Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Правилно !!! Но , отговори на въпроса кво правиш като ориза стане 8 кинта ,хляба 4 лв примерно ? Контекста е кво правиш с фиатната пара ?!
Малките хора играещи успешно голямата игра са 0.1% хипотетично !
Инфлацията тогава,отиде в небето и след това хоп...Краш...
Тогава работех в Бизнес парка и поскъпването ме смазваше,заплатата ми не стигаше,та се налагаше и от време на време да работя втора работа.
Я да те питам намери ми в световната история момент,период когато да е имало инфлация в такива размери и после да не е била последвана от криза ???
Потърси добре и ако намериш пиши...
Също така и цените на петрола...След изстрелване и задържане над 100 долара за барел отново стагнацията чука на вратата,така е било винаги...и през 70,те и преди 10 години отново.
Той ориза утре може да е 8 лева за няколко месеца и после да го продават 2 пакета за 4 лева..
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеАбе аз забивам два апарта на върха. Нали съм писал че като ти трябва ковеш и не гледаш цените. Хич не ми пука. И аз да се прецакам веднъж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Лихвата ако беше станала 5%щеше да си без работа трайно и да си продал минимум 2 имота от твоите за да вържеш двата края.Ти прогнози не гледай,щото прогнозите бяха за вдигане на лихвите 2023 година ,а сега само за тази очакванията и то до тук са за 3 вдигания в Европа ,само до тук казвам ,за 2022 година лихвата ще мине на положителна територия а не се знае дали няма и други методи да приложат за кредитирането,и да го ограничат защото и това е на масата.
И по темата че са закъснели това е добре за пазара защото ще бъде рязко полят с леден душ.
А за продажбата на апартите нещо съвсем се обърка. един ако продам това ми е семейните разходи за 20+ години ..., а 2 да продам ....Нема да живея до 200 години, нито планирам да дундуркам чаветата докато станат на 50.... Още неколко години и да фащат пътя... Ще им оставя САМО по 1 тула за покрив и нататък да си изкарват сами за лебо....Не съм сигурен дали да не им прибирам тънък наем..., за да осъзнаят как се изкарват парите и тулите и че не падат от космоса.... На готово сичко не е ок....
Пазара дали ще е полят с воден душ или с още повече артия и виртуалка когато инфлацията падне под 5% не е много ясно....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 23.04.2022, 17:22.
- 1 like
Коментар
-
Това е страх,купува от страх.Както казва и Държи,при покупката на имоти не трябва да има емоции от какъвто и да било характер.
Малките хора играещи успешно голямата игра са 0.1% хипотетично !
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Лихвата трябваше да е 5+% още от миналата година, когато разказваха приказките , че инфлацията била временно явление, ако искаха да я контролират.
Та как беше - много искаме , ама немаме желание е работата....
Сега вече каквото и да направят е леко ''неумишлено'' закъсняло. Официално за последните 2 години и на Запад има натрупана 15% инфлация, а реално сигурно двойно. Имотите и там и тук за 2 години са 25% нагоре с изключение на няколко свръхзадлъжнели страни.
Та и сега да я направят 5% лихвата е много късно, но те така или иначе няма да минат 3% в близките няколко години дори и да продължаваме с по 10% инфлация на година.....
ПП Гледах ''прогнози'' за стадото за инфлацията от ЕЦБ някъде . Та за 2023 щяла да е под 5%, а за 2024 направо 2-3% ....май не трябва да спират печатенето... ноо шъ ''падне'' инфлацията :-)
И по темата че са закъснели това е добре за пазара защото ще бъде рязко полят с леден душ.
Коментар
-
Лева и народа общо какво прави говори ,че имат инстинкт породен от едно наше близко минало, инстинкт породен от страх [всеки заложен инстинкт е програма за оцеляване] . Дали верния ход е надценен имот е друга тема ! Ако купи прилично обзаведено на 1100-1200 евра квадрата в София е правилно според мен, дори и панеляк ! Ако купуват коптори дори и нови големи 50 квадрата за по 100к евра в София е стадо от идиоти, за Плевен дори няма да отварям дума !
