If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз говоря за кризата 2008 в САЩ. Тогава още ИТ сектор в България на практика нямаше. Поне нямаше много общо със сегашния.
Ако предимството на България е по-ниската цена на разработка, не знам как си мислите че ше бъдат привлeчени качествени специалисти от ЕС. За какво да идват в БГ? За да изкарват по-ниски заплати и да живеят в милата българска действителност? Може някой пъпчьо да се излъже заради по-добрите шансове да му върже на нежния фронт , но това няма да реши проблема с липсата на кадри.
Много се надявам да не се излъжат да вкарват индийци защото това ще краят на ИТ бизнеса в България
В БГто наистина идват чужденци и да работят в ИТто - причината е прозаична, трябват им 2 години стажове, докато праскат щерките ви за 1 кафе в Студентски град и се наливат с евтин алкохол. После обратно на приличната заплата и в цивилизацията, няма един останал по-дълго
Твоята криза и зор ги чакахме почти 8 години, е дойде, не точно такива, каквито ги описа ти, а такива, които описа Бате Пешо, колкото и да го мразите умните и красивите. Решил съм и да не пиша повече, докато не падне бана на Нешънъл пауър.
Аз затова купувам генератори, садя домати, пипер, картофи и приготвям зимнина. Затворих буркани с череши.
Всяка инфлационна пара в т.н. " твърда валута", купувам материали и влагам в ремонти и подобрения по закупените имоти.
Ти как бориш кризата?
А, отлична идея да не пишеш Каврък, ходатайствай моля Пешкунтаки да получи вечен банан, с един удар ще се отървем от 2 селтака тука
Ахахахахахах хахахахааааааа, дефлация!!!!!@@. Хляб под 2лв. НЯМА, кашкавал, дето се намираше на 10лв., сега под 15лв. НЯМА, олиото, като си купувах последния имот, преди година и 2 месеца, се намираше на 2лв. Сега олио под 5лв. не се намира. Сирене бри в лидъл доскоро държеше на 3лв. за 200гр. Сега го вдигнаха на 3,5лв. Пилешки бутчета в Кауфланд на промоция от 3,20лв., сега промоцията е на 4,50лв. ДЕФЛАЦИЯ ЛИ???? ХАХАХА
ПП От друга страна лихвата по потребителския ми остава 4,2% ГПР, вече година и 3 месеца, като ми я вдигнат и с колко, обещавам да се оплача веднага
Каква дефлация бе. Не гледаш ли че днес ЕЦБ чукна нов рекорд по печатане. Единствения мандат на ЕЦБ-то е те занулява редовно и да се гърбиш с кредити в очакване на следващото още по бързо зануляване, и то само ако си послушен с "евроценности". Докато сенилната лелка ти се присмива с отрицателни лихви от екрана с клоунските и прес-конференции. Говоренето е едно, действията са точно обратното. Протакат вече 6 месеца реакцията да издрапат до рецесия и пак да почнат печатането, толкова е ясно.
и аз така мисля, .. зора е да се бутне борда да могат да оправят междуфирмената задлъжнялост,
ако не успеят да бутнат борда .. всичко тръгва в обратна посока .
действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
А пише ли какво ще правят ако инфлацията в българия продължи да е висока, пък в италия падне на 2%? Разбери отговора на тоя въпрос преди да държиш шумата на наглата криминално-проявена печатарка.
Обръщането на тренда се характеризира с една ,на пръв поглед абсурдна черта.....
Ще има няколко месечен рекорден скок в цените,но броя сделки ще рухне..... Видиш ли такова нещо.....закъснял си...
И миналата криза така стана и не само в бг,но и в сащ.....сега става така и в канада,само че нямаше денайъл фаза от няколко месеца,и дори съм ви обяснявал защо......
Именно фазата на отричането е тази, която се характеризира с увеличаването на тези, които виждат промените, но не реагират, за сметка на тези които не реагират, защото не виждат промените.
В духа на плавните движения, обявяваме, че ще приключим нетните покупки и програмата за нетни покупки на 1 юли. Смятаме да повишим трите си основни лихви с 25 базисни пункта на следващото заседание на 21 юли.
Също обявихме, че очакваме да повишим отново лихвите през септември и, цитирам: „ако средносрочната прогноза за инфлацията се задържи или влоши, ще бъде уместно по-голямо повишение на септемврийската среща“.
Това отразява принципа на възможностите. Ако инфлационната прогноза не се подобри, ще имаме достатъчно информация, за да действаме по-бързо.
