Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеЗащо да не споделя, че става дума за мен и нито съм от комунистически род, а дори обратното, нито съм топ-мафиотка
Става дума за кв. Изток ,на много тъмно зелено още преди "дупка" ,цените на кв.м. бяха от 400 до 550 на тъмно, светло зелено и после малко преди акт 16, аз купих на най-тъмно зеленото. Нямаше никакви проблеми със строителство, срок и качество.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
А, написал си много верни неща особено за цените на парцелитеКогато пишех за тези цени особено за началото на '90-те години и тук ме бяха вдигнали на "ура", че съм си измисляла. През '90 г. се правеха много пари с частен бизнес и търговия ама беше
То дори личи по ремонта и обзавеждането каква е била модата тогава (ако гледате обява на апарт, стяган тогава). Сега повече се изпипват нещата.
Дори си спомням по ученически купони, че почерпката беше доста зле. Малко и икономично. Познавам хора работили в банки през 90-те години (не са били кредитни специалисти). Нито апартаменти са купували, нито нови коли, нито вили са строили, а са вземали хубави заплати, сравнено с учителите, да речем.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеСамо си представи тогава след 22 г. колко ще ти се струва реалната покупателна способност.
На примера на момчето отпреди 2 дена - дето му искат 230 хил. евра:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...npv&f1=1&fe7=1
След 22 год. - виждаш ли го този апартамент да се дава под наем за 4194 евра/месец?
За да са съотносими нещата?
p.s.
На мен лично ми е трудно да си го представя?
Не знам...........
Бая ще трябва да се е вдигнало средното ниво!
p.p.s.
Няма втори ЕС, където да предстои да влизаме.Last edited by Julius_BG; 06.04.2022, 12:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЧуден пример, Дури, ще споделиш ли профила на купувача от него?
- някое дърто комуне, назначено за милионер?
- някой топ-мафиот?
p.s.
Понеже на твоето условие доста малко локации отговарят към него време.
1$ / края на 2000 год. = 2.37 лв. = 1.21 евро!
=> тези 55 000$ = 65 800 евро!
Ако говорим за 3-стаем => Цена: ~ 500$ или 600 евро/кв.м. към 2000 год.
Ехааа...
При условие, че в Младостите тогава един тристаен вървеше към 17-18 000 $
(говоря от личен опит)
Лихвите по жил. кредити едва прохождаха - почваха от 15% за държ. служители с по 3 поръчители.
Упс...
Става дума за кв. Изток ,на много тъмно зелено още преди "дупка" ,цените на кв.м. бяха от 400 до 550 на тъмно, светло зелено и после малко преди акт 16, аз купих на най-тъмно зеленото. Нямаше никакви проблеми със строителство, срок и качество.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
99, 2009-10-11-12 си бяха времена след криза
98-99 беше след Голямо Мяу (локално за България) и който успя да съхрани парите си (долари под дюшека) имаше възможност да купи много хубави активи за без пари направо. Парцелите в южната дъга бяха по 15-25$ за м2 - парцели на които в момента има 7-8 етажни коооперации. Всеки може да си сметне за $20-25К вложени тогава в подобен парцел с декар площ и застрояване в момента поне 50%, че и повече на 8 етажа + 2 подземни... колко площ при средно обезщетение 20% може да се вземе. Познат взе тогава за 'без пари' направо декари в овча купел ( $6К на декар по памет)
2009-10-11-12 имаше много добри сделки, но нямаше Голямо Мяу и съотвентно нямаше промоции в стил 98-99-та.Когато пишех за тези цени особено за началото на '90-те години и тук ме бяха вдигнали на "ура", че съм си измисляла. През '90 г. се правеха много пари с частен бизнес и търговия ама беше
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеСамо си представи тогава след 22 г. колко ще ти се струва реалната покупателна способност. Нямаше кредити, да така е или поне за много малко хора имаше. Винаги с наема се изплаща покупката и тогава 90% от хората ми казваха подобни неща ,но апартамента се изплати много бързо и сега хем наем ,хем висока капиталова.
- някое дърто комуне, назначено за милионер?
- някой топ-мафиот?
p.s.
Понеже на твоето условие доста малко локации отговарят към него време.
