Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BGТи ако видиш каква им е базата ще паднеш човек.
А и както казах това не ми е основна дейност, на практика съм им подарил времето си което съм им чел
лекции. Иначе часовете за хоноруван преподавател са 24 лв./час, понеже са на английски коефициента
е *1.5 - т.е. 36 лв. Останах с впечатление, че си мизерстват като ги гледах доцентите там...
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Бе откъде ви наливат тия евроатлантически глупости в главите бе направо не е за вярване че човек може да измисли подобни дивотии.Пазари дрън дрън затваряй фабриката за илюзии и запомни от мен че едно нещо струва толкова колкото е определил онзи де държи няй голямата тояга....
Видяхме какво родиха Плевенските територии,каквото дойде от там е само шкарто .
Учиндолския селянин дето отдавна се е продал на мутрите е просто крещяш пример ,за семката Ви !
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Долара е номер 1.
От 5 години го говоря това.
Повтарям американския долар е най доброто решение за вашите пари.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Бе откъде ви наливат тия евроатлантически глупости в главите бе направо не е за вярване че човек може да измисли подобни дивотии.Пазари дрън дрън затваряй фабриката за илюзии и запомни от мен че едно нещо струва толкова колкото е определил онзи де държи няй голямата тояга....
Оня с голямата тояга грам не го интересува че някой сульо бил настъпил мотиката, или някой глупак НЯКОЛКО ПЪТИ и пак не му дошъл акъла в главата.
На борсите/пазарите се мери КОЙ Е ПО ГЛУПАВ. Там НЕ СЕ СЪЗДАВА НИЩО - глупаци с излишни пари (попаднали често случайно) се лъжат един друг.Last edited by bota156; 17.06.2022, 10:27.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеПонеже давате за пример Щатите... /и специално за Manyy понеже искаше фазите/ образователния курс продължава...Част от нещата по-долу в Щатите ги учат механично в курсовете по финанси, но с разни математически модели може доста точно да се прогнозират, защото паниката, отчаянието и приемането на действителността също следват своя сценарий. Пазарите си имат собствена психология и колкото е по-фин даден пазар - толкова по-бързо протичат отделните фази. Имотния е най-инертния пазар, респективно и фазите при него са най-бавни. Извадил съм ви изказванията на David Lereah - бившият главен икономист на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR) и най-високопоставеният човек, който до последно отказваше да приеме фактите и отричаше очевидното!
==========
"Всички прогнози за срив на имотите са не само безотговорни, но и отявлено погрешни!" - Фаза No. 9 "Отричане";
"Активността на продажбите вече е на устойчиви нива!" - Фаза No. 11 "Завръщане към нормалното";
(това е фазата, която идва непосредствено след т. нар. "Бул-трап")
"Продажбите са на високо плато!"... заговорили се за плато - работата е отекла! - Фаза 12 "Страх";
"Ние сме в процес на меко приземяване / софт-лендинг!" - Фаза No. 13 "Капитулация";
"Най-лошото вече е зад гърба ни!" - това се наблюдава в случаите, когато има втори "Бул-трап";
(нещо като втора фаза тип "Завръщане към нормалното")
"Ние сме в истинска имотна рецесия!" - Окончателно признание / Фаза No. 14 "Отчаяние"!
==========
Спадът никога не е праволинеен и еднократен! Не очаквайте да се събудите един ден и офертите в имот.бг да са наполовина по-ниски. Дори на борсата, която е другата противоположност на имотния пазар - спадът пак не е еднократен, а минава през същите фази с временни повишения, но като цяло тенденцията и тогава беше надолу /и за много по-кратко време, разбира се/ - т. нар. double-bubble! С преминаването от една фаза към друга изнервеността на част от играчите ще растенякои от тях до последно ще отказват да приемат реалността /между другото къде изчезна Frosty, че ми беше много забавен/
докато други ще почнат да ни убеждават, че сами са предупреждавали за неща, които са отричали...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение25 % доходност от бунгало в Бали!
Българско семейство строи ваканционно селище в Бали Стефан Данаилов и съпругата му заживяват на острова преди седем години. Сега се връщат в бизнеса с недвижими имоти
https://www.capital.bg/biznes/imoti/...lishte_v_bali/
Коментар
� -
25 % доходност от бунгало в Бали!
Българско семейство строи ваканционно селище в Бали Стефан Данаилов и съпругата му заживяват на острова преди седем години. Сега се връщат в бизнеса с недвижими имоти
https://www.capital.bg/biznes/imoti/...lishte_v_bali/
Коментар
� -
Първоначално изпратено от manyyy Разгледай мнениеПарите намаляват, свиваме покупките 16.06 | 18:20
Данните на БНБ и на НСИ показват спад на потреблението
През май са намалели парите в джобовете на хората и в касите на фирмите. В края на месеца общата стойност на парите в обращение е 24,5 млрд. лв., което е спад с 24,8 млн. лв. спрямо предходния месец, показват данни на БНБ.
Традиционно спад на парите в обращение има само в началото на всяка година заради голямото коледно пазаруване през декември. Спадът на парите в обращение през май е още по-показателен на фона на високата инфлация. Заради покачването на цените, за да си купят същите стоки и услуги хората трябва да носят повече пари в брой. Затова свиването на наличните пари в обращение е знак за намаляване на потреблението на домакинствата.
За това свидетелстват и данните на НСИ. Оборотът в търговията на дребно за месец април намалява с 0,8% спрямо предходния месец. За месец май все още няма официални данни на НСИ за търговията на дребно. Данните за април обаче са достатъчно показателни за свиване на потреблението.
Оборотът при продажбите на храни и напитки през април намалява с 0,5% спрямо предходния месец. Най-голям е спадът при продажбите на компютри и мобилни телефони – със 7%. Намаляват и продажбите на битова техника и мебели (-0,2%), на лекарства (-1,4%), както и покупките на чрез интернет (-2,3%). Това показва, че хората свиват потреблението си заради високите цени. Продажбите на храни намаляват и спрямо същия месец на миналата година.
През месец май намаляват банкнотите в обращение от 10 лв., 20 лв. и 50 лв., показват данните на БНБ. Най-голям е спадът при банкнотите от 20 лв. Само за месец те намаляват с 3,39 млн. броя, или с 2,6%. При банкнотите от 10 лв. спадът е с 2,2 млн. броя или с близо 2,5%. При банкнотите от 50 лв. намалението е по-малко. А при банкнотите от 100 лв. дори има малък ръст. Това показва, че въпреки свитото потребление хората носят банкноти с по-голям номинал заради по-високите цени на стоките и услугите.
Източник: "Труд"
Статията е чудесен пример какво се получава, когато някой анализира неща, от които не разбира. От напълно верни данни се правят грешни изводи. Отдавна съм казал, че е много по-добре журналистите просто да предават информация без да се опитват да правят разсъждения върху нея.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Тез 2 млн дет ще ги изгонят от ес, къде мислиш, че ще се върнат?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Кой ще си вкара парите в банка при тази инфлация? Ако лихвата не стане поне 10%, няма кой да им даде пари. Печатницата спря.Лихва по депозити 10% само през крив макарон, видите ли я - значи иде '97а
Коментар
� -
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнениеВремето на ниските лихви приключи...
Слагаййте каските и търсете възможности...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
това няма да свърши добре
после ще измислят нещо и инфлацията ще избие тавана
трябва много внимателно да се следи и купува, когато е тихо, защото рано или късно пак ще пуснат принтерите
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Julius_BGНе обичам да давам лична информация... завършил съм финанси, но работата ми е само косвено свързана с тях. Като хоби ми остана правенето на макроикономически анализи, но и за това напоследък нямам време. Тая година 2 семестъра бях поканен като хоноруван преподавател в СУ на едни магистри /по Еразъм/, но понеже и това не ми е основна дейност съм им дарил целия си хонорар да си обновят малко базата и оборудването, но и за тях нямам време и догодина не планирам да водя лекции...
Пример достоен за подражание. Бъди здрав!
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Julius_BGНе обичам да давам лична информация... завършил съм финанси, но работата ми е само косвено свързана с тях. Като хоби ми остана правенето на макроикономически анализи, но и за това напоследък нямам време. Тая година 2 семестъра бях поканен като хоноруван преподавател в СУ на едни магистри /по Еразъм/, но понеже и това не ми е основна дейност съм им дарил целия си хонорар да си обновят малко базата и оборудването, но и за тях нямам време и догодина не планирам да водя лекции...
Да си жив и здрав!
- 3 Харесвания
Коментар
�
Коментар