IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

При мен от 13 години от търговския е 6%. При теб кой е на 3%?
    колко данък си внесъл? знаеш ли коя клетка в декларацията се попълва?
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Е твоите незаконни строежи на гъза на географията със сигурност са набутвация. То и 5 лева приход не могат да донесат.
      То, затова инвеститорите избират локация, сливенските ци*ани се лакомят за площ
      Last edited by Andi11; 07.10.2024, 21:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

туй са само ПРИХОДИТЕ ма. от имот има и МНОГО РАЗХОДИ. Данъци, АМОРТИЗАЦИЯ (държавата е определила 4% - едва ли ще са прекара да дава повече от колкото е). Извод - ВСЕКИ КУПЕН ИМОТ Е НА ЗАГУБА. Цял живот вкарваш пари в него и все си е същия котур.
        За къщата - да в довърша дадох 120-130к лева. За 6-7г за поддръжка съм дал поне 20к - само ремонта на покрива глътна близо 10к. И тук съм писал за БГ ПЛОСЪК ПОКРИВ е най-голямата набутвация. Научих го на собствения гръб
        Е твоите незаконни строежи на гъза на географията със сигурност са набутвация. То и 5 лева приход не могат да донесат.

Коментар

Под три процента е ако купиш сЪга, а ако бЕхте купили га ви казАх през 2020 с жонката, 5 на сто ги праиш от воле. Апа ако бехете земали "на връо" 2017та и 8% годишно ги удряте само от наем. Отделно 100% поскъпване на имота от тогаз.

Купуването на имот не е като депозит, гледа се в перспектива. Ма туй шъ гу вденете по труднио начин.
          Капиталовата ич не я смятат, а тя за 20 лета е по 10!!! Само къщата от 34000$ в момента е по 10, два апарта, също по 10, магазини...еееее, дийййй конче!

Коментар

Под три процента е ако купиш сЪга, а ако бЕхте купили га ви казАх през 2020 с жонката, 5 на сто ги праиш от воле. Апа ако бехете земали "на връо" 2017та и 8% годишно ги удряте само от наем. Отделно 100% поскъпване на имота от тогаз.

Купуването на имот не е като депозит, гледа се в перспектива. Ма туй шъ гу вденете по труднио начин.
            туй са само ПРИХОДИТЕ ма. от имот има и МНОГО РАЗХОДИ. Данъци, АМОРТИЗАЦИЯ (държавата е определила 4% - едва ли ще са прекара да дава повече от колкото е). Извод - ВСЕКИ КУПЕН ИМОТ Е НА ЗАГУБА. Цял живот вкарваш пари в него и все си е същия котур.
            За къщата - да в довърша дадох 120-130к лева. За 6-7г за поддръжка съм дал поне 20к - само ремонта на покрива глътна близо 10к. И тук съм писал за БГ ПЛОСЪК ПОКРИВ е най-голямата набутвация. Научих го на собствения гръб
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Ако търсенето на наеми е такова "чудовищно" - що тогаз доходността от имоти е под 3% ?

Явно наемодателите са големи алтруисти !!!
              При мен от 13 години от търговския е 6%. При теб кой е на 3%?

Коментар

Ако търсенето на наеми е такова "чудовищно" - що тогаз доходността от имоти е под 3% ?

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Наемите обаче са чудовищно ниски - 40 до 50 годишни наема за покупка на кофтор, тоест покупната цена не е оправдана дори да живеят до девето коляно след теб в този кофтор.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=b6zm08&f1=1
                  https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=b6zm53&f1=1

900 Евро наем срещу 600к покупка (650к с таксите)...60 години....Трябва да си тотален идиот за да не живееш под наем а да купиш на тези цени...

Last edited by Julius_BG; 07.10.2024, 20:07.

Коментар

Чувам че в момента търсенето на апартаменти под наем в София е ЧУДОВИЩНО. Айде нЕкой понижител да се похвали че е свободен (наемател)
                    Наемите обаче са чудовищно ниски - 40 до 50 годишни наема за покупка на кофтор, тоест покупната цена не е оправдана дори да живеят до девето коляно след теб в този кофтор.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=b6zm08&f1=1
                    https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=b6zm53&f1=1

900 Евро наем срещу 600к покупка (650к с таксите)...60 години....Трябва да си тотален идиот за да не живееш под наем а да купиш на тези цени...
                    Last edited by ejonny2376; 07.10.2024, 19:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

За такива като вас зазидани из деЦките няма шанс. Надежда всяка, тука оставете!
                      И ти реши, че от мухлясалата си маломерка можеш да даваш инвестиционни съвети на инвеститора НКавръков?! Ай-ай-ай-ай !

