Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Мога да те посъветвам да се намажеш с вазелин и да се огъзиш на счетоводителя си.
    Аз БГ не съм писал, коментирах безсмислиците на другото менте, дето опяваше защо не го може в чужбина. Толкова го можете и в БГ ... донори.
    Колега и Вие ли ставате нервен когато се засегне темата за счетоводни разходи ? Сигурен съм, че колегата с минималната ставка може да говори за себе си, но това което аз разбрах, е че фирмата му е регистрирана в България заради ниския данък. Така , че или се научете да четете или си затваряйте човката ако обичате. България е уникална в много отношения и най-вече с данъчната си политика, есенцията на която е, да се изгонят и най-големите инати и да се загубят максимално много постъпления от данъци. За целта данъка се минимизира максимално, но и бизнеса се малтретира съшо максимално та да не вземе някой случаен да оцелее и да плаща данъци.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Колега, може ли да ми обясните и на мен как да осчетоводя ипотека на жилище в България като фирмен разход? Счетоводителя ми ми препоръча да не се опитвам да осчетоводявам дори интернета и телефона тъй като фирмата е регистрирана на жилишен адрес, камо ли пък да се пробвам да изплащам жилище. Аз всъшност не съм го и питал за ипотека. Какво да питам след като ми каза ,че шом е собствено жилише , интернет, телефон , телевизия се смятат за лично ползване и въпреки , че има стая, която очевидно е отделена за офис, с бюра, принтери, компютри , че даже и шкаф за сервер не мога да си осчетоводявам наем, интернет, телефон, части от сметките за ток, части от режиийните за входа ... нищо. Щом е жилише , нъцки. Ако кажете , че счетоводитяля нишо не разбира с радост ше приема и препоръки за някой, който разбира повече. И аз, като колегата с минималната осигуровка, съм регистрирал фирма в България заради по-ниския данък и заради ДДС номера. Когато чужда фирма продава в ЕС може да се изисква да се плаща ДДС ако фирмата не е регистрирана по ДДС. Както може да се очаква регистрация по ДДС от фирма извън ЕС е пълен шит. Много по-лесно е да се регистрира фирма локално в ЕС и да се наеме местен счетоводител. За миналата година разходите са само осигуровки и заплати. Даже и тока не мога да осчетоводя въпреки, че фактурите очевидно се издават на компютри а те, доколкото знам и в България са на ток. За ипотека както се подразбира не съм си и помислял. Вероятно ако спомена нещо за ипотека, счеводителя ми ше стане агресивен. Разходите му са болна тема и човека се изнервя като спомена нещо за разходи. Та много ще Ви бъда признателен ако споделите как се осчетоводява ипотека на жилише като разход на фирма ( ако жилишето не се дава под наем) или кой Ви е счетоводителя та да мога да се свържа с него и да ме осветли как се прави. Иначе счетоводителя ми е добър човек, бих казал весел и позитивен в ежедневието , но много зъл като почнем да говорим по счетоводни въпроси. Всеки път след като си говоря с него по работа се депресеирам и решавам да емигрирам. Добре , че е жена ми да ми напомни, че вече съм емигрирал ... абе голям стрес.

П.С. Ако можете да дадете акъл и как да продавам онлайн и да приемам плащания с кредитна карта от България и да не влезна в проблеми с Наредба 18 цена няма да имате , ма това е друг въпрос.
      Мога да те посъветвам да се намажеш с вазелин и да се огъзиш на счетоводителя си.
      Аз БГ не съм писал, коментирах безсмислиците на другото менте, дето опяваше защо не го може в чужбина. Толкова го можете и в БГ ... донори.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Като няма валю, защо ги държите тия два апартамента?
        А цените са си горе долу такива в лева за по-качествената стока.
        Бобка как са такива цените бе ? Хляба в България по половин кило ли е ? Днес в новините по Нова чувам , че някаква фирма вдинала хляба с 20 стинки и станал 1.80 и като гледам си изглежда нормален хляб, не половин кило. Ето ги новинитв. хляба е на 13:20
        https://bit.ly/3PsZloB

