IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
    Нямам идея как българските банки отпускат кредити, но ако банката е направила грешно решение не носи ли солидарна отговорност. Наистина не съм чувала за подобни практики. Стана ми интересно дали изобщо е възможно, законно и дали се е случвало изобщо. Ще попитам
    Къде видя 'грешно решение', че да има и солидарна отговорност?

Към днешна дата люлинЦкия панеляк го оценяват на половин милион битИконЯ - понеже каймака на Галактиката и изобщо целия Млечен път точно него спот си е харесал да живее - уреден, чист и приветлив! Банката ти отпуска 1/2 млн. при 100% обезпечение, но си има клауза - при промяна в пазарната стойност на обезпечението -> следва еди-какво си... и т.н. и т.н.

Ако панеляка продължи да расте - ОК, обезпечението е > ипотеката, банката си пуска Преслава.

Панеляка пада и става < заема и какво следва: Банката си пуска "И плачат и богатите"!

Коментар

Някога случвало ли се е това ? Питам защото не съм чувала за подобни методи ,а не знам и доколко са законни.
      мани го юлката.
      така и не разбраха, че банката няма за цел да им взима имотите
      и това е последното нещо, което правят

препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
        Ти шегуваш ли се? Кое му е незаконното?

Обикновено е залегнало в договора, ама кой да чете!

Коя банка отпуска 200 бона ипотека при 100% покритие за с/у жилище за 150 хиляди?!

Ти да не мислиш, че са малоумници там.. или умишлено работят против собствените си интереси?!

Ами нали ако ипотекаря закъса и банката му вземе жилището, а то не е достатъчно да изплати кредита?!?

Ко прайм тогава?
        Нямам идея как българските банки отпускат кредити, но ако банката е направила грешно решение не носи ли солидарна отговорност. Наистина не съм чувала за подобни практики. Стана ми интересно дали изобщо е възможно, законно и дали се е случвало изобщо. Ще попитам

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

Не ми се гледа цялото, понеже знам новината, така че не знам споменават ли - на една банка, за която организирали протест, направили "здравния код" на вложителите червен - съответно не могат да излизат от къщи, или да пътуват с транспорт, и тн. Не е по темата, ама да си знаете. Щото скоро и в Европа ще дойде. Тоя...метод.
          не, не се споменава.
          препоръка е

Коментар

• Започва се...наред са другите..

Сrурtо.соm, зa ĸoятo paбoтят и xиляди бългapи, ocвoбoждaвa 5% oт пepcoнaлa cи cлeд cpивa нa ĸpиптoвaлyтитe

https://money.bg/business/crypto-com...ovalutite.html

Коментар

Някога случвало ли се е това ? Питам защото не съм чувала за подобни методи ,а не знам и доколко са законни.
              Ти шегуваш ли се? Кое му е незаконното?

Обикновено е залегнало в договора, ама кой да чете!

Коя банка отпуска 200 бона ипотека при 100% покритие за с/у жилище за 150 хиляди?!

Ти да не мислиш, че са малоумници там.. или умишлено работят против собствените си интереси?!

Ами нали ако ипотекаря закъса и банката му вземе жилището, а то не е достатъчно да изплати кредита?!?

Ко прайм тогава?

Коментар

Пред общността от банки,ЧСИ-та и така нататък си г-н Никой,това кое е законно и кое не е в сферата на приказките и законите които обаче са на хартия ,а в съда пак си Никой .

Коментар

Това че вноската може да се вдигне от 1500 лв. на 2 бона на един 150к евро кредит за 20 год. не би следвало да е чак такъв проблем. По-голям проблем е, ако обезпечението по кредит е клоняло към 100% каквато тенденция имаше последните години и в момента, в който банките сметнат, че пазарната стойност на имота вече не покрива ипотеката -> решенията не са много - или втора, допълнителна ипотека на друг имот /ако лицето изобщо притежава такъв/, или някакво ударно погасяване на разликата така че оценката да е > ипотеката, а тя може да се окаже едни спешни 30-50 бона които ипотекаря ги няма налични.
                  И тогава вече става интересно...
                  п.п.
                  А голяма част от добре платените ИТ-та, които се мятаха смело на ипотеки за по 400 хил. лв. не са с много висока финансова култура. Дано са си сметнали добре рисковете, вкл. и някакъв период без работа, че 25-30 год. са изключително дълъг период... цяло едно поколение е това!

Коментар

Това че вноската може да се вдигне от 1500 лв. на 2 бона на един 150к евро кредит за 20 год. не би следвало да е чак такъв проблем. По-голям проблем е, ако обезпечението по кредит е клоняло към 100% каквато тенденция имаше последните години и в момента, в който банките сметнат, че пазарната стойност на имота вече не покрива ипотеката -> решенията не са много - или втора, допълнителна ипотека на друг имот /ако лицето изобщо притежава такъв/, или някакво ударно погасяване на разликата така че оценката да е > ипотеката, а тя може да се окаже едни спешни 30-50 бона които ипотекаря ги няма налични.
                    п.п.
                    А голяма част от добре платените ИТ-та, които се мятаха смело на ипотеки за по 400 хил. лв. не са с много висока финансова култура. Дано са си сметнали добре рисковете, вкл. и някакъв период без работа, че 25-30 год. са изключително дълъг период... цяло едно поколение е това!
                    IT-тата въпреки, че са добри математици, са зле в някои отношения. Не знаят кога да купуват, да търсят качество.

Имам един приятел, ИТ, през 2004г. купи нов тристаен апарт (тухла), продаде 2 наследствени гарсионери и додаде негови пари. Вече е забравил за случката и е направил хубава трансформация.
                    Last edited by X_Y; 15.06.2022, 16:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                      днес там, за утре се сещайте къде
                      https://www.youtube.com/watch?v=g7_c7EJtDkc
                      Не ми се гледа цялото, понеже знам новината, така че не знам споменават ли - на една банка, за която организирали протест, направили "здравния код" на вложителите червен - съответно не могат да излизат от къщи, или да пътуват с транспорт, и тн. Не е по темата, ама да си знаете. Щото скоро и в Европа ще дойде. Тоя...метод.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
                        Колко ще ги вдигнат тези лихви според теб? Аз последно взех на 2.2%, и 5% да ги направят при инфлация от 15% пак са ти безплатни пари
                        п.п.

Коментар

Това означава само едно: Парите поскъпват!

Коментар

Защо пускаш фалшиви новини за банковата система ?

https://it.dir.bg/tehnologii/kitay-s...ti-i-qr-kodove

Протест, планиран от стотици банкови вложители в централен Китай, беше осуетен, защото властите промениха статута в червено на техния дигитален здравен сертификат, съобщава Ройтерс.

Вложителите планираха да пътуват до централната провинция Хенан тази седмица от цял ​​Китай, за да протестират срещу почти двумесечен блокиран достъп до депозити от близо 178 милиона долара.

Без зелен код в приложението си гражданите обаче губят достъп до обществен транспорт, ресторанти и молове. Те губят и правото да пътуват в цялата страна.

Здравният код на гражданите е бил променен от зелен в червен, без те да са болни от Ковид-19.

"Слагат ни цифрови белезници", споделя вложител от провинция Съчуан, пожелал анонимност.

Междувременно премиерът на Китай, Ли Къцян, обяви, че страната ще въведе цифрова версия на националната идентификационна карта тази година.
                            Last edited by X_Y; 15.06.2022, 15:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Колко ще ги вдигнат тези лихви според теб? Аз последно взех на 2.2%, и 5% да ги направят при инфлация от 15% пак са ти безплатни пари
                              Прогнозата ми е до 6%.
                              Проблема при теб е друг .
                              Срока на кредита -ти разчиташ че този апартамент или апартаменти ще се изплащат от наеми ,да де ама отиваме в сценарии в който наемите няма да растат толкова заради предстояща криза ,отделно имаш наемен пазар които изобилства от предлагане + още задаващо се такова ,само виж колко се строи в София ,отделно още и още празни сгради и апартаменти чакат за наеми ...
                              Получаваш една висока цена на която си купил + увеличаваща се вноска по кредита + трудности с цената на наема ,има и риск да стои празен .
                              Сложи и рискове с амортизации ?
                              Къде сме ?
                              При теб сметката излиза само ако си купил на една ниска цена с едни да кажем 30 % минимум под тази на която си платил

Коментар

• днес там, за утре се сещайте къде
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X