Първоначално изпратено от Chio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://www.capital.bg/politika_i_ik...za_da_ovladee/
ЕЦБ е готова да жертва растежа, за да овладее инфлацията
Кристин Лагард намекна, че може да се наложи лихвата в еврозоната да достигне рестриктивни нива
Европейската централна банка (ЕЦБ) може да се наложи да повиши лихвените проценти до ниво, което ограничава икономическия растеж, за да охлади търсенето и да овладее неприемливо високата инфлация. Това каза президентът на ЕЦБ Кристин Лагард по време на своя реч пред Франкфуртската общност за търговия, индустрия и наука. Въпреки че ЕЦБ повишава лихвените проценти с най-бързите темпове в историята си, инфлацията продължава да расте и има опасност дългосрочните очаквания да се изместят от целта на банката от 2%.
Коментар
� -
https://www.24chasa.bg/biznes/article/12615594
Вече не е време да се влага в апартаменти с инвестиционна цел, защото 6 месеца след като банките коригират лихвите по ипотечните кредити, ще се усети охлаждането на пазара !
24 Септември 2022 година
Имотният пазар в България май достигна своя пик - въпреки че цените продължават да се качват, все по-малко сделки се сключват.
Причината цените да продължават все още да се покачват е инерцията на пазара, убедени са обаче експерти.
Роза Михалкова - брокер от София, е убедена, че принос за лудостта на пазара имат и нейните колеги.
“Ходят масово на огледи и предлагат на продавачите да вдигнат още цената. Аз не мога да намеря вече и панелен апартамент в лошо състояние в столицата за под 1500 евро на кв. м”, каза тя. И посочи много примери за неподдържани апартаменти в крайни квартали, чиито продавачи искат невъзможни цени, достигащи до 1800-2000 евро.
Това няма да свърши добре за купувачи, строители и банки – след вече започнал процес на агресивно покачване на лихвите пазарът на жилища в България и особено в София раздува още балона”, предупреди икономистът Лъчезар Богданов
Със сигурност лихвата ще се вдигне и около половин година по-късно цените на жилищата ще тръгнат надолу, защото такъв е срокът между спада на интереса към пазара и реалното намаление на цените, твърди Павлов.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Бе таз година не беше силна там, едва ли ще дадат 120 в Кнежа. Там са и едни от най големите акули. Ама к'во разбирам аз, питай бетерчето битхуйна. Той сяда с Илчовски, ляга със Златията и става с Мачуганов.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Слушам некви реклами за 120 лв на дка в землището на град Кнежа. Но не знам условията. Имам земя наблизо и съм на 85 лв дка.
Коментар
� -
Различно, на хора, на фондове, на едри и дребни земевладелци. Всъщност най-едрите земевладелци не са в Добруджа и ако наистина беше в тези среди щеше да знаеш.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
В Балчик са 130, в област Добрич 100, област Силистра 85, Шумен 57. Бегай да ментиш пред кептан кук.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Рано е ,ако има ще е след 6 м. най-рано и не се знае от какви стойности ще тръгне защото все още се качват. Ето :
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Особености: Тухла
Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 124391 euro
Средна цена на кв.м: 1791 euro.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Средната рента в шуменско е 40 - 90 лв.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
� -
В Балчик са 130, в област Добрич 100, област Силистра 85, Шумен 57. Бегай да ментиш пред кептан кук.Last edited by X_Y; 25.09.2022, 20:57.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Manyyy1 Разгледай мнение
Струва ми се че е вече факт, а не се очаква
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Особености: Тухла
Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 124391 euro
Средна цена на кв.м: 1791 euro.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнениеочаква се охлаждане на пазара и спад в сделките с имоти. След като започнаха да се вдигат лихвите купувачите се позамислиха
Струва ми се че е вече факт, а не се очаква
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Хахаххах, аз на джоба си ли да вЕрвам или на теб. Както казах, завистта вреди на здравето. Бъди здрав/а.
За да не си тровиш здравето, само ще те открехна, че отдавам на бостанджии.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
В Балчик са 130, в област Добрич 100, област Силистра 85, Шумен 57. Бегай да ментиш пред кептан кук.
За да не си тровиш здравето, само ще те открехна, че отдавам на бостанджии.Last edited by better; 25.09.2022, 16:10.
- 1 like
Коментар
�
Коментар