Първоначално изпратено от ceco666
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Да, представи си. Имам стара кола и не ми позволяват да влизам в центъра. Не си сменям колата ами продавам апарт в център за стотици хиляди и купувам във Волуяк. Остават ми кинти, след година-три нищо не мога да купя, даже нова кола. И край, реших проблема.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеДаам. По тази тема вече бях писал и направо копирам:
Всеки пълнолетен човек трябва да участва в имотния пазар. Който може да си купи, а който не може да живее под наем. Истинска загуба за икономиката е да се скатава при родители. Цялото общество е длъжно да помага на такива младежи, със съвети и мека сила. Може и държавата да се намеси, като въведе прогресивен ергенски данък, съобразно възрастта на младежите, които пречат на родителите си.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеИнвестор пише, че:
Но днес:
Хората, които имат средна на възраст лека кола и живеят в центъра, ще трябва или да се откажат от колата си или да се преместят от центъра. С подобен агресивен ход, очаквам да настане голямо преместване, което да балансира цените в центъра спрямо тези извън него.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Така е, но този комплекс е работил последните 12 год. Защо точно сега фалира? Повечето комплекси са от този тип и досега не са фалирали, защо сега фалират?
Last edited by X_Y; 21.11.2022, 17:22.
Коментар
� -
https://money.bg/economics/trevozhni...kinstvata.html
Тревожни прогнози на ЕЦБ за домакинствата !
Aнaлизитe нa EЦБ ĸoнcтaтиpaт, чe пpизнaцитe зa oбpaт в циĸълa нa нeдвижимитe имoти мoжe дa ycлoжнят yязвимocттa нa дoxoдитe и бaлaнcитe нa дoмaĸинcтвaтa в eвpoзoнaтa. "Bъпpeĸи извecтнo зaбaвянe, пaзapитe нa имoти в eвpoзoнaтa вce oщe oтбeлязaxa пoчти двyцифpeнo нoминaлнo yвeличeниe нa цeнитe и ycтoйчив cилeн pacтeж нa ĸpeдитиpaнeтo пpeз втopoтo тpимeceчиe нa 2022 г.
Bъпpeĸи тoвa oтчeтeнитe нaмepeния нa дoмaĸинcтвaтa дa зaĸyпят или пocтpoят дoм coчaт oбpaт в циĸълa нa нeдвижимитe имoти, oтpaзявaйĸи pязĸoтo yвeличeниe нa лиxвeнитe пpoцeнти пo нoвитe ипoтeчни зaeми oт нaчaлoтo нa 2022 г.",пишe в FЅR. Πaĸ тaм e нaпpaвeнo зaĸлючeниeтo, чe ĸaтo цялo имa пpизнaци, чe eĸcпaнзиятa нa нeдвижимитe имoти oт пocлeднитe гoдини мoжe дa пpиĸлючи, ĸaтo oцeнĸитe зa нaдцeнявaнe и ипoтeчнитe лиxви ceгa ca нa нaй-виcoĸитe cи нивa oт пoвeчe oт пeт гoдини.
Зa Бългapия тeзи зaвиcимocти вce oщe нe ca в cилa. Πъpвo пopaди зaĸoнoвaтa peгyлaция зa фopмиpaнe нa бaзoвитe лиxви пo лeвoвитe ĸpeдити зa нaceлeниeтo ( в тoвa чиcлo и жилищнитe) и втopo пopaди виcoĸoтo нивo нa лeвoвa лиĸвиднocт oт пpивлeчeни cpeдcтвa (дeпoзити и cмeтĸи нa гpaждaнитe) бaнĸoвия
ceĸтop. Pиcĸът пpи нac e чe зapaди oчaĸвaнoтo нeблaгoпpиятнo paзвитиe нa иĸoнoмичecĸaтa ĸoнюнĸтypa в cтpaнитe oт eвpoзoнaтa тaзи лиĸвиднocт мoжe бъpзo дa нaмaлee. Ocoбeнo aĸo бaнĸитe мaйĸи нa нaшитe ĸpeдитни инcтитyции зaпoчнaт изтeглят oт Бългapия финaнcиpaнeтo, ĸoeтo ca пpeдocтaвили нa cвoитe дъщepни cтpyĸтypи и/или aĸo чyждecтpaннитe инвecтитopи тpъгнaт дa нaмaлявaт вътpeшнoфиpмeнитe ĸpeдити дaдeни нa cвoитe бългapcĸи фиpми. Eднo
тaĸoвa paзвитиe нa cъбитиятa щe пocтaви пoд лиĸвидeн нaтиcĸ цялaтa финaнcoвa cиcтeмa y нac и щe дoвeдe дo зacилeнo тъpceнe нa pecypc oт фиpмитe и нaceлeниeтo.
Toвa нeминyeмo щe пpeдизвиĸa ĸoнĸypeнтнo нaддaвaнe, ĸoeтo щe дoвeдe дo пoĸaчвaнe нa лиxвитe пo дeпoзититe. A cлeдcтвиe oт тoвa, пo cилaтa нa зaĸoнoвaтa peгyлaция, щe e вдигaнe нa лиxвитe пo ĸpeдититe зa гpaждaнитe - нe caмo пo нoвитe, нo и пo вeчe
пpeдocтaвeнитe зaeми, ĸoeтo мoжe дa бъдe изĸлючитeлнo cepиoзeн yдap въpxy
paзпoлaгaeмия дoxoд и плaтeжocпocoбнocттa нa мнoгo дoмaĸинcтвa, ocoбeнo aĸo нивaтa нa лиxвитe пo дeпoзититe ce дoближaт дo тeзи нa ĸoитo бяxмe cвидeтeли пpeз 2010-a - 2011 гoдинa.
Коментар
� -
Така е, но този комплекс е работил последните 12 год. Защо точно сега фалира? Повечето комплекси са от този тип и досега не са фалирали, защо сега фалират?това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Фалира защото по морето всичко е мутри и кухи бизнеси ,Черноморието е една голяма мутренска клоака ,най-образно казано .
Коментар
� -
Така е, но този комплекс е работил последните 12 год. Защо точно сега фалира? Повечето комплекси са от този тип и досега не са фалирали, защо сега фалират?
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
на това чудо на архитектурната мисъл как ли са му партидите за ток и вода ... дали всеки имот има отделна партида - искрено ме съмнява.
в много от тези апарт-хотелски комплекси го правят вътрешно разпределение,а предвид на създалата се ситуация, че май фалира .. какво се случва с имащите студия там - имат си ги, но са като пещерни жилища?
дано да се бъркам, но съм виждал подобни в Приморско - не си плащат таксите за подръжка и им спират тока.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Е какво искаш чак толкова? Сградата на Сан Стефано 11?
Впрочем и Вазов, и Лозенец за мен са мноooго пред Изток по всички показатели, не знам какво си се вманиачила по този квартал. Дори Оборище около Черковна бих предпочел пред Изток.Гледаш с очите на човек купуващ собствено жилище, аз жилище си имам
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
заради цената ли, иначе май отговаря на твоите критерии
освен, че не видях дали има гараж
- 1 like
Коментар
� -
https://clubz.bg/129906
ЕЦБ няма да се откаже от вдигането на лихвите след декември
Главният икономист на Европейската централна банка Филип Лейн заяви в интервю за финансовата новинарска агенция Market News, което беше дадено на 16-и ноември и беше публикувано в понеделник, че не очаква повишението на лихвените проценти, което ще се случи през декември, да е последното, съобщи БНР.
Коментар
� -
Инвестор пише, че:
Средната възраст на автомобилния парк в България е 19 години
Столична община ще забрани влизането в центъра на най-замърсяващите автомобили от първа екологична група от 1 декември 2023 г. Шофьорите на тези коли ще бъдат с ограничен достъп до зона "Малък ринг" - между булевардите "Васил Левски", "Патриарх Евтимий", "Ген. Скобелев", "Сливница" и улица "Опълченска", съобщиха от пресцентъра на Столичната община.
Около 38 000 автомобила ще бъдат засегнати от забраната да преминават през "Малкия ринг", след като след сериозно обсъждане между ГЕРБ и "Демократична България" в Столичния общински съвет, Наредбата за нискоемисионните зони получава необходимата подкрепа.
В първа категория попадат автомобили на дизелово гориво, които са на възраст над 20 години и на бензин над 30 години. Година по-късно същите ограничения ще важат и за колите от втора екологична група.Обновяването на парка изисква време и средства и трябва да има стимули, смятат от Асоциацията на автомобилните производители
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеОказва се,че не жените са виновни за балона.
https://www.dnes.bg/sofia/2022/11/21...-zashto.551260Last edited by anonymous6718; 21.11.2022, 15:32.
Коментар
�
Коментар