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Точно така, продължавай на минималната Като се сетиш защо е грешка, вече е късно.
          Ако беше във филма с фирмите, щеше да си наясно и как всичко може да е разход, включително ипотеката Докато пишеш колкото да не заспиш, няма как.
          Колега, може ли да ми обясните и на мен как да осчетоводя ипотека на жилище в България като фирмен разход? Счетоводителя ми ми препоръча да не се опитвам да осчетоводявам дори интернета и телефона тъй като фирмата е регистрирана на жилишен адрес, камо ли пък да се пробвам да изплащам жилище. Аз всъшност не съм го и питал за ипотека. Какво да питам след като ми каза ,че шом е собствено жилише , интернет, телефон , телевизия се смятат за лично ползване и въпреки , че има стая, която очевидно е отделена за офис, с бюра, принтери, компютри , че даже и шкаф за сервер не мога да си осчетоводявам наем, интернет, телефон, части от сметките за ток, части от режиийните за входа ... нищо. Щом е жилише , нъцки. Ако кажете , че счетоводитяля нишо не разбира с радост ше приема и препоръки за някой, който разбира повече. И аз, като колегата с минималната осигуровка, съм регистрирал фирма в България заради по-ниския данък и заради ДДС номера. Когато чужда фирма продава в ЕС може да се изисква да се плаща ДДС ако фирмата не е регистрирана по ДДС. Както може да се очаква регистрация по ДДС от фирма извън ЕС е пълен шит. Много по-лесно е да се регистрира фирма локално в ЕС и да се наеме местен счетоводител. За миналата година разходите са само осигуровки и заплати. Даже и тока не мога да осчетоводя въпреки, че фактурите очевидно се издават на компютри а те, доколкото знам и в България са на ток. За ипотека както се подразбира не съм си и помислял. Вероятно ако спомена нещо за ипотека, счеводителя ми ше стане агресивен. Разходите му са болна тема и човека се изнервя като спомена нещо за разходи. Та много ще Ви бъда признателен ако споделите как се осчетоводява ипотека на жилише като разход на фирма ( ако жилишето не се дава под наем) или кой Ви е счетоводителя та да мога да се свържа с него и да ме осветли как се прави. Иначе счетоводителя ми е добър човек, бих казал весел и позитивен в ежедневието , но много зъл като почнем да говорим по счетоводни въпроси. Всеки път след като си говоря с него по работа се депресеирам и решавам да емигрирам. Добре , че е жена ми да ми напомни, че вече съм емигрирал ... абе голям стрес.

П.С. Ако можете да дадете акъл и как да продавам онлайн и да приемам плащания с кредитна карта от България и да не влезна в проблеми с Наредба 18 цена няма да имате , ма това е друг въпрос.
          Last edited by segato; 18.05.2022, 03:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
            https://tavex.bg/ecb-raste-riskut-ot...45wYkRXONLUQM4

тази публикация е със 7 годишнен рожден ден.
            Ха, прочетете я и се успокойте докато стягате дисагите да вазирате в по-добрия запад.
            Купата е жив архив, ама и си взема поука, докато овцете блеят и се надяват на балони. Да те идват, но не когато ние искаме.
            Колега ти на какво си ? Какъв 7 годишен рожден ден ?От 18 Ноември 21 до 17 Май 22 са 6 месеца. Ако си в някакъв свой си свят с друга времева система може да е 7, най-много 8 месеца ... но 7 години ???
            Значи ЕЦБ преди 6 месеца са публикували доклад, че имотите са надценени, но не са познали а ? Баси понижителите, нищо не разбират.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дървосекача Разгледай мнение

Ми какво да ти кажа колега, аз съм един от тия. В Европата когато взимаш рейт от 800 евро на ден, държавата ти отдържа 40% данъци, трябва да си платиш и осигуровки и тн и накрая оставаш с нещо малко повече от стандартна заплата. В БГ обаче си правиш фирма и плащаш 10%, докато се осигуряваш на минимална заплата. Затова е далавера да си фрийлансър в БГ. Тези рейтове са стандартни, дават ги навсякъде.
              Точно така, продължавай на минималната Като се сетиш защо е грешка, вече е късно.
              Ако беше във филма с фирмите, щеше да си наясно и как всичко може да е разход, включително ипотеката Докато пишеш колкото да не заспиш, няма как.