Отвсякъде се говори за вдигане но в конекста на вдигане до нула от отрицателна за Европа ! Лихвата в момента трябва да е 1-2% наясно си с това нали ? Наясно си и ,че западът е фалирал ,виж дълговете от поснатия от мен линк в по предишния ми пост . Според мен ЕЦБ-то пази еврото и ще го пази докато може , т.е. обезценяване на валутата плюс сериозна инфлация т.е. скрита хиперинфлация .
Доскоро бях оптимист за световната паричната политика и смятах че просто пазят короба полека да навлиза в бурното море . Вече смятам ,че ни правят на абдали и са наясно какво кога ще правят просто цирка е за пред публиката .
Войната в Русия е част от тая игра според мен и всичко[война, невдигане на лихви , масмедии ] е част от една голяма и мръсна игра !
Та всеки да мисли и преценява ако има суха пара ,какво да прави ,щото ножа тоя път не е дървен
ПП Има разлика между ФЕД и ЕЦБ , тая разлика ще покаже кой е собственика и кой псето !
Та как беше - много искаме , ама немаме желание е работата....
Сега вече каквото и да направят е леко ''неумишлено'' закъсняло. Официално за последните 2 години и на Запад има натрупана 15% инфлация, а реално сигурно двойно. Имотите и там и тук за 2 години са 25% нагоре с изключение на няколко свръхзадлъжнели страни.
Та и сега да я направят 5% лихвата е много късно, но те така или иначе няма да минат 3% в близките няколко години дори и да продължаваме с по 10% инфлация на година.....
ПП Гледах ''прогнози'' за стадото за инфлацията от ЕЦБ някъде . Та за 2023 щяла да е под 5%, а за 2024 направо 2-3% ....май не трябва да спират печатенето... ноо шъ ''падне'' инфлацията :-)
- 1 like
Коментар
-
Факта че някой ти е казал че имаш добри цени не означава,че пазара дългосрочно ще ги приеме,освен това ,ако за първи път си ги вдигнал,ок за някакъв период може и да работиш,но ако се наложи още да вдигаш,как мислиш,къде ще излезе сметката с разходи,печалба,обороти ???
Историята помни много случаи,когато банките включително и ЕЦБ са вдигали лихвите рязко.
Ето и Лева вече до такава степен се е успал със статуквото че е готово да банк да купува там каквото и да е в Плевен само и само да е със масата.
Това е само статистика,нищо лично към него,но само един пример ....
Мисля че факта ,че от всички страни се говори и се вдигат лихви,е красноречив ,а все пак нека бъдем реалисти,ако банките вдигнат лихвите за няколко месеца с процентите които си представяме ,не само че няма да имаш време да вдигаш цени,а ти просто ще фалираш за има няма месец.Както каза някой ставките на Централната банка и тези на търговските не колерират едно към едно,сами видяхме че едни ипотеки в САЩ скочиха с 30,40% и то сега когато все още ФЕД е в самото начало ..
Отвсякъде се говори за вдигане но в конекста на вдигане до нула от отрицателна за Европа ! Лихвата в момента трябва да е 1-2% наясно си с това нали ? Наясно си и ,че западът е фалирал ,виж дълговете от поснатия от мен линк в по предишния ми пост . Според мен ЕЦБ-то пази еврото и ще го пази докато може , т.е. обезценяване на валутата плюс сериозна инфлация т.е. скрита хиперинфлация .
Доскоро бях оптимист за световната паричната политика и смятах че просто пазят короба полека да навлиза в бурното море . Вече смятам ,че ни правят на абдали и са наясно какво кога ще правят просто цирка е за пред публиката .
Войната в Русия е част от тая игра според мен и всичко[война, невдигане на лихви , масмедии ] е част от една голяма и мръсна игра !
