IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

кога беше момента за спекула в софия?
    2010-2015-та

2020-та, но там беше много мътно.
    Аз лично не го усетих момента, но е факт,че имаше възможности за хора с кеш по време на ковид паниката. Тогава мислех,че започва частта със спада...е видя се че принтера я пребори. Дали трайно..ще видим.
    Last edited by bertram; 03.11.2024, 22:25.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Никога. Такъв момент немА никога. Все беше таван. Мама и тати на Берти обаче не го слушаха, само Кавръка. И добре че разкара къщата в Карлово не за друго, а беше съсобственост с чичо/вуйчо и пр.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Хубаво е, че си оптимист. Но ми се струва късно е за спекула в Пловдив, но ти си знаеш. Пита ме и затова ти отговорих.
        препоръка е

Коментар

Хубаво е, че си оптимист. Но ми се струва късно е за спекула в Пловдив, но ти си знаеш. Пита ме и затова ти отговорих.
          Превъртането и спекулата е с имот в София за която споменах. За Пловдив те питах дали да си купя за себе си. Но ще си отговоря вместо теб:
          В Пловдив изобщо не е късно за купуване.
          Няма да купя защото излиза много по-евтино и 10 години да работя в този град, а аз съм мобилен, защото съм леко търсен и то с добри доходи (е, не като на Жонката и теб с 650К за колко месеца беше, да си жив и здрав да ги ковеш) отколкото да купувам, да живея в него и плащам през това време всички разходи които вървят по един имот.
          С времето ще споделям и други стратегии, но кажи на чакалите да не се ослушват, щото питат за имот в София. А там няма да купят, не знаят и къде са нивата в момента. Ти ги караше да се чудят на 1000€. Кога и къде ще купят в София след спада за който бленуваш. В Гърдова глава ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Аз имам превъртян имот досега. Да. Спекула. На 56, скоро на 57 съм. Ти си на 48, скоро на 49, разликата не ни е голяма. Но имам само майка, за която аз се грижа. На всекиго ще дойде до главата. Ако си сам, без братя и сестри ще видиш за какво иде реч. Така че все пак съм оптимист. Винаги съм бил. И никога нищо и никого не чакам. Дори и секунда. Това е, уважаеми Берти.

Коментар

Мнението ми е да се фокусираш
              ...
              До колкото знам отиваш към 60-така
              ...
              В Пловдив си 'гастар'
              ..
              Сигурен съм, че бота и жонката биха ти казали - издумкай сухото за каки и б..о

не виждам, от какво не си доволен
              толкова много бонус странични съвети
              в отговор на единичен конкретен въпрос...
              вкл да посетиш уролог

но искам и да те поздравя за избора с кого и по какъв въпрос да се консултираш
              да де
              ползвам разбираеми думи употребявани ежедневно тук

Коментар

...
                ...
                В Пловдив си 'гастар'
                ..

вкл да посетиш уролог

Нарочно се консултирах с него. Даде ми както виждаш изчерпателен отговор. Доказах как отговаря и съветва. . Но аз не съм Кавръка.

Коментар

Ако под превъртане разбираш спекула - правиш си сметка как ще е след 5 години (или там колкото ти е хоризонта) и ако си оптимист - действаш.

Успех!
                  Аз имам превъртян имот досега. Да. Спекула. На 56, скоро на 57 съм. Ти си на 48, скоро на 49, разликата не ни е голяма. Но имам само майка, за която аз се грижа. На всекиго ще дойде до главата. Ако си сам, без братя и сестри ще видиш за какво иде реч. Така че все пак съм оптимист. Винаги съм бил. И никога нищо и никого не чакам. Дори и секунда. Това е, уважаеми Берти.

Коментар

След толкова подробно, изчерпателно и всеобхватно аналитично оценено към мен мнение...ще си проверя спермограмата че щом отивам към 60 може и да съм за боклука. . Няма да купувам в никакъв Пловдив.
                    Ставаше дума за имот за превъртане...питай вашите, те и по стари от мен го правят.

...
                    ...
                    В Пловдив си 'гастар'
                    ..

вкл да посетиш уролог

препоръка е

Коментар

След толкова подробно, изчерпателно и всеобхватно аналитично оценено към мен мнение...ще си проверя спермограмата че щом отивам към 60 може и да съм за боклука. . Няма да купувам в никакъв Пловдив.
                      Ставаше дума за имот за превъртане...питай вашите, те и по стари от мен го правят.
                      Ако под превъртане разбираш спекула - правиш си сметка как ще е след 5 години (или там колкото ти е хоризонта) и ако си оптимист - действаш.

Успех!

Коментар

ОК

Мнението ми е да се фокусираш и да не се разпиляваш само защото си се видял в някой лев. При имотите както във всичко има моменти да купиш, моменти да продадеш и моменти да пасуваш. Да си набиваш всеки лев в имоти особено в българската действителност е наивно. Гладен брокер няма да ти каже това - е аз ти го казвам. Дръж се по-зряло и не се плаши от някой лев в сметката (дай боже да се трупат бързичко). Хубаво е да вземеш предвид и фактът, че ти имоти имаш и е голяма разликата от това да нямаш имоти и само кеш.

До колкото знам отиваш към 60-така. Да си жив и здрав, но енергията не е безгранична. Какъвто и да е имот си иска някакво внимание и време, а колкото са по-разпиляни толкова по-сложно ще ти става това с годините. Е.. ако си 'патрон' и си имаш назначен секретар да се занимава с имотите ти - нямаш грижа, но не мисля, че си на тази фаза. Имаш имоти в родния град, имаш на морето , имаш в столицата, имаш и ЗЗ. Ако все пак държиш да е имот поне гледай да ти е логистично лесно.

В Пловдив си 'гастар' на национално ниво , но това не означава трайно местене и да купиш имот, че ти парел кеша точно в този момент е просто да си в мейнстрийма - твоя си работа. Всичко живо строи защото банките дават и народа купува (думи на предприемач). Обърни внимание, че сума строежи като са на кота 0 и вече разпродадени - да хората купуват, но и предприемачите 'не ги бавят'.

ЗЗ до твоя ЗЗ винаги е ок да вземеш. Апарт до твой апарт, при който си наясно от търсене и тн - също е ок (ако ти се плаща цената). Ама да тичаш като първокласник на екскурзия в лунапарк - не ми се струва ок за годинте ти.

Хубава вечер!
                        Last edited by bulgarian lev; 03.11.2024, 20:57.

Коментар

• Ами аз съм явно от този тип инвеститори които мислят твърде много и не могат да вземат решение. Гледам оферти от двустайни в краен квартал до топ център или къща в съседните села. Абе напълно неориентиран. Пропуснатите ми ползи от нерешителност са големи. Не чакам голямото МЯУ или както там казвате ами по-хубавия строеж или оферта. Съответно цените са нагоре. За щастие и печеля повече отколкото успявам да изхарча. Инвестирам и в акции, etf, bitcoin. Въпроса ми беше дали двустаен в централната част, квартали или да събера за по-голям. Или пък офис, гаражи, магазини.
                          П.П. имам няколко апартамента във Варна които някой ден ще получа наследство и отделно моя. Та не съм нито под наем или пък безимотен.
                          В София да бях нямаше толкова да се чудя, ама нашия град ми е малко съмнителен.
                          Last edited by Stamatko; 03.11.2024, 20:41.

Коментар

Не съм дошъл при брокера за мнение. Имам таргети и идвам на оглед. Аз за Пловдив те питам. И искам твоето професионално мнение. Като притежаващ и управляващ имоти. И жилищни, и ниви.
                            ОК

Мнението ми е да се фокусираш и да не се разпиляваш само защото си се видял в някой лев. При имотите както във всичко има моменти да купиш, моменти да продадеш и моменти да пасуваш. Да си набиваш всеки лев в имоти особено в българската действителност е наивно. Гладен брокер няма да ти каже това - е аз ти го казвам. Дръж се по-зряло и не се плаши от някой лев в сметката (дай боже да се трупат бързичко). Хубаво е да вземеш предвид и фактът, че ти имоти имаш и е голяма разликата от това да нямаш имоти и само кеш.

До колкото знам отиваш към 60-така. Да си жив и здрав, но енергията не е безгранична. Какъвто и да е имот си иска някакво внимание и време, а колкото са по-разпиляни толкова по-сложно ще ти става това с годините. Е.. ако си 'патрон' и си имаш назначен секретар да се занимава с имотите ти - нямаш грижа, но не мисля, че си на тази фаза. Имаш имоти в родния град, имаш на морето , имаш в столицата, имаш и ЗЗ. Ако все пак държиш да е имот поне гледай да ти е логистично лесно.

В Пловдив си 'гастар' на национално ниво , но това не означава трайно местене и да купиш имот, че ти парел кеша точно в този момент е просто да си в мейнстрийма - твоя си работа. Всичко живо строи защото банките дават и народа купува (думи на предприемач). Обърни внимание, че сума строежи като са на кота 0 и вече разпродадени - да хората купуват, но и предприемачите 'не ги бавят'.

ЗЗ до твоя ЗЗ винаги е ок да вземеш. Апарт до твой апарт, при който си наясно от търсене и тн - също е ок (ако ти се плаща цената). Ама да тичаш като първокласник на екскурзия в лунапарк - не ми се струва ок за годинте ти.

Хубава вечер!

Коментар

• X_Y, колко време да ти оставя да се вразумиш... ?!?
                              Предполагам, знаеш чия собственост е сайта...
                              Дали се досещаш, откъде ще дойде натягането на гайките...?!?
                              Last edited by COVID-19; 03.11.2024, 20:15.

Коментар

ти плащаш на брокер - имаш професионално мнение. мнение от форум не би следвало да ти е фактор.

ако все пак държиш ще ти отговоря
                                Не съм дошъл при брокера за мнение. Имам таргети и идвам на оглед. Аз за Пловдив те питам. И искам твоето професионално мнение. Като притежаващ и управляващ имоти. И жилищни, и ниви.

Коментар

Working...
                                X