Коментар

• https://fb.watch/d3OemUodfC/

Я вижте видеото,какво се случвало при банките и кредитите от буквално две седмици ,началото на Май!!!
                ​​​​2022 година била 2008,2009,та...от брокер с над 20 години опит на пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
                  Абе пак се напълни с "преуспели" гастари, дето хем не живеят тука, хем не искат да живеят тука, ама все нашите цени и заплати гледат и ни оплакват. Бе оти плачете на чужд гроб? Нали вие сте си супер, заплати големи, яки инвестиции, космически доходи, нямате задръствания, имате готини комишии? Тука е гадно, скъпо, не е за вас. И още по-скъпо и недостъпно за вас ще става.
                  Нас не ни интересува да е достъпно, а да продадем каквото идва от разни наследства на балъчора като вас - и то възможно най-скъпо

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                    https://tavex.bg/ecb-raste-riskut-ot...45wYkRXONLUQM4

тази публикация е със 7 годишнен рожден ден.
                    Ха, прочетете я и се успокойте докато стягате дисагите да вазирате в по-добрия запад.
                    Купата е жив архив, ама и си взема поука, докато овцете блеят и се надяват на балони. Да те идват, но не когато ние искаме.
                    Запада е много зле, получаваме помощи
                    Вие сте добре, получавате три пръста с превес на средния...

Коментар

Хехехе.. обясни го на кретена, той се е забил у немското село да кюей-ства. Май пак ще требе да дири седмица на море за четирма за петс'отин еврака..

Ма и твойта не е лесна, роботите-косачки стават все по-популярни, ще го закъсаш...
                      Понеже си простичка - никой QA не си губи времето с юнит тестове, товарим девелоперчетата с тях Отде да знаеш, за теб тревица и водица само, беее бееее

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Издръжки плащат тия дето не дават пари ,обратното коийто е читав него за издръжка не го търсят и знаеш ли защо ?
                        Защото това което дава е много повече от една издръжка,ако и това може да го потвърди както бившата ми жена така и дъщеря ми която вече е голяма и вижда и оценява всяко едно нещо,направено за нея
                        Съмнявам се по скоро в твоето отношение ,към децата ти
                        Щом си си изпърдял семейството не ми ги разправяй!
                        Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

На този участник му личи, че 30 години е косил из USA. Покупка на имоти чрез тръстове, хахахаха, сетил се да се връща тук, пък и акъл да дава
                          Колега по какво личи? Наистина се опитах да го скрия , но Вашата прозорливост не познава граници (или поне границата САЩ/България).

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

За три години 100 000лв. са станали 70 000, ама влогарите оплакват ипотекари на 2,5% лихва...странна е душата понижителска
                            И пак зависи от гледната точка.
                            Ипотекарят си остава длъжник до гроб на банката и все някога ще изяде дървото.

Ако към тези 100к (70к) си добавил още 300к, едва ли ти пука особено за 30к загуба. 30к инфалционни са по-добър сценарии от покупката на двойно надценен кофтор - при такава покупка само нотариалните и брокерски такси изяждат 30к на секундата, да не говорим за завишената цена. Направо си на 50%-60% загуба още в момента на изповядването.

В момента държането на кеш в банка е лошо, не споря. Покупката на цена 3500 за стар кофтор в Яворов за пълен ремонт обаче е мноооого по-голяма минавка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение

При 14% инфлация и 0,06% средно за депозити от 1ден до 2 години, инфлацията засега определено засягя само депозантите.
                              За три години 100 000лв. са станали 70 000, ама влогарите оплакват ипотекари на 2,5% лихва...странна е душата понижителска

Коментар

Хехехе.. обясни го на кретена, той се е забил у немското село да кюей-ства. Май пак ще требе да дири седмица на море за четирма за петс'отин еврака..

Ма и твойта не е лесна, роботите-косачки стават все по-популярни, ще го закъсаш...
                                На този участник му личи, че 30 години е косил из USA. Покупка на имоти чрез тръстове, хахахаха, сетил се да се връща тук, пък и акъл да дава

Коментар

Working...
                                X