------------------------

Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
                      Знае ли някой какво става с парите по бористе, ако човек умре и никой от наследниците дори не знае, че има акции или дори и да знае не знае през коя платформа е инвестирал? При имотите е тия неща са ясни. С кеша в банките е малко по-зле, че наследниците няма как да знаят всички банки в които някой има пари (в тч и чуждестранни). На мен ми се струва, че при фондовите борси доста отинвестициите си остават дар, защото в днешни дни акциите и облигациите не са на хартия, че да мога евентуалните наследници да поискат да ги осребрят. .
                      Е как какво става?! - ако никой не ги потърси - остават бонус за брокера.
                      Last edited by Frosty; 07.10.2024, 19:11.
                      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

ами ако на втората година ти падне заплатата под 2600лв . , или се смята за заварено положение
                        Положението е както зава́рено, така и твърдо заварѐно ! Като от оксиженист!

Демек умиране има, личен фалит - нЕма!

Панелката в Обеля ще я изплащат до 3-то коляно....... а ушите им ще плющят като казанлъшки понички!

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Ми супер ! Нали и аз това казвам - след погребението ви, децата ви ще получат наготово всички ваши имотчета, и ще цъкат щастливи по дискотечки, партита и чужди дестинации... На третата седмица/на третата текила вече ще са ви забравили и никой няма да ви помни - гаранция...

Не мога да разбера защо толкова злобеете срещу нас - живеещите в децката, след като децата ви ще са същите като нас - ще получат наготово много имотчета без да са си мръднали пръста, и те ще живеят в децката, която вие така удобно сте им подсигурили, и няма да им се налага да стават роби на банки...
                          Говориш като човек без деца. А като добавим, че говориш и като човек без корени, направо ми дотъжава за теб. Защо така със злоба в сърцето говориш? Стабилният градеж на богатство става с редица поколения, не се гледа само рамките на един човешки живот. Моите баби и дядовци са се трепали да има за родителите ми- да ги изучат като първи вишисти във фамилията. После родителите ми са се блъскали и лишавали да направят от мен и сестра ми хора с образование, че и нещо бонус- имот за единия и другия. Аз сега на мой ред ще добавя от себе си и ще искам детето/двцата ми да надскочи/ат всички преди него/тях. В това се състои смисълът на това да имаш семейство- царят на утрешния ден са нашите деца и внуци, не ние самите. Тъстът ми е с такова мислене, всичко що е взел от родителите и изградил е за него самия и ако може, ще си го отнесе с него на оня свят или ще го занули преди това. Това не е мислене на човек искащ да остави нещо след себе си. Та не бъди със злоба към хората, които искат да оставят тухла, дърво и кладенче след себе си, за някой друг. Светът не започва и не приключва с нас.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                            Дъщеря ми преди часове ме изкритикува...пълен си с имоти, не мога да ги преброя. Дай нещо и на мен. Казах и изчакай, като заслужиш. Мойте имоти не са кой знае какви, но виде ли как снасят? Или и да си видела не си сметнала, или си го приела за даденост. Ще почешеш грива още 4 години и може да се размисля, рекох и.

Таралеже, другата седмица ще ги водя на семеен туризъм на къщето. Щерката и още една нейна приятелка с нея. А една кака екстра, ти знаеш, пита кога ще наминем...пак ше отложим, щерката е първа, винаги ще е.
                            Добре си й казал, щерката ти на колко е? Да се напъне да направи нещо и тя, а ако не й се напъва поне да хване някой, който или има вече или ще се напъне той самия.

Коментар

ами ако на втората година ти падне заплатата под 2600лв . , или се смята за заварено положение
                              Last edited by corner; 07.10.2024, 18:31.

Коментар

• Чувам че в момента търсенето на апартаменти под наем в София е ЧУДОВИЩНО. Айде нЕкой понижител да се похвали че е свободен (наемател)

Коментар

Working...
                                X