Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Не знам какво сондиране е, но системата да се отчитат помощите, май ше струва по-скъпо от помощите. Дали като кражби , дали като хардуер и софтуер царе сме в прахосването на пари за безмислени програми.Да пращат по 12 лева на всеки навършил 16 години с чек по пощата и ше спестят половината кинти. А не, в България ше те карат да ходиш да си ги вземеш от пошенския клон, че иначе ще свършат опашките и на хората може да им остане време да излезнат с тенджерите пред Народното събрание.
https://play.nova.bg/video/presechna...2-05-12/604300
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеС няколко изключения, форума е голямо разочарование. Всяко 3-то мнение е мерене на пишки. Ми мерете си ги, но поне мерете нещо реално. Единия бил с 5 "апарта" в неизвестна част на София, другия имал половин къща на 3 метра под нивото на яз. Искър и всички са "инвеститори". В моя тефтер , думата инвеститор означава човек който влага пари в проекти за да изкара пари. Явно някои хора тука смятат, че имота наследен от родителите е един малко по-продължителен семеен проект, може да се смята за семейна инвестиция и следователно те са някаква форма на прокси инвеститори. Ами може и така да се погледне. Лично моето мнение е, че е по-добре да се направи анкета за доходите от инвестиции а не за това кой какви апартаменти е наследил. Ако пък държите да си ги мерите на апартаменти може би е добре да поясните къде и какви апартаменти са. "2 апартамента в София" може да са 50к евро в Ботунец и 2м евро на Руската църква. Съшо така, как се разбира доколко реални са тия апартаменти ? Шото ако е само на казване аз съм със апартамент на първа линия в Annecy, таун хаус в Аликанте и 2 конда във Орландо, ако трябва да доказвам "ще видим".
Другото "мерене" е кой колко книги бил прочел. Човек наистина трябва да е много богат и да има много свободно време за да чете. Това би бил добър критерии за мерене на пишоци, но е малко смешно да не знае кога нещо се пише с малка и кога с главна буква, запетаите да ги слага според това как си попълва фиша за тото и да претендира, че е начетен. За себе си мога да кажа, че по този критерии съм страшно беден човек. Последната книга съм прочел през 2007-ма, на плажа, защото нямаше ток. После излязоха IPhone-ите и дотам с книжките. Винаги обаче се умилявам от картинката на български инвеститор чакащ на светофар с Бентли-то си, четящ изданието с твърди корици на "Machine learning with Tensorflow" на O'REILLY.
Няма да е зле да осъзнаете , че живота е низ от решения и едно и съшо решение може да Ви изкара над останалите а след 2 години да Ви потпои завинаги. Така , че карайте я малко по-смирено ако може и се радвайте на живота, който имате в реалността. Който рабрал, разбрал.
П.С. Като става дума за книжки, някой чел ли е Цар Плъх или Вие само Моцарт и Бетховен четете ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от potentielle_energie Разгледай мнение
Това което си гледал е сондиране на обществено мнение ще може ли да дрънка толумбите на бензиностанцията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Това са малко над $3к взимани от всеки от 2-та работещи, но обикновено работи само единия та сумата си е 2-на. Друг въпрос , че не всички изкарват точно границата, но пък много са в сивата икономика и може да изкарват и двойно. Данъците за тази сума са ниски, Има и доста данъчни кредити, Наема както казах е Section 8, понякога го плаща директно общината. Абе колега човек с $75к си е беден, особено на фона на Теслите около него. Ако се отнесе обаче към средния стандарт в България много хора ше хлъцнат. Вчера гледах новините как шяли да дават 25 стинки помощ до 50 литра бензин срешу лична карта. Верно ли ? Ми то са 12 лева помощ на месец. Та тезата ми е, че беден/богат е много относително.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Е следователно излиза, че не е толкова луд ? :-)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Това са малко над $3000 на един от двамата работещи. Като платят наем $1000 ( грубо) или ипотека $1200-1400, като платят здравни, данъци и т.н. и са работещи бедни. .Last edited by segato; 12.05.2022, 17:46.
Коментар
-
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022/05/12/4345587_staia_s_prozorci_bez_reshetki_i_gledka_kum _rila_-_kak/
Стая с прозорци без решетки и гледка към Рила - как ще изглежда новият затвор в Самораново
Новият затвор ще разполага със спортни площадки, съвременна сграда за обучения, библиотека, административен център и сграда за служителите, както и повече зелени пространства. Целият затвор ще бъде отделен от селото с висока ограда, но между различните зони вътре няма да има прегради. По проект е предвидена и сграда с преходни жилища, в които да бъдат настанявани затворници, които предстои да излязат на свобода.
