Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Е да де, потвърждаваш мнението ми! 2010 започнах да вкарвам пари в ктб на 3-4%, впоследстие станаха към 6-7. Следях имотите от чси и чаках 3 год. 2013 та намерих имот купен от пишман инвеститор за 1400 на кв евра, иззет от банка, аз го купих за 1000 евро, 140 кв на хубаво място в вс екстри, даже не бяха го обзавели - беше купен с последни сили, вероятно с цел препродажба на 2400 евра, после последва бум на ктб, хубу че бяха гарантирани и си вземах и тях. След бума на ктб започна и повишаването на цените на имотите.
Коментар
-
ДВОЕН СКОК НА ЛИХВИТЕ СЕ ОБСЪЖДА !!! ЧЕТЕТЕ ТОП НОВИНАТА !!!
https://bnr.bg/post/101678512/ecb-sh...bazisni-punkta
ЕЦБ ще обсъжда в четвъртък евентуално вдигане на лихвите с 50 базисни пункта !!!
Представителите на Европейската централна банка ще обсъдят дали да повишат лихвените проценти с 25 или 50 пункта на редовното си заседание този четвъртък (21 юли), за да укротят рекордно високата инфлация в еврозоната, съобщава Ройтерс, цитирайки два свои неназовани източника, запознати пряко с дискусията.
https://www.standartnews.com/biznes/...ri-498599.html
ШОК! ИЗНЕНАДА ЗА ФИНАНСОВИТЕ ПАЗАРИ !!!
ЕЦБ вдига лихвите, готви изненада за финансовите пазари !!!
Прогнозите стават все по-мрачни с всеки изминал ден, тъй като инфлацията в еврозоната и в Европейския съюз като цяло продължава да се увеличава, а икономическият ръст да се забавя. Компромисът, който ЕЦБ трябва да направи в тази ситуация, прави действията и много непопулярни, а задачата й – по-трудна от тази на която и да е централна банка по света. Копирано от standartnews.com
От: Иван Ангелов -
19 юли, 2022
273 Копирано от standartnews.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Това категорично не е вярно. След като КТБ започнаха да дават високи лихви по депозитите маса народ се полакоми и вкара парите си там за да получава високи лихви и после имаше, ама какво се случиЩом фалира КТБ и лихвите започнаха да падат ,а пазара и цените на НИ да се покачват.
Интересно ми е какво и за колко купи тогава, но каквото и да е си спечелил
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ей такива като теб ,заслужават да бъдат ударени от нови закони които да елиминират част от натрупаната собственост с цел регулация на пазара .
Обезщетение по справедлива цена определена от брой наеми по класическата схема и имотите в полза на държавата ,ако риташ насислствено взиманеГоляма завист, голямо нещо ,а ако беше впрегнал тази енергия в работа и малко мисъл досега мошеше да си купил не една двустайка ,а няколко
- 3 Харесвания
Коментар
-
Отново си измисляш, аз не се храня от спекула, а от наеми и заплатаНищо не продавам в момента въпреки огромния интерес за много имоти които притежавам
Обезщетение по справедлива цена определена от брой наеми по класическата схема и имотите в полза на държавата ,ако риташ насислствено взимане
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеТака като гледам от цялата маса ,фронта на хората очакващи понижение на цените е огромен и се увеличава всеки ден ,останаха само Митето и Дъри да пригласят на цените + Бонка ,но Митето знаем че се набива от страх на върха на балона ,а другите двете се хранят от него ,едната с кредити а другата със спекулаНищо не продавам в момента въпреки огромния интерес за много имоти които притежавам
Коментар
-
Цените се повишиха точно заради ктб! След фалита мн хора се уплашиха, че следват и други банки и започнаха да си теглят парите от банките за да ги набиват в имоти. Аз купих точно преди фалита, на дъното.Щом фалира КТБ и лихвите започнаха да падат ,а пазара и цените на НИ да се покачват.
Интересно ми е какво и за колко купи тогава, но каквото и да е си спечелил
Коментар
-
Така като гледам от цялата маса ,фронта на хората очакващи понижение на цените е огромен и се увеличава всеки ден ,останаха само Митето и Дъри да пригласят на цените + Бонка ,но Митето знаем че се набива от страх на върха на балона ,а другите двете се хранят от него ,едната с кредити а другата със спекула
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнениеИсторията се повтаря, но само за тези, които я помнят!
Продавачите са крайно отчаяни, но все още не могат да разберат, че постовете им в този форум няма да обърнат пазара.
В САЩ промоциите вече започнаха, очаквайте ги скоро и у нас!Само че маймуни с трици не се ловят
Лошо за тези взели кредит преди година-две.Хем ще им вземат имотите,хем и ще продължат да дължат не малко пари...
- 1 like
Коментар
-
Купувачи нямаше защото КТБ изкриви финансовия пазар в БГ и БНБ не се намеси. В държавите от Западна Европа, повишаването на лихвите приключи по спомен около 2010 г. Цените започнаха да се възстановяват след фалита на КТБ, веднага.), на дъното. Сега очаквам да стане същото, плавен спад 2-3 и намиране на дъно след 3-4 год, ако войната не се пренесе тук де.
Last edited by better; 19.07.2022, 13:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
явно се познаваш само виртуално с някой от най-гласовитите повишители, което обеснява коментара ти.
Коментар
-
Аз много добре помня как се развиха, 2013 когато купувах, висяха много много реклами "продава" по сградите, но купувачи нямаше, защото бамките не даваха "лесно" пари, сега се очаква същото + война между ядренни държави (мддааа украйна е е фрашкана с ядренни реактори), която е на 300 км от нас, само една ракета тук и половин бг ще се изнесе към Гърция и Турция и няма да гледа ни имот ни земя, ние не сме като руснаците и украинците да воюваме!
Коментар
-
Тук, единственият продавач е Кавръков, останалите не съм чула да продаваме нещо, виж да купуваме е така, което обеснява коментара ти.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар