If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз съм купил доста имоти с пари които сам съм си изкарал и не живея в "семеен" (дарен) от мама и тати имот. Така, че си запази съвета за себе си, че по-скоро Кольо тебе ще превари със собствен имот.
Аз съм купил доста имоти с пари които сам съм си изкарал и не живея в "семеен" (дарен) от мама и тати имот. Така, че си запази съвета за себе си, че по-скоро Кольо тебе ще превари със собствен имот.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Кольо, не скочиш ли сега на 1800, ще ти се наложи да скочиш на 3200, както предсказах. 2017-та, балон (ама полунадут), 2022-ра (балон ама не до пръсване надут) 2027-ма (як балон, още 1-2 години до спукването му)
И като се обърнеш... Кольо е рекламно лице на банка ДСК
О, напротив. "Официалната" инфлация ще е 50%, а горива, храни, ток, имоти ще са по 2 и по 3. Съответно ръстът на заплатите ще "компенсира" само официалната инфлация. Тоест за това което 2021 са купували с една заплата, през 2025 ще трябват заплата и половина. Или ако миналата година в банка си имал пари за 100 квадрата, през 2025 едвам ще стигнат за 50.
Отново грешни заключения! С какво ще захраниш високите цени на имотите щом заплатите ти са ниски и разполагаемият доход пада?
Имам чувството, че си пиша с някой друг...преди два месеца звучеше по-логично! Вярно е, че прогнозите ти не се сбъдваха, но сега си тръгнала съвсем през просото!
Плевен е пазара на страха за миналата година,поне това беше финалното обобщение,но все пак всеки греши,при теб тотала е печеливш.
Не можем да кажем същото за наемателя на Ника ти.
Кольо, не скочиш ли сега на 1800, ще ти се наложи да скочиш на 3200, както предсказах. 2017-та, балон (ама полунадут), 2022-ра (балон ама не до пръсване надут) 2027-ма (як балон, още 1-2 години до спукването му)
И като се обърнеш... Кольо е рекламно лице на банка ДСК
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Е чакай малко сега. лихвите като се вдигаха инфлацията умираше, сега пък и лихвите да падат пак инфлацията умира. Хем така хем иначе. Лихвите по ипотеките падат защото вече му се вижда края на вдигането на лихвите и печатането пак ше започне догодина точно както написах пез април още.
При вдигането лихвата на ФЕД си прав, че констатацията ми трябваше да бъде "лихвите се вдигат и инфлация ще умре", но не се изразявах в бъдеще време, за да бъда разбран по-добре от аудиторията за краткото време за което това ще се случи. Но сега когато лихвата на ФЕД все още се увеличава, а лихвата по ипотеки пада означава, че вече се виждат първите признаци на спад на инфлацията и е по-правилно да се каже "инфлацията умира".
Ако ти е нужно жилище на семейството и се очертава да си в София поне до завършването на децата, не виждам какъв е проблемът. Купуваш каквото ти трябва, стига да можеш. Ако ти е скъпо, търсиш в по-евтин квартал и така до Перник Най-голямата грешка е да знаеш какво ти трябва и да имаш възможност, но да чакаш 10 години като каръка.
Само, че за 125к днес изборът е по-близо до Перник, отколкото до пл. Св.Неделя.
Момчета, ще ме светнете ли за цените в момента, нямам време и да ги следя вече. Пара кеш дедо вече не притежава в банка. Всичко набих преди 15ина дена в индекси. А гледам че нещо рипнаха нагоре, някои с по 170 пункта. С имотите приключих, но да видя вие захлупихте ли нещо по провинцията. За Сф изобщо не ви питам. Аз купих дебеличко - май месец два апарта в Плевен, средно около 900€ на квадрат , но трябваше да го сторя. Вече писах за това, но припомням.
Плевен е пазара на страха за миналата година,поне това беше финалното обобщение,но все пак всеки греши,при теб тотала е печеливш.
Не можем да кажем същото за наемателя на Ника ти.
и какъв е проблемът за с.Баня? 40 000 евра те притесняват за една къща там? Верно е интересът към селските къщи е голям, наскоро къща с добра локация с идеална част земя в третия по големина областен град се продаде за 55000 евра. Верно, гредоред, за реновиране абсурд, но попада в зона за ниско застрояване и е в широк център, добра локация. И като се има в предвид,че земята е безценна на такива места, реално 55к евра са нищо.
А що се отнася до спада, този път ще е доста по-различно от 2008ма, но за някои ще е доста болезнено. Да не забравяме,че все още се плащат кредити за купили на зелено през 2008ма жилища,така и останали на дупка, непостроени. Тогава банките ги финансираха на 100% като напълно завършени, да ама... парите се дадоха,кредитите се изтеглиха,сградите така и не се построиха, а някои до ден днешен плащат кредити и живеят под наем. Успех с ипотечните кредити
Как я виждаш картинката в настоящия момент,относно това че ще е по различно ?
и какъв е проблемът за с.Баня? 40 000 евра те притесняват за една къща там? Верно е интересът към селските къщи е голям, наскоро къща с добра локация с идеална част земя в третия по големина областен град се продаде за 55000 евра. Верно, гредоред, за реновиране абсурд, но попада в зона за ниско застрояване и е в широк център, добра локация. И като се има в предвид,че земята е безценна на такива места, реално 55к евра са нищо.
А що се отнася до спада, този път ще е доста по-различно от 2008ма, но за някои ще е доста болезнено. Да не забравяме,че все още се плащат кредити за купили на зелено през 2008ма жилища,така и останали на дупка, непостроени. Тогава банките ги финансираха на 100% като напълно завършени, да ама... парите се дадоха,кредитите се изтеглиха,сградите така и не се построиха, а някои до ден днешен плащат кредити и живеят под наем. Успех с ипотечните кредити
Сега се продадоха и боклуците,некачествените жилища, които доста дълго стояха на пазара,непродаваеми. Пазарът просто ги погълна,защото първо че предлагането беше свито и второ страхът от инфлация беше водещ за някои и здравият разум беше оставен за по-късен етап. Сега започна и предлагане на по-читави имоти, които доскоро липсваха на пазара и то при по-ниски цени
О, напротив. "Официалната" инфлация ще е 50%, а горива, храни, ток, имоти ще са по 2 и по 3. Съответно ръстът на заплатите ще "компенсира" само официалната инфлация. Тоест за това което 2021 са купували с една заплата, през 2025 ще трябват заплата и половина. Или ако миналата година в банка си имал пари за 100 квадрата, през 2025 едвам ще стигнат за 50.
Ми купи тогава на 2500 евра щом ще идат на 7500. С драскане по форумите не се правят пари! Купи и се похвали тук и ще те признаем, че си сериозен инвеститор а не форумен драскач-манипулатор.
Бонке, и ти като заплатката започна да се бъзикаш! Правиш заключения, които освен, че са неверни са и взаимно изключващи се...тези с черничкото. Процесите изобщо не са толкова елементарни, колкото ги мислиш! БНБ официално ви предупреди, да не чакате наплив от кредитополучатели!
да разбирам, че и ти като заплатката си в лагера на очакващите брутална девалвация на евро и долар и реален ресет през обезценка на валутите при задаващата се криза?
за мен този сценарий е възможно най-последен за ЦБ и ще означава много сериозно разместване на пластовете в Света. Дали ще са ок да оставят лидерството на Китай?
Въпрос конкретно към теб - до колко е оправдано теглене на кредит сега с цел покупка на жилище. Да речем 50 000 самоучастие и 200 000 кредит.
Ако ти е нужно жилище на семейството и се очертава да си в София поне до завършването на децата, не виждам какъв е проблемът. Купуваш каквото ти трябва, стига да можеш. Ако ти е скъпо, търсиш в по-евтин квартал и така до Перник Най-голямата грешка е да знаеш какво ти трябва и да имаш възможност, но да чакаш 10 години като каръка.
Момчета, ще ме светнете ли за цените в момента, нямам време и да ги следя вече. Пара кеш дедо вече не притежава в банка. Всичко набих преди 15ина дена в индекси. А гледам че нещо рипнаха нагоре, някои с по 170 пункта. С имотите приключих, но да видя вие захлупихте ли нещо по провинцията. За Сф изобщо не ви питам. Аз купих дебеличко - май месец два апарта в Плевен, средно около 900€ на квадрат , но трябваше да го сторя. Вече писах за това, но припомням.
Коментар