1$ / края на 2000 год. = 2.37 лв. = 1.21 евро!
=> тези 55 000$ = 65 800 евро!
Ако говорим за 3-стаем => Цена: ~ 500$ или 600 евро/кв.м. към 2000 год.
Ехааа...
При условие, че в Младостите тогава един тристаен вървеше към 17-18 000 $
(говоря от личен опит)
Лихвите по жил. кредити едва прохождаха - почваха от 15% за държ. служители с по 3 поръчители.
Упс...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Само си представи тогава след 22 г. колко ще ти се струва реалната покупателна способност. Нямаше кредити, да така е или поне за много малко хора имаше. Винаги с наема се изплаща покупката и тогава 90% от хората ми казваха подобни неща ,но апартамента се изплати много бързо и сега хем наем ,хем висока капиталова.
98-99 беше след Голямо Мяу (локално за България) и който успя да съхрани парите си (долари под дюшека) имаше възможност да купи много хубави активи за без пари направо. Парцелите в южната дъга бяха по 15-25$ за м2 - парцели на които в момента има 7-8 етажни коооперации. Всеки може да си сметне за $20-25К вложени тогава в подобен парцел с декар площ и застрояване в момента поне 50%, че и повече на 8 етажа + 2 подземни... колко площ при средно обезщетение 20% може да се вземе. Познат взе тогава за 'без пари' направо декари в овча купел ( $6К на декар по памет)
2009-10-11-12 имаше много добри сделки, но нямаше Голямо Мяу и съотвентно нямаше промоции в стил 98-99-та.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Не съм убедена, че пазара е фрустриран , но се забелязва и с колко е поскъпнал апартамента. Едно е да платиш и то с частичен кредит 65000, а съвсем друго са 90000 евро за три-четири години разлика.
Исках нов, обаче бяха много скъпи (120 000 евро) и нямаше. Едвам го намерих.
Last edited by Evgo; 06.04.2022, 12:28.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
То ясно че 99-та е било оферта да се купува 2008-ма също беше оферта както е тръгнало и 2023-та пак ще е оферта. Ама въпроса е че текущо в този момент тия цени на имотите срещу наеми не излизат. Схемата с активите е ясна. Нали все пак форума е Инвестор :? Но трябва да има и елементарна логика. Плюс колко хора 99-та можеха да извадят 55 000$ кеш ? За кредити тогава не говорим банкова система на практика нямаше тогава.
$55,000 in 2000 is equivalent in purchasing power to about $90,617.77 today, an increase of $35,617.77 over 22 years.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
То ясно че 99-та е било оферта да се купува 2008-ма също беше оферта както е тръгнало и 2023-та пак ще е оферта. Ама въпроса е че текущо в този момент тия цени на имотите срещу наеми не излизат. Схемата с активите е ясна. Нали все пак форума е Инвестор :? Но трябва да има и елементарна логика. Плюс колко хора 99-та можеха да извадят 55 000$ кеш ? За кредити тогава не говорим банкова система на практика нямаше тогава.
$55,000 in 2000 is equivalent in purchasing power to about $90,617.77 today, an increase of $35,617.77 over 22 years.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеВижте си София какво представлява. Това Европейска столица ли е или Могадишу?
https://www.facebook.com/spasisofia/...8322908329436/
А някои тук ме обвиняват, че наричам града кочина. Ами кочина е и горното видео е поредното доказателство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Сега вървят по 86 000 - 105 000 евро в много добро състояние.
Но сега пазарът е фрустриран.
- 1 like
Коментар
-
Много добре си работи математиката ,но всички си мислят ,че при имотите всичко се случва бързо, е не е така. Много пъти съм давала примера с купен апартамент преди 22 г. за 55000 $ и днешен наем от 1200 евро. Найс, а ?
$55,000 in 2000 is equivalent in purchasing power to about $90,617.77 today, an increase of $35,617.77 over 22 years.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Ха ха
през комунизма си вземала 200лв, а 97г едно кафе на будка в пласмасова чашка пак беше 200лв. Найс А?
Дали си работила през комунизма за едно кафе - найс А?
- 1 like
Коментар
Коментар