айде пак данъците вдигаме
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Дали му е в СОФИЯ на жълтите павета къщата?
Дали е чисто нова къщата?
Сигурен съм че дурка плаща смешен данък на 100г котур в оборище
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеАбе в наемите не пишете ли оборудвана кухня и баня. Не ми се вярва че все голи апартаменти сте давали ....
Рентиерството е блага работа, особено ако го правиш с мерак и перфекционизъм към детайлите.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Понеже перманентно има такива като теб дето вдигат данъците на другите би ли отговорил честно на няколко въпроса ?
Къщата по-хубава ли е от апарт по принцип ?
Ако да - нещо което споделят 99% от хората предполагам то ---- не следва ли тя да е обложена по-скъпо от съответният апарт ?
7 НОВИ апарта по 60 квадрата с общите части в София са 2000 лева данък на година. За твоята къща плащаш ли 2000 лева данък на година ?
Ако не мислиш ли че това е честно и справедливо ?
Съгласен ли си да се започне данъчно изчистване на тази несправедливост след като са нужни данъчни промени според теб ?
И целта на това предложение не е да се вземат самоцелно повече пари, а да се раздвижи пазара на имоти, съответно имотите да станат по-малко атрактивни за инвестиция и да стоят необитаеми.А да ги купуват само хора, които искат да живеят в тях или да ги дават под наем. Щом ти е основно жилище ако ще и 10 милиона да струва, не трябва да се плаща по-висок данък.Така че НЕ ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ПОВИШАТ ДАНЪЦИТЕ на другите, независимо къде се намира жилището им.Това предложение си има съвсем конкретна цел,а именно жилищата да се използват по предназначение, а не да стоят необитаеми.Last edited by mirodes; 22.11.2022, 19:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
въпрос на време е данъчните оценки да се доближат до методологията, която ползват банките и съответно същите стойности
друг въпрос на време е да се увеличи значително облагането на 2-3-4-5-6 имот в едно и също населено място собственоцт на едно лице (семейство) на принципа "имал бол пари дал"
не казвам, че това ми харесва, но за съжаление държавата е най-добре организираната форма на организирана престъпност (след църквата може би, но да не богохулствам)
бота, крети и много други взеха имоти в гърция на безценица точно в момента, когато държавата реши, че е време да им влезе остро на собствениците на много имоти - резултатът беше сериозни промоции. По закона на мърфи такива гадости се случват винаги когато държават е в затруднено финансово положение и респективно обществото също.
При едно затягане на външното кредитиране и нужда от пари и за чиновниц и за крадене - дали държава ще пощади собствениците на много имоти ... предстои да разберем, но ми седи като потенциална неприятна изненада облагането на НИ от всякакъв вид.
Но въпросът е принципен... писнало ми е да гледат все в чуждата паница и да мечтаят да прецакат някой друг. Това им е радостта в живота вместо да помислят как да направят СВОЯТ живот по-добър....
- 5 Харесвания
Коментар
-
Дали му е в СОФИЯ на жълтите павета къщата?
Сигурен съм че дурка плаща смешен данък на 100г котур в оборище
Нямам нищо против да ми вдигнат данъците , особено ако парите се ползват за инфраструктура, НО преди това трябва да се оправят данъчните оценки навсякъде.
Не може да плащаш 20 или 50 лева данък за 400 квадрата лукс къща и 5-10 пъти повече за 60 квадрата миризлива кутийка.
Мястото какво значение има ...Нали жилища - къщи, апарти са ЗА ЖИВЕЕНЕ според вас. И в Тутракан и на паветата живеят хора....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Пристрастен съм, защото съм приятел от детството с главния свидетел.
Коментар
-
Понеже перманентно има такива като теб дето вдигат данъците на другите би ли отговорил честно на няколко въпроса ?
Ако да - нещо което споделят 99% от хората предполагам то ---- не следва ли тя да е обложена по-скъпо от съответният апарт ?
7 НОВИ апарта по 60 квадрата с общите части в София са 2000 лева данък на година. За твоята къща плащаш ли 2000 лева данък на година ?
Съгласен ли си да се започне данъчно изчистване на тази несправедливост след като са нужни данъчни промени според теб ?
друг въпрос на време е да се увеличи значително облагането на 2-3-4-5-6 имот в едно и също населено място собственост на едно лице (семейство) на принципа "имал бол пари дал"
не казвам, че това ми харесва, но за съжаление държавата е най-добре организираната форма на организирана престъпност (след църквата може би, но да не богохулствам)
бота, крети и много други взеха имоти в гърция на безценица точно в момента, когато държавата реши, че е време да им влезе остро на собствениците на много имоти - резултатът беше сериозни промоции. По закона на мърфи такива гадости се случват винаги когато държавата е в затруднено финансово положение и респективно обществото също.
При едно затягане на външното кредитиране и нужда от пари и за чиновници и за крадене - дали държава ще пощади собствениците на много имоти ... предстои да разберем, но ми седи като потенциална неприятна изненада облагането на НИ от всякакъв вид.Last edited by bertram; 22.11.2022, 19:13.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Тази според тебе поискала ли си е без ферман на падишаха?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
+1
Но от много извиване на ръцете на строителите, сега тя търка нара на сливенския.
Коментар
-
Държавата НЯМА да ги построи трябват ни кметове като иванчева да иска от строителите мафиоти да строят обществени сгради - паркчета, катерушки, спортни площадки. Не виждам как некадърния крадлив чиновник ще свърши таз работа.
Но от много извиване на ръцете на строителите, сега тя търка нара на сливенския.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеАз съм "ЗА" по големи данъци на НИ. Но нека не се краде, а да има облагородяване на средата. Може да нямам деца, но имам очи и не е приятно да има толкова малко детски площадки в новите квартали, където са най-много младите семейства с деца. Да, по-високите данъци на НИ ще натоварят наемателите, но те сами няма да купят на партия катерушки и беседки, за да си облагородят средата. Затова трябва държавата принудително да им ги събере, за да им построи детски площадки и всякакви други хубавини. Разбира се, че данъкът трябва да е в зависимост от размера и качеството на имота и огромните къщи на някои мои колеги трябва да се облагат с данък, колкото няколко на брой малки апартаментчета, за да има справедливост и хората да плащат с усмивка, а не да укриват.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Аз съм "ЗА" по големи данъци на НИ. Но нека не се краде, а да има облагородяване на средата. Може да нямам деца, но имам очи и не е приятно да има толкова малко детски площадки в новите квартали, където са най-много младите семейства с деца. Да, по-високите данъци на НИ ще натоварят наемателите, но те сами няма да купят на партия катерушки и беседки, за да си облагородят средата. Затова трябва държавата принудително да им ги събере, за да им построи детски площадки и всякакви други хубавини. Разбира се, че данъкът трябва да е в зависимост от размера и качеството на имота и огромните къщи на някои мои колеги трябва да се облагат с данък, колкото няколко на брой малки апартаментчета, за да има справедливост и хората да плащат с усмивка, а не да укриват.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Сигурен съм че дурка плаща смешен данък на 100г котур в оборищеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар