Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Стига !
Лордиевич е купил маломерна в Бургас с потребителски,там пък лихвите ще пръскат кръв направо.
Стига,че ще му стане лошо.
Той има и друга опция.
Скоростно да се заеме да напише авторска книга за имотите и така с продажбите от нея да си направи постъпления и да спаси маломерната,щото дадат ли го на ЧСИ заради потребителския....не ми се говори...
Потребителският ми на ЧСИ, като дял от една четвърт на покупната цена на маломерка в Бургас, при 440м2. притежание в Столицата, ти какви субстанции взимаш Бога ми?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеАко кредита му не е голям - няма да усети кой знае колко вноската, спокойно...
===
Но последните две години са теглени кредити много над 100 хил. лв.
Лично познавам хора с близо 3 бона мес. вноски!
А това вече е сериозна сума!
Абсурдно е да средната ипотека да е само 100 бона, а същевременно средната цена да гони 2 хил евра...
Чак толкова още не се езамогнал масовия българин, че да вади с лекота разликата от 2-300 бона примерно!
Има някаква заигравка с цифрите тука, но не съм се ровил в статистиката на БНБ/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Ти не схващаш ли че ако теорията ти е вярна дали ше имаш 300к сега в кеш или във жилише няма значение зашото 300к са 300к независимо колко струва нафтата. Твоята логика би работила само ако жилишето струва 60 тона нафта. На всичкото отгоре повечето жилиша в момента губят пари така , че ако нафтата се вдигне хората щат не щат ше трябва да си купят нафта и ше трябва да вземат парите отнякъде. Това как някой ше е притиснат от кредитори и няма да продава не знам как си го представяш. Кредита си е кредит и ако не можеш да си плащаш банката продава залога (който често е самия имот) и си взима дължимото. Ако остане нещо се връша на кредитополучателя. Банката обаче няма интерес д агони най-високата възможна цена зашото така или иначе ше получи само дължимите пари така , че много по-изгодно за кредитополучателя е сам да продаде апартамента , да си плати на банката и да задържи разликата, зашото ако банката продава имота разлика най-вероятно няма да има. Та не знам какъв процес е при теб "притискането от кредитори" но обикновенно не става въпрос за избор и няма много опции.
Както каза удрят имота на тезгяха,съдират 20 кожи чрез ЧСИ и всичко е тип топ.
На това му викат в банковите среди управление на имоти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
И двете ти прогнози не се сбъднаха. А, и ти нищо не си спечелил от писаниците ти, освен подигравки. Другото мрънкало също.
Ето, давам ти пример с моят потребителски, който изтича през април 2026г. Ще ти дам точен разчет когато ми вдигнат лихвата с колко %. Да сравним този привлечен ресурс с колко ми е утежнил бюджета спрямо инфлацията на бързооборотните стоки..става ли?
Първата се сбъдна,там прогнозирах криза,събитие, с дата,месец,всичко.
Това не доведе до спад в цените.
Още когато се видя че наливат пари ,коментирахме че това не е реална криза
Кризата се реализира сега ,с инфлацията.
В началото,още преди войната писах че инфлацията ще принуди банките шоково да вдигнат лихвите.Това е факт в цял свят,идва и у нас !!
Очаквам разчета !
- 1 like
Коментар
-
Стига !
Лордиевич е купил маломерна в Бургас с потребителски,там пък лихвите ще пръскат кръв направо.
Той има и друга опция.
Скоростно да се заеме да напише авторска книга за имотите и така с продажбите от нея да си направи постъпления и да спаси маломерната,щото дадат ли го на ЧСИ заради потребителския....не ми се говори...
===
Но последните две години са теглени кредити много над 100 хил. лв.
Лично познавам хора с близо 3 бона мес. вноски!
А това вече е сериозна сума!
Абсурдно е да средната ипотека да е само 100 бона, а същевременно средната цена да гони 2 хил евра...
Чак толкова още не се езамогнал масовия българин, че да вади с лекота разликата от 2-300 бона примерно!
Има някаква заигравка с цифрите тука, но не съм се ровил в статистиката на БНБ/
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеМного скоро Лукойл ще обяви, че не получава руски петрол и нафтата ще удари петарка. Тогава полуидиота стискал 100 000лв. на депозит ще може да си купи два пъти по-малко нафта, два пъти по-малко олио и два пъти по-малко хляб. Демек този кретеноид реално ще е спестил 50 000лв. И това е за по-малко от година. Наблюдавайки този пазар на малката кошница, дали ще се намери продавач-самоубиец на тухлен двустаен, който да подари" апарта си на по-малко от 300 000лв, дори да е притиснат от кредитори? Съмнявам се...
Баси, дори ми е трудно да проумея логиката ти.Last edited by segato; 10.05.2022, 23:59.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе трябва да се очаква прекалено много от читатели на Блиц, за които жилищата са луксозна стока по дефолт?
Не знам чии са сметките в статията, но първото фрапиращо несъответствие е, че средн. размер на кредитите е 100 хил.лв. Излиза, че или хората вадят с лекота допълнителните 200-300-400 хил. лв. което естествено е абсурдно... или в сметките са набухани всякакви малки по размер кредити, за да свалят средната вноска. Мой познат в разгара на пандемията купи апарт. в Бояна за 240 хил. евра с кредит > 80%. (самоучастие ~30 хил. лв. - почти всичките му спестявания)
Другата акордеонно-банкетно-комична калкулация е, че с 300+ лв. можело да скочи вноската само на кредит от 1 милион нагоре!Лично наблюдаван пример - двама от съседите ми /при това на нашия етаж/ закупили 2007 год. (на цени от порядъка на 1000 евро/кв. - т.е. с къде къде по-малки кредити от настоящите) ипотеките им бяха по 800 лв./месец скочиха на 1200 лв./м. -> и двамата ми съседи загубиха 3-стайните си апартаменти и вече повече близо 10 год. са под наем.
Той има и друга опция.
- 1 like
Коментар
-
Смей се но ще видиш,че ще се окажат прав.
Имам само 2 прогнози.
Едната се сбъдна 2020 година.Тогава някои съфорумци напълниха гащите и продадоха маломерни в Младост,нали помниш ??
Втората ми прогноза е за средата на 2020 година,след лятото.Тогава съм написал,дори официално в Инвестор че пазара ще обърне заради инфлацията,напук на всички брокери,банки ,строители и всякаква сган !!!
Ето, давам ти пример с моят потребителски, който изтича през април 2026г. Ще ти дам точен разчет когато ми вдигнат лихвата с колко %. Да сравним този привлечен ресурс с колко ми е утежнил бюджета спрямо инфлацията на бързооборотните стоки..става ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL
Разбирам те, че ти остават джобни за сирене, след като спестиш откраднатото от домати в същата верига
В Кауфланд пазарувам зеленчуци за стотинки.Онзи ден отворих една позната,купи си банани жената 2 килограма за ..познай 0.66 стотинки.
Има 2 схеми с електронните везни,които ще запазя за себе си,дори пред очите на касиерката ги маркирам,плащам и излизам.
Домати за левче,6 килограма зеле за 1.90 лева.
Даже мога да ти сканиран и касовите бележки да ги видиш...
И още и още топ промоции,но трябва акъл да има човек,Вие не знаете каква храна да ядете,купувате най вредните боклуци пък за промоции,врътки и цени да ви отварям е безмислено мисля...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеВноска +300лв. може би за кредит от милион и половина..става
Не знам чии са сметките в статията, но първото фрапиращо несъответствие е, че средн. размер на кредитите е 100 хил.лв. Излиза, че или хората вадят с лекота допълнителните 200-300-400 хил. лв. което естествено е абсурдно... или в сметките са набухани всякакви малки по размер кредити, за да свалят средната вноска. Мой познат в разгара на пандемията купи апарт. в Бояна за 240 хил. евра с кредит > 80%. (самоучастие ~30 хил. лв. - почти всичките му спестявания)
Другата акордеонно-банкетно-комична калкулация е, че с 300+ лв. можело да скочи вноската само на кредит от 1 милион нагоре!Лично наблюдаван пример - двама от съседите ми /при това на нашия етаж/ закупили 2007 год. (на цени от порядъка на 1000 евро/кв. - т.е. с къде къде по-малки кредити от настоящите) ипотеките им бяха по 800 лв./месец скочиха на 1200 лв./м. -> и двамата ми съседи загубиха 3-стайните си апартаменти и вече повече близо 10 год. са под наем. Единият беше към Райфайзен, за другия нямам инфо...
Last edited by Julius_BG; 10.05.2022, 23:47.
- 1 like
Коментар
-
Хахаха, това е напълно безумно, не се е случвало и никога няма да се случи, обещавам ти. Вноска +300лв. може би за кредит от милион и половина..става
Имам само 2 прогнози.
Едната се сбъдна 2020 година.Тогава някои съфорумци напълниха гащите и продадоха маломерни в Младост,нали помниш ??
Втората ми прогноза е за средата на 2020 година,след лятото.Тогава съм написал,дори официално в Инвестор че пазара ще обърне заради инфлацията,напук на всички брокери,банки ,строители и всякаква сган !!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не знам какъв е процента на купилите с кредит. На мен ми се струва тъпо човек да купува имот с готови пари, но явно корупцията е България е фактор. Дори сделките на хредит да са само 35% , в момента в който излезнат половината от тия 35%, пазара ше се обърне, ше стане buyer market и цените ще тръгнат надолу с малко по-бавна скорост от тази с която са отивали нагоре. По-бавна , зашото хората ше продават само в краен случай но ше се наложи да продават. Поне това показват данните за 5-те години след 2009. Тогава никой не е продавал за кеф.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Българинът е прост, но купува имоти, без да мрънка, а тука има люде, дето мрънкат и не купуват имоти. Тези, за които си мислиш, че бедстват след покупка на имот, са само в твоята глава, такива хора просто не съществуват, докажи, че съществува поне един такъв!
И да, ако ще и 2/3 да плащат кеш, достатъчно е 10% от ипотекарите да изгорят, това ще бъде едно значително число имоти, които пазарът няма как да поеме. Пазарната цена ще е това, на което се изповядат тези сделки, а то ще е с поне 50% дискаунт. Тогава виртуалното ви имущество на всички "инвеститорчета" се изпарява на секундата, просто защото това ще са новите пазарни цени, на които ще се изповядват сделките. Впрочем даже не е нужно да изгарят ипотекари. Новите кредити ще почнат да се дават с лихви от 5%-6% и нагоре, банките ще станат много по-рестриктивни, съответно всичкото новопостроен боклук по крайните квартали като Витоша и Вадите(където никой нормален човек със собствен кеш не би купил каквото и да било) стават непродаваеми. В този момент "инвеститорите" , държащи 1/3 от сградния фонд на цяла София - празни имоти, ще се усетят, че повече нагоре няма как и ще започне разпродажбата. При хилядите необитаеми имоти в София е достатъчно само няколкостотин да излезят на пазара - да видим тогава кой ще ти плати 180к за ЕПК тотал щета в Бъкстон.
Оценката на имотите в момента е без всякакъв фундамент - тотална спекула и надценки частично със 100% и нагоре - както тази надценка се е образувала, така и ще се изпари. Това не ти е борсата, където цената се образува от големите риби - тук говорим за разни алчни дребни инвеститорчета и строители, които надуват. Няма как подобни абсурдни нива да се задържат дълго време.Last edited by ejonny2376; 10.05.2022, 23:38.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
И какво сега - За Бога братя! Не купувайте! И без да се вдигат лихви ще намалее потреблението. Друг пример от Билла - щанда с колбаси имаше дне тарелки нарязяно, другото във фолио - минават и поминават, продавачите явно те смеят да режат, до не отиде в кофата.
Нафтата ще свърши работата на Централните банки.Това го писахме още в началото на годината.
Барела мине ли 6 месеца над 100 долара потреблението отива в кофата,и кризичката се задава.
Колбаси отдавна не купувам.Безмислено е,вътре има само леш и боклуци,луканка трябва чавка да ти е изпила мозъка да си купиш,и скъпите са боклуци.
Изобщо суровото е риск,заради бактерии .
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар