Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
А каква корекция очакваш ти?
Аз си мисля за макс 20% до една година, което ще е много далеч от цените преди 5 год.
За дъното от преди 10 години трябват 65%
По мои груби сметки последните две години имаме около 40% свръх нарастване на цените и вероятно дъното ще е обратно там където беше пазара 2020-та с началото на Ковида
Точният процен не е интересен по важното е кой ще уцели правилният тайминг при различните развития на ситуацията - Тези дето от 5 години чакат великият срив със сигурност ще го пропуснат, точно както са пропуснали и предишният
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
А ти прочети коментарите по-добре щото вече десетки пъти е обяснявано в темата, че тази таблица в частта вписвания на ипотеки не означава нищо и е само теоретичен максимум. на продажбите с ипотека, а не истинска цифра, която никой не знае.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
А ти прочети коментарите по-добре щото вече десетки пъти е обяснявано в темата, че тази таблица в частта вписвания на ипотеки не означава нищо и е само теоретичен максимум. на продажбите с ипотека, а не истинска цифра, която никой не знае.
Намери нещо позитивно за пазара последните два месеца да речем.
Само спад на сделки ,охлаждане,скъп и свиващ се кредит,това в новинарския поток за имотите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Я погледни таблицата по-добре.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Добре. Мерси! Питам и за един колега, той и жена му теглят кредити и двамата, в петък купуват на сина и апарт в Сф. 135К€ - Луксозенец, 65 кв.м. Нищо повече не знам. Имат част кеш, но не знам колко.
Може и да са с фиксирана лихва за първите няколко години.
Лихвите за новите кредити също след Декември ще са много високи.
Отсрочките важат за клиенти теглили кредити преди Септември месец.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Ипотеките са 20%, ама вие се надявайте, че са 50. В края на октомври, ще дам повече инфо, след големия форум.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Бертрам намекна в пост.
Приятелката ми работи в банка на ниво ,отчети за цялата банка ,реално тя им прави анализите.
В момента писах отделен пост.
Банките забавят доколкото могат ръстовете в лихвите,отсрочки и като процес до около Февруари,до тогава всеки ще получи лихвено увеличение но с малко,след това обаче вече няма място за маневри и лихвите ще бъдат рязко увеличени.
В момента все още повечето банки не смеят ,изчакват кой ще повлече хорото така да се каже.
Такива са нещата зад сцената в момента.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
До 60% ще е спада у нас.
Това са прогнози на ЕЦБ.А дано!
- 1 like
Коментар
-
Първо познах Ковид като голямо събитие през 2020 година.
Второ познах обрата на пазара за тази 2022 г.
Трето прогнозирах войната малко след Ковид пандемията.
Ако си го познал браво ! :-)
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Моля те поне, Каврък би ли малко ме светнал какво става с ипотекарите в момента. Стана ми интересно. Колко им вдигнаха лихвите, колко им скочи вноската. Изобщо квото знаеш. Да видя колко им е дебело сега за разлика от преди 6 месеца.
Приятелката ми работи в банка на ниво ,отчети за цялата банка ,реално тя им прави анализите.
В момента писах отделен пост.
Банките забавят доколкото могат ръстовете в лихвите,отсрочки и като процес до около Февруари,до тогава всеки ще получи лихвено увеличение но с малко,след това обаче вече няма място за маневри и лихвите ще бъдат рязко увеличени.
В момента все още повечето банки не смеят ,изчакват кой ще повлече хорото така да се каже.
Такива са нещата зад сцената в момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеЗащото в темата участват и хора със значителен опит в инвестирането в недвижими имоти в София, а същевременно тук се коментират връзки със сегашния военен конфликт, то имам един въпрос: През 1999 година в софийския квартал Горна Баня, в следствие на ракетен удар от AGM-88 HARM (използва се и в сегашния конфликт), е поразен жилищен имот. Довело ли е това до спад на цените на жилищните имоти в столицата и по-ниски ли са продажбените цени сега, отколкото през 1999 година? Виждам, че се спекулира с тази тема, а всъщност може от първа ръка да получим тази информация.
- 1 like
Коментар
-
Виж сега ,минал си между капките,но сега в момента,последните 12 месеца нали сам виждаш че каквото кажем се случва.
Помниш ли какво обясних ПРЕДИ войната даже?
Лихвите ще се вдигнат и пазара ще обърне след средата на 2022 година.
Инвестор ме поканиха да го коментирам официално и моята прогноза се реализира в момента,така че факта че си се мушнал ,не означава че другите няма да се набутат на кола,защото последните 6 месеца който е теглил кредити си е потурчил живота .Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Кои са тези неща дето да си познал в последните 2 години?
От Ковида насам не си спрял да обявяваш как всеки момент цените ще паднат, а те от тогава насам са над 40% отгоре
Второ познах обрата на пазара за тази 2022 г.
Трето прогнозирах войната малко след Ковид пандемията.
Коментар
Коментар