Вижте какво правят в Самораново -нов затвор
Гледка към Рила без решетки ,само вижте проекта -басейни,игрища ,като затворен комлекс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Въобще не мисля. От малкото казани тогава думи ми стана ясно за какво му е... при това положение ако искам да я продам ще направя каквото планира той да направи и ще кеширам х 5
Въпросът е, че в момента има някаква повсеместна активност да се купуват имоти и земя и си е..ло ма..та
Коментар
-
С няколко изключения, форума е голямо разочарование. Всяко 3-то мнение е мерене на пишки. Ми мерете си ги, но поне мерете нещо реално. Единия бил с 5 "апарта" в неизвестна част на София, другия имал половин къща на 3 метра под нивото на яз. Искър и всички са "инвеститори". В моя тефтер , думата инвеститор означава човек който влага пари в проекти за да изкара пари. Явно някои хора тука смятат, че имота наследен от родителите е един малко по-продължителен семеен проект, може да се смята за семейна инвестиция и следователно те са някаква форма на прокси инвеститори. Ами може и така да се погледне. Лично моето мнение е, че е по-добре да се направи анкета за доходите от инвестиции а не за това кой какви апартаменти е наследил. Ако пък държите да си ги мерите на апартаменти може би е добре да поясните къде и какви апартаменти са. "2 апартамента в София" може да са 50к евро в Ботунец и 2м евро на Руската църква. Съшо така, как се разбира доколко реални са тия апартаменти ? Шото ако е само на казване аз съм със апартамент на първа линия в Annecy, таун хаус в Аликанте и 2 конда във Орландо, ако трябва да доказвам "ще видим".
Другото "мерене" е кой колко книги бил прочел. Човек наистина трябва да е много богат и да има много свободно време за да чете. Това би бил добър критерии за мерене на пишоци, но е малко смешно да не знае кога нещо се пише с малка и кога с главна буква, запетаите да ги слага според това как си попълва фиша за тото и да претендира, че е начетен. За себе си мога да кажа, че по този критерии съм страшно беден човек. Последната книга съм прочел през 2007-ма, на плажа, защото нямаше ток. После излязоха IPhone-ите и дотам с книжките. Винаги обаче се умилявам от картинката на български инвеститор чакащ на светофар с Бентли-то си, четящ изданието с твърди корици на "Machine learning with Tensorflow" на O'REILLY.
Няма да е зле да осъзнаете , че живота е низ от решения и едно и съшо решение може да Ви изкара над останалите а след 2 години да Ви потпои завинаги. Така , че карайте я малко по-смирено ако може и се радвайте на живота, който имате в реалността. Който рабрал, разбрал.
П.С. Като става дума за книжки, някой чел ли е Цар Плъх или Вие само Моцарт и Бетховен четете ?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Берти, продаде ли му нивата накрая ? Или още мислиш ?. От малкото казани тогава думи ми стана ясно за какво му е... при това положение ако искам да я продам ще направя каквото планира той да направи и ще кеширам х 5
Въпросът е, че в момента има някаква повсеместна активност да се купуват имоти и земя и си е..ло ма..та
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Никога не казай никога. Всичко е възможно, но дано да няма срив в топ сегмента, защото това ще означава криза в порядък по-сериозна от 2008-ма.
В момента на пазара е пълен мармалад в смисъл, че се извхърлят какви ли не оферти, а и има и луди да плащат. Това важи и за пазара на земя,където не съм спрял да действам. Договарям сделка (да купя съседна нива) на висока цена, а от нищото изскача един и ме надцаква с 50% забележи. Викам хубаво дай да ти дам един мой парцел като си толкова ербап... оня вика добре взимам го, но му се мръщя на супер високата цена и оня още скача със още 50% и вика давай... луда работа. Говорим за ниви, а не за градски парцели...
тази работа няма да свърши добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеКолеги, няма да е зле да сме малко по-смирени. Хората, не са само бедни и богати. Те са здрави и болни, шастливи и нешастни, читави и боклуци, късметлии и каръци и.т.н. Всяко от тия неща е трудно да се измери и обикновенно се усешаме в коя категория сме чак като сме някъде в крайностите.
Преди 2-3 години бях доброволец по някаква програма за оптимизация на помошите за бедни. Оказа се прага на бедност беше доход от $75к годишно за четиричленно семейство. Ако си в тази граница получаваш например апартамент с контролиран наем (Section 8), помощ за здравна застраховка и т.н. Сега се замислете колко семейства в България имат доход от този порядък и ше разберете колко относителни са класифицациите за богат/беден.
Ако сравняваш този доход с номинално еквивалентен в България, не сравняваш ябълки с ябълки.Last edited by Zalmoxis; 12.05.2022, 20:02.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Колеги, няма да е зле да сме малко по-смирени. Хората, не са само бедни и богати. Те са здрави и болни, шастливи и нешастни, читави и боклуци, късметлии и каръци и.т.н. Всяко от тия неща е трудно да се измери и обикновенно се усешаме в коя категория сме чак като сме някъде в крайностите.
Преди 2-3 години бях доброволец по някаква програма за оптимизация на помошите за бедни. Оказа се прага на бедност беше доход от $75к годишно за четиричленно семейство. Ако си в тази граница получаваш например апартамент с контролиран наем (Section 8), помощ за здравна застраховка и т.н. Сега се замислете колко семейства в България имат доход от този порядък и ше разберете колко относителни са класифицациите за богат/беден.
- 1 like
Коментар
Коментар