Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
напротив променя се
големите кризи правят така, че много 'рентиери' с по 1-2-3-4-5 апартамента, купени с кредит им се налага да се разделят с част от придобитото, защото не могат да обслужват задълженията си. реално имотите им отиват в големи риби и по-тозни начин се окрупнява пазара, бавно и постепенно.
без кризи не стават отношенията за които не спират да бленуват повишителите в темата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Селена ти си в Испания и знаеш там какво е и какво е у нас ,за това говоря ,площи проектиране ,паркове и т.н.
Щото ок, имот в провинцията - теферич, чиста храна вода няма го този стрес обаче, като го закъсаш здравословно?Last edited by Selena; 20.07.2022, 11:47.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
Говоря образно и просто обръщам внимание какво става с пазара на имотите, когато “реката с евтини пари” пресъхне. Отговор: НИЩО не се променя за 99% от хората на тоя пазар, изкючае привилигированите и брокерите, които наяждат хоя
големите кризи правят така, че много 'рентиери' с по 1-2-3-4-5 апартамента, купени с кредит им се налага да се разделят с част от придобитото, защото не могат да обслужват задълженията си. реално имотите им отиват в големи риби и по-тозни начин се окрупнява пазара, бавно и постепенно.
без кризи не стават отношенията за които не спират да бленуват повишителите в темата.
и да - за обикновения човек момент като настоящия ако е труден, момент на криза е тройно по-труден да си купи имот.
прозорецът за нормална що годе покупка е някоя и друга година след като удари мащабна криза - при последната криза беше 2012-2015, при предната 1999-2003
тогава икономиката започва да изправя уши, заетостта плавно катери, а с нея и доходите. един 'скок' даже с кредит на по-висока лихва е оправдан, когато имаш едни 6-7-10 години в които при добра работа може да се 'справиш' с по-съществената част от кредита.
хора, които купиха с кредит 2012-2015-та за последните 10-7 години са имали възможност значително да намалят кредитното си бреме, а тези купили кеш да реализират доходност от наеми, които пък да са им лост в следващ момент за покупка.
кофтито е , че обикновено най-много сделки и най-голямо яху има баш , когато цените вече са качили и на маса се говори само кой какво зел и за колко го продал или може да го продаде... тогава се залита към прекомерна експозиция към имоти. Залагат се качествени имоти като обезпечение и се мятат в новостроящо се по 2-3 като обем на собственото и тн и тн. Това е супер до момента в който трябва да се разплати със строителя, а пазара е шокиран от някаква кофти новина.
пLast edited by bertram; 20.07.2022, 11:49.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Дадох пример за Банкя ,иначе лично аз не я харесвам чист въздух ,природа ме случайно къщите на японката са почнати там +резиденцията на Живков ,имат хубава природа и чист въздухОсвен чистия въздух нищо друго.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Няма пълно съвършенство никъде. Аз си мислех за друго. Ако го закъсаш със здравето къде ще ходиш в София или в Карлово? Ако децата учат? Много са факторите, а че се излагаме с тези тротоари по центъра е факт.
Коментар
-
Тия други неща, обаче, не са еквивалента на “Имотите в София са много скъпи”. Не го интерпретирай така. Напротив. Имотите в София тепърва колко имат да наваксват покрай другите столици. А като се смени и местната власт и държавата малко потръгне, няма да ви се вярва, че е имало имоти на цени под Белград и Букурещ тука. Така както паветата са си криви. Щото много добре помня кривите павета в половината централно и източно европейски столици от преди 15-20 години. Павета се оправят, полиса си е полис и си дърпа хора. А кво ще стане, ако Макетата влязят в ЕС? Нищо, че езикът им бил друг? Мислете малко. София е най-подценения пазар в ЕС
Нашия е най-непрозрачния в ЕС +регулации равни на нула .
