IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BONI

Като гледам май ще ме изпревариш прости. Ще си лежиш безделнически и ще гледаш как растат корените на тревата. Поне ще има някаква полза от теб, за червеите...
    Да но поне няма да се чувства на тясно, по навик от малката деЦка. А ти ще казваш: "Прости бог да го прости."

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Аз не съм имотен инвеститор или нещо такова, обаче имам малко излишни парички, мързелив съм да правя бизнес и затова ми се въртят едни идеи.

Основната от които е защо северните части на София се развиват много по-бавно дори от селата в полите на Витоша. Каква е причината за това? Инфраструктура почти няма и там. Дори само заради релефа, не е ли по-лесно и евтино строителството в посока Мировяне, Доброславци или към Световрачене.
      Най-простото обяснение - яката на Витоша е доста по-близо до града, отколкото яката на Стара планина. Това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Ма ти лежиш и на минимална ли чекаш бе ?
        тебе какво те бърка аз какво правя?! - Като мога ще лежа и ще чакам на минимална. Защо ми е да се напъвам и да си тровя нервите, след като ми дават пари без да правя нищо. Нали знаеш, че всяко допълнително нервно напрежение съкращава с месеци срока на живот....
        Last edited by X_Y; 24.10.2024, 19:06.
        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

----------------

Около 35% от жилищата в София стоят празни, защо?
          Населението с 20 000 надолу, жилищата със 120 000 нагоре

Прочети още на: https://www.dnes.bg/sofia/2022/11/21...-zashto.551260
          Kой каквото ще да казва, ама при настоящите офертни цени на имотите в София, при които показателят Price to Rent Ratio отива над 30, дори при някои имоти над 40, нещата не изглеждат никак добре
          Last edited by X_Y; 24.10.2024, 19:06.

Коментар

...явно не си в час, и не ти е ясно как функционира механизмът.

Държавата взема парите за заплати от бачкаторите(демек взема от вас, които сте с ипотеките), и ни ги дава наготово на нас, дето по цял ден нищо не правим, седим си в децките, и чакаме на минимална заплата....
            Ма ти лежиш и на минимална ли чекаш бе ?
            Last edited by X_Y; 24.10.2024, 19:07.

Коментар

• Благодаря за нопмалния отговор.

Хубаво, метрото. Обаче на северозапад какво пречи да се продължи след Обеля? Даже няма нужда да се копае. Далеч по-лесно отколкото към Симеоново.

Хубаво, от едната страна опираш Банкя, където вече си ограничен от чукари. Обаче от другата имаш поле.

Къщите в Мировяне например са си луди пари. Обаче въпреки това не се строи толкова масово както например около Герман на изток.

За простосмъртните е тегаво промяна на предназначение на земеделска земя, обаче за мелеонерите предприемачи?

Колко можеш да изсереш на Кръстова вада? Кой ще купи "лукс" там?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                Аз не съм имотен инвеститор или нещо такова, обаче имам малко излишни парички, мързелив съм да правя бизнес и затова ми се въртят едни идеи.

Основната от които е защо северните части на София се развиват много по-бавно дори от селата в полите на Витоша. Каква е причината за това? Инфраструктура почти няма и там. Дори само заради релефа, не е ли по-лесно и евтино строителството в посока Мировяне, Доброславци или към Световрачене.
                По добре е ама още има предразсъдъци че всичко е ужасно замърсено от Кремиковци.
                Споко и там ще го застроят. Вече Левски го застроиха. Причината е метрото
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Аз не съм имотен инвеститор или нещо такова, обаче имам малко излишни парички, мързелив съм да правя бизнес и затова ми се въртят едни идеи.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Срещу тези 30% празни, има 40% заети... с мечтаещи 40+ годишни младежи да се сдобият със собствено жилище.

----------------

Около 35% от жилищата в София стоят празни, защо?
                    Населението с 20 000 надолу, жилищата със 120 000 нагоре

Прочети още на: https://www.dnes.bg/sofia/2022/11/21...-zashto.551260

Коментар

слагаш ли в сметката 30-те % празни коптори с отрицателна доходност, които стоят с години без наеми ?
                      Срещу тези 30% празни, има 40% заети...с мечтаещи 40+ годишни младежи да се сдобият със собствено жилище.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

"Пренаситения" пазар на наеми е с ДВОЙНИ цени. Интересно какво означава дългосрочно, щом 10 години не е. Сто години?

пп ако не си забелязал, темата е "Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?". Другаде си коментирай инвестициите в земеделска земя, злато, акции, олио и пощенски марки.
                        , слагаш ли в сметката 30-те % празни коптори с отрицателна доходност, които стоят с години без наеми ?

Коментар

Момчета и момичета,

Подозрително тихо е. Ни гастербайтерски вопъл ни гастарбайтерски стон. (да не би Хасан-Мюмюн да е решилб да съкращава персонал)
                          Подозрително тихо е, сделките приключиха ли? Затишие пред буря?

Коментар

Средната цена на жилищата в идеалния център на София гони 3000 евро на квадрат - Investor.bg

Когато с левчо навремето давахме Прага за пример и подсказвахме посоката на цените за София, перонците казваха: София не е Прага и никога няма да стане!

===2079===

Е, драги перонци, ЧЕСТИТО и времето показа кой е бил прав. Наздраве Левчо.

===2079===

Берджо, дай да спазарим баня Мадара на 2500, нали щеше да продаваш на това ниво. Ето аз съм готов за сделка.
                            Надраве, Еж! Нищо не разбраха от писаното чакалите. Нищичко. Има да извиват врат назад и да чакат 1500€ в центъра на София. И в Люлин няма да го дочакат.
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ти откак купи вилата на морето 2014-та (не помня точно) - нещо купувал ли си.
                              за времето прекарано в подигравки с 'влакогонци' - можеше да си изкарал кинти за 2 апарта в София.
                              май май само продаваш... къде си тръгнал да купуваш?

хем си повишител хем не купуваш хем се радваш на повишението (от тъч линията).. това е като от някаква шекспирова драма.

лева, ратко, че дори и лорда (в цялата му сиромашка прелест) - купиха. повишители - имат си посока и я гонят, ами ти?
                              Започвам да си мисля, че си прикрит понижител . Щом търсиш да купуваш сега няма как да не си скрит понижител.

Успех.

ПП засега жилището е с дългосрочен наемател. ако беше празно щях да те пусна на 650Е наем (като за форумци)

Не се опитвай да отклониш темата към мен. Това е изтъркан арменски номер който всички го знаят. Аз съм ти предлагал многократно оферти за Баня Мадара откакто ти беше написал, че при нива 2000 ще я продадеш (ако, че още не ти беше направено дарението). Както сочиш с пръст към мен какво съм купил, замисляш ли се за себе си? Че още живееш в жилище на името на родителите ти, че те разкрихме, че баня Мадара не е купувана както твърдеше, а ти е дарена, предполагам, че и за ЗЗ тати директно е направил банковата транзакция, та после да не го занимаваш пак с нотариални дарения. Ти какво купи с пари изкарани от собствен труд?

И пак питам сега ще продадеш ли баня Мадара след като се заричаше да я продадеш на 2000 (вече можеш да продаваш дарението по твое усмотрение) Аз ти предлагам повече 2500. Жонката например би ти предложил 1500 и нито стотинка повече.
                              Last edited by два_таралежа; 24.10.2024, 01:04.

Коментар

Средната цена на жилищата в идеалния център на София гони 3000 евро на квадрат - Investor.bg

Когато с левчо навремето давахме Прага за пример и подсказвахме посоката на цените за София, перонците казваха: София не е Прага и никога няма да стане!

===2079===

Е, драги перонци, ЧЕСТИТО и времето показа кой е бил прав. Наздраве Левчо.

===2079===

Берджо, дай да спазарим баня Мадара на 2500, нали щеше да продаваш на това ниво. Ето аз съм готов за сделка.
                                ти откак купи вилата на морето 2014-та (не помня точно) - нещо купувал ли си.
                                за времето прекарано в подигравки с 'влакогонци' - можеше да си изкарал кинти за 2 апарта в София.
                                май май само продаваш... къде си тръгнал да купуваш?

хем си повишител хем не купуваш хем се радваш на повишението (от тъч линията).. това е като от някаква шекспирова драма.

лева, ратко, че дори и лорда (в цялата му сиромашка прелест) - купиха. повишители - имат си посока и я гонят, ами ти?
                                Започвам да си мисля, че си прикрит понижител . Щом търсиш да купуваш сега няма как да не си скрит понижител.

Успех.

ПП засега жилището е с дългосрочен наемател. ако беше празно щях да те пусна на 650Е наем (като за форумци)

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X