Този ангажимент очевидно зависи от данните.
А пише ли какво ще правят ако инфлацията в българия продължи да е висока, пък в италия падне на 2%? Разбери отговора на тоя въпрос преди да държиш шумата на наглата криминално-проявена печатарка.
В духа на плавните движения, обявяваме, че ще приключим нетните покупки и програмата за нетни покупки на 1 юли. Смятаме да повишим трите си основни лихви с 25 базисни пункта на следващото заседание на 21 юли.
Също обявихме, че очакваме да повишим отново лихвите през септември и, цитирам: „ако средносрочната прогноза за инфлацията се задържи или влоши, ще бъде уместно по-голямо повишение на септемврийската среща“.
Това отразява принципа на възможностите. Ако инфлационната прогноза не се подобри, ще имаме достатъчно информация, за да действаме по-бързо.
Ипотечното финансиране става по-скъпо, тъй като Федералният резерв повишава лихвите, процес, който едва започваше при набирането на данните за април“, отбеляза Лазара в комюнике. „По-предизвикателна макроикономическа среда може да не подкрепи още много изключителния ръст на цените на жилищата“, допълни той.
Забавянето на жилищния пазар има последици в цялата индустрия. Ипотечни кредитори прогнозират спад на бизнеса, а компании като Compass и Redfin съкращават служители.
Сгъва се с КРИЗА и зор. Като няма пари няма инфлация. Големият въпрос е какъв толеранс дават правителства и централни банки преди да се включат с 'лечебни инжекции' от напечатани пари... тогава вече има и криза и девалвация на валутата.
Твоята криза и зор ги чакахме почти 8 години, е дойде, не точно такива, каквито ги описа ти, а такива, които описа Бате Пешо, колкото и да го мразите умните и красивите. Решил съм и да не пиша повече, докато не падне бана на Нешънъл пауър.
Аз затова купувам генератори, садя домати, пипер, картофи и приготвям зимнина. Затворих буркани с череши.
Всяка инфлационна пара в т.н. " твърда валута", купувам материали и влагам в ремонти и подобрения по закупените имоти.
Ти как бориш кризата?
Не е само в обявите. Ти на почивка по черноморието ходи ли тва лято да видиш цените. И хотели, и забавления, храни. И в София е същата работа. Аз писах мойта любима квартира е по 3 почти, а нормалните увеличения са 30% даже май повече.
Не са ходили на почивка, май и не пазаруват, мама и тати се грижат за тези досадни отговорности на така наречените апологети на "твърдата" валута
Що се отнася до оскъпената ти квартира почти по 3, аз затова на квартири не разчитам, в повечето случаи купувам и ползвам собствени имоти.
Не знам 2008 да е имало криза в ИТ в България - сектора почти не беше засегнат тогава. Най-много да бяха замразени заплатите за 2-3 години. Но след това ръста почна пак. И да имаше 2-3 фирми фалирали, но пазара бързо обра съкратените и изобщо не се усети.
Е тука едно интересно видео - хората си търсят служители, чак фестивал направили за да си наберат хора и да промотират ИТ-то.
Между другото аз си мисля, че ИТ сектора в региона има доста нагоре още (като под регион - БГ, Румъния, дори и Сърбия).
Преимущества като по-ниска цена на труда не са толкова важни. А според мен е, че малките до средни БГ фирми все още нямат бюрокрацията и сложните процедури дето се наблюдават в западните компании. Съответно са доста по-гъвкави и маке шит хапенс както се казва на чист шопски диалект.
Което па води до наличието на чужденци в българските ИТ компании в София - от Испания, Португалия, даже и от Германия и Франция има. Щото като няма откъде да вземеш хора събираш някой от ЕС - поне те могат да работят тука в БГ без визи и проблеми.
Аз говоря за кризата 2008 в САЩ. Тогава още ИТ сектор в България на практика нямаше. Поне нямаше много общо със сегашния.
Ако предимството на България е по-ниската цена на разработка, не знам как си мислите че ше бъдат привлeчени качествени специалисти от ЕС. За какво да идват в БГ? За да изкарват по-ниски заплати и да живеят в милата българска действителност? Може някой пъпчьо да се излъже заради по-добрите шансове да му върже на нежния фронт , но това няма да реши проблема с липсата на кадри.
Много се надявам да не се излъжат да вкарват индийци защото това ще краят на ИТ бизнеса в България
Коментар