Не чакай инвеститори тук ,българите не са достатъчни те участват частично в надуването на някой балон докато банките им дават пари + корумпетата и семействата им от властта ама и те изнасят в чужбина вече че тук накупиха
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Живял ли си някога в Банкя ? Защото ние имахме къща там и я продадохме ,че никой от нас не беше стъплал 7-8 г. там
Коментар
-
Е,сега трудно приемаш че живееш на един хал като среда с милиони но това са фактиите и не става въпрос за Карлово ,защото има още много китни градчета в България с бизнеси и пъти по-богати хора от теб които не стъпват дори в София или рядко за малко,та тези хора живеят и по-добре и от теб ,затова ти казах че факта че имаш имоти в София не означава че живееш добре и че живееш на хубави локации ,в София няма хубави локации,този термин се използва от брокерите и пазара за да може имотите да бъдат продавани много по-скъпо.
Нарочва се един район и се почва мантрата че е престижен ,като пример Кръстова вада и спирам дотук ,всеки знае какво искам да кажа ......
Когато става въпрос за качество за живот ,ето кажи че живееш в къща в Банкя ,имаш пари да си плащаш масрафите за колите ,и ок приемаме че живееш прилично за нашите стандарти ,но да ми говориш за Московска и качество на живот през 2022 година , е смешноLast edited by Selena; 20.07.2022, 11:40.
Коментар
-
Това са вече други неща
- 1 like
Коментар
-
Е,сега трудно приемаш че живееш на един хал като среда с милиони но това са фактиите и не става въпрос за Карлово ,защото има още много китни градчета в България с бизнеси и пъти по-богати хора от теб които не стъпват дори в София или рядко за малко,та тези хора живеят и по-добре и от теб ,затова ти казах че факта че имаш имоти в София не означава че живееш добре и че живееш на хубави локации ,в София няма хубави локации,този термин се използва от брокерите и пазара за да може имотите да бъдат продавани много по-скъпо.
Нарочва се един район и се почва мантрата че е престижен ,като пример Кръстова вада и спирам дотук ,всеки знае какво искам да кажа ......
Когато става въпрос за качество за живот ,ето кажи че живееш в къща в Банкя ,имаш пари да си плащаш масрафите за колите ,и ок приемаме че живееш прилично за нашите стандарти ,но да ми говориш за Московска и качество на живот през 2022 година , е смешно
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
само не знам защо си мислиш, че знаеш какво искам аз и какво и как бих купил...
в поста, който ме цитираш просто обръщам внимание какви процеси се случват в икономиката, когато реката с евтини пари пресъхне.
Коментар
-
Ами аз половината година не съм в България - 3 месеца почивам лятото, 3 месеца съм просто на вилата и работя от там. Затова се ослушвам в момента и за имоти с директен полет от София в централна Европа, защото тук каквото съм искал, съм придобил. Не очаквам Московска да ми е Малдивите, но мисля, че това е нормално
Коментар
-
Когато става въпрос за качество за живот ,ето кажи че живееш в къща в Банкя ,имаш пари да си плащаш масрафите за колите ,и ок приемаме че живееш прилично за нашите стандарти ,но да ми говориш за Московска и качество на живот през 2022 година , е смешно
Коментар
-
Дори и така да стане, последното нещо, което българина продава е имот. Тоест, чакай ги на ЧСИ търгове. А там няма да се вредиш, защото такива като мен ще участват навсякъде с готов кеш и имат повече възможности. Хубавите имоти си заслужават едни 10% отгоре, които ти няма да дадеш. Отделно, че наистина хубавите имоти са вече барнати преди търга, пък ти участвай.
Другото е, че ти, ако си имал готовия кеш, вече си го набутал в нещо, ИЛИ ти трябва кредит, до който няма да имаш лесен достъп - трябва ти сух кеш за ЧСИ. Разбираш ли колко е прецакана играта?
На средностатистическия човек ВИНАГИ му е адски трудно да купи имот, защото средностатистическия човек сам вдига летвата до нивото на невъзможност на масата. Това е пазара. Шансове имаш, само ако си над масата. Другото е глупости и мечти. Центъра е очукан, Московска е гадно, Карлово вилна зона е супер, Одрин е още по-добре, а най-тънко и хубаво е в Кения.
в поста, който ме цитираш просто обръщам внимание какви процеси се случват в икономиката, когато реката с евтини пари пресъхне.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар