм решил да живея там
Проблемът е че, в последните години, ценово почти почти се изравни с елитните квартали и не знам дали сега си струва да се купува там.
Купувам тези два апарта и приключвам с инвестициите в имоти за дълго или завинаги.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
По-добре си купи два-три гаража там. Същата възвръщаемост, по-малко проблеми
Иначе при цените прогнозирам, че ще има стагнация поне 1-2 години. Поевтиняване е малко вероятно освен ако няма рязко повишена безработица.
Коментар
-
По-добре си купи два-три гаража там. Същата възвръщаемост, по-малко проблеми
Иначе при цените прогнозирам, че ще има стагнация поне 1-2 години. Поевтиняване е малко вероятно освен ако няма рязко повишена безработица.
По това което гледах през 2021 цените се вдигнаха НАД нормалното , сега тази година продължава. Сумарно има едни поне 20% поскъпване над нормалното на база доходи. Може да продължи още не знам 1-2 години, но после трябва да има застой поне 4-5 години за да се изравнят нещата. Това без инфлацията.... С нея нещата се усложняват
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Ама няма продажби на тези балонизирани цени. Нормални двойки не могат да ги изплащат дори за 30 години.
А младите двойки ще им се наложи да свикнат с живот под наем .... цял живот. Пиша го без лоши чувства и само като констатация....
Едно време пишех, че купувам защото мисля че моите деца сами няма да може да си купят. Очаквах да се стигне до там след 10-20 години, а то стана само за няколко....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не знам за Борово как са цените обаче днес пак поогледах обявите / и този квартал/ и просто нивата са зашеметяващи. Това по 200-300-400, че и 500К евро за нищо ги нямат. Дори двустаен няма свестен под 100К където и да е...Нужни са корекции. Почвам да се чудя кой купува....,
Не знам. Вече си мисля че имотите не са достъпни за 10-те %, а по-скоро отиваме към първите 3-5% само. За мен са вече недостъпни / типа имоти който харесвам/ . Накрая ще взема една панелка в Люлин и приключвам :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
А знаеш ли колко е поскъпнала тулата от 2018 ? Повече от кюлчето....
Коментар
-
Той беше направен и обзаведен. Ебаси, ние се чудехме дали тези пари му бяха много, тези пък и препродали. Ужаст! Като не излиза сметката с наема само спекулата остава.
Ся Джони ще каже че приличаме на него :-)
Коментар
-
Да, гаранция има проблеми апартамента, а и от две изречения става ясно че продавача е противняк (и килограм домати не бих купил от такъв).
Иначе Борово е приличен квартал (част от него), поне за мен след като съм решил да живея там
Проблемът е че, в последните години, ценово почти почти се изравни с елитните квартали и не знам дали сега си струва да се купува там.
Не знам. Вече си мисля че имотите не са достъпни за 10-те %, а по-скоро отиваме към първите 3-5% само. За мен са вече недостъпни / типа имоти който харесвам/ . Накрая ще взема една панелка в Люлин и приключвам :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Намерил е начин да прибере по 20 кинта от зяпачи. Ниска цена, ама не знаеш и какъв курник предлага. Та, ти ми дай 20ти кинта и си ходи. Знам че няма да го купиш. Добра стратегия.
- 1 like
Коментар
-
https://m.investor.bg/pazari/538/a/z...tichno-348400/
...вече няма причина за поддържането на такова високо ниво на парични стимули чрез програмата за покупки на активи и отрицателните лихвени проценти“,Last edited by nkavrakov1982; 19.03.2022, 19:54.
Коментар
-
Намерил е начин да прибере по 20 кинта от зяпачи. Ниска цена, ама не знаеш и какъв курник предлага. Та, ти ми дай 20ти кинта и си ходи. Знам че няма да го купиш. Добра стратегия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
А от какъв би купил? Предпочиташ някой нагъл брокераст с 3% комисион без ДДС ли? Заради 1,60 билет за метрото дето е похарчил да те заведе на огледа? Човекът ме кефи - първо е сложил относително адекватна цена (тристаен тухла в Борово няма за тези пари без значение от истинската квадратура и състояние), второ е поставил всички паразити на мястото им - начело с брокери, разни измамници и пр. и трето - плащаш си заради безпокойството,никой не ти е длъжен да те търпи да му ходиш в жилището и да му подсмърчаш безплатно.
Ето ги брокерастите как са се присламчили за същото жилище:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...aw9&f1=1&fe7=1
Как мислиш - тези 5000 Евро горница за кого са? Отделно от купувача още толкова.10.000 Евро на гърба на хората за тоя що клати. Тези отрепки брокерасти трябва да се дерат живи и пак ще им е малко. Няма по-долна пасмина от тези боклуци, няма.
ПС: Ако е наистина тази сграда -това е най-доброто място в Борово. Виж гледката. Такава от кутийката ти в Гоцето нямаш, убеден съм.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
Коментар