Та всеки да мисли и преценява ако има суха пара ,какво да прави ,щото ножа тоя път не е дървен
ПП Има разлика между ФЕД и ЕЦБ , тая разлика ще покаже кой е господаря и кой псето !Last edited by pa4anga; 23.04.2022, 17:02.
Коментар
-
Това е страх,купува от страх.Както казва и Държи,при покупката на имоти не трябва да има емоции от какъвто и да било характер.
Ако вземем предвид демографията трудно може да го продаде над инфлацията в Плевен след 20 години, но няма да може и да купи подобен тогава по-евтино....НОВ.
И в Тутракан ако поискаш да си купиш ново в момента никой няма да ти го продаде под 600 евро при сегашно започване.
Да ти го преведа, че освен нуждата от имотите при него той прави трансформация от хартия в тухла. Че хартията вече нищо не струва е ясно на всички , за тухлата като не е 3 пъти над себестойност за строителство не е много сигурно кое как е....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ако става дума за Пуевен, на каквато и цена да ги купиш, все си прецакан.
Коментар
-
Преди войната централните банки имаха една убеденост, че инфлацията ще започне да се укротява след Covid. За съжаление обаче според прогнозите за края на тази година инфлацията ще е два или три пъти по-висока от очакванията на банките. Както ЕЦБ, така и Федералният резерв се приготвят за вдигане на лихвите. В САЩ вече се говори за увеличение от 7-8 пъти, в Европа последните прогнози са за 3 пъти по 0.25%“, каза Търпанов.
Според него увеличението на лихвите на Европейската централна банка неминуемо ще засегне негативно по-задлъжнелите държави в Еврозоната. „Те все още твърдят, че няма фрагментация на пазара и че лихвите на някои от по-рисковите и задлъжнели емитенти няма да се увеличат прекомерно много. Но за съжаление смятам, че това е неизбежно“, каз
Коментар
-
Така де , но лихвата към момента трябваше да е поне 2 %. Що се бавят според тебе ?! Аз почвам да си мисля за прикриване на лека хиперинфлацийка ! Не е реално за 2, 3 месеца да има подскоци на коптора с по 20-30% ! Че ще е много болезнено след 2 , 3 години е ясно , но ,че в момента е вече болезнено също ! Вдигнах 20% цените аз тука наскоро , ми да ти кажа от една маркетингова компания казаха ,че много добри цени сме имали ,разбирай трябва с още ! Та , скептик съм и тва дето го гледахме 97ма , ще го гледаме в 5д !!!
ПП Ако не Озаптят инфлацията , а изгледи такива като гледам няма и жълтото ще подскочи сериозно . При лихва сериозна ще потъне , ама вече втора година чакаме лихва а такава няма ! Не е сериозно да говорят ,че края на 22 ще сме на 0 лихва !
ПП https://business.dir.bg/ikonomika/da...-za-evrozonata
Историята помни много случаи,когато банките включително и ЕЦБ са вдигали лихвите рязко.
Ето и Лева вече до такава степен се е успал със статуквото че е готово да банк да купува там каквото и да е в Плевен само и само да е със масата.
Това е само статистика,нищо лично към него,но само един пример ....
Мисля че факта ,че от всички страни се говори и се вдигат лихви,е красноречив ,а все пак нека бъдем реалисти,ако банките вдигнат лихвите за няколко месеца с процентите които си представяме ,не само че няма да имаш време да вдигаш цени,а ти просто ще фалираш за има няма месец.Както каза някой ставките на Централната банка и тези на търговските не колерират едно към едно,сами видяхме че едни ипотеки в САЩ скочиха с 30,40% и то сега когато все още ФЕД е в самото начало ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеАбе аз забивам два апарта на върха. Нали съм писал че като ти трябва ковеш и не гледаш цените. Хич не ми пука. И аз да се прецакам веднъж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cecostef Разгледай мнениеКавръков ги съсипа тези лихви. Всеки ден ги вдига по два-три пъти с по 50%. И тухла върху тухла не остави - срина всички имоти по света и в България. Един дъжд да завали, няма къде да се скрием.
Коментар
Коментар