IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Демографията няма никакво отношение към ЗЗ. Основно се влияе от цените на суровините които са глобални, както и от субсидиите. И двете ще вървят на горе в дългосрочен план. Имотите в градовете ще изоставят от тях. Имотите свързани с туризъм също са експортно ориентирани също дългосрочно ще бият имотите в големите градове макар че сега тенденцията е обратна.
    Какъв туризъм, бе, друже? Иде световен глад, България ще стане износител номер едно на трюфели - всички ще се превърнем в диви прасета, така ще оскотеем. След близо 30 млрд. европейски субсидии произвеждаме едва 20% от храната си. След още 30 млрд. ще чакаме Бони да пусне мляко.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

В Чужденеция ги давам в кооперацията. В хабитатя също ми ги работят, но там плащанията са по-малко.
      Наздраве!
      мерси
      ако успея да спра да се забърквам с маломерки, бих купувал земя
      без изобщо да знам какво да правя с нея
      Last edited by ratten; 21.12.2022, 23:15.
      препоръка е

Коментар

Едва ли. С увеличаване на надморската височина атмосферното налягане намалява, а от там отпада необходимостта от равномерно разпределение на течността, достигайки "разширителния съд". Това е свободна интерпретация на закона на Паскал, де. Не претендирам за точност
        Наздраве!
        увеличава се. представи си съвсем грубо така един маркуч, по който пускаш вода или въздух и го стиснеш дори само от едната страна .. налягането ще се повиши .. за това и по върховете на планините ветъра вее по силно, планината играе ролята на стиснатия маркуч от едната страна .. но как и да е ..
        разбира се ако идеш на много километри нагоре, там където атмосферата свършва ефекта ще е друг
        действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

купувай ги, ако може.
          после продаваш или даваш да се работи
          В Чужденеция ги давам в кооперацията. В хабитатя също ми ги работят, но там плащанията са по-малко.
          Наздраве!
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

тя ми е слабост
            бони, може ли докато си тук, да кажеш как ще се движат цените догодина.
            Нали сам виждаш как замлъкна по темата за лихвите ,така че сам си отговори

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

факт - защото се наема и се работи + има големи риби фондове и компании, които купуват стабилно.
              демографията все още не удря отраслите, в които може да се обработват големи площи земя с машини и малко хора.
              продукцията пък има пазар в чужбина (като няма кой да я яде в България)
              Демографията няма никакво отношение към ЗЗ. Основно се влияе от цените на суровините които са глобални, както и от субсидиите. И двете ще вървят на горе в дългосрочен план. Имотите в градовете ще изоставят от тях. Имотите свързани с туризъм също са експортно ориентирани също дългосрочно ще бият имотите в големите градове макар че сега тенденцията е обратна.
              Last edited by Майстора233; 21.12.2022, 23:07.

Коментар

факт - защото се наема и се работи + има големи риби фондове и компании, които купуват стабилно.
                демографията все още не удря отраслите, в които може да се обработват големи площи земя с машини и малко хора.
                Една мъдрост твърди, че земята е вечна, а приходите от нея - също. Наличието на високопроизводителна техника изисква комасиране на площите. Според мен обаче, ще растат цените на имотите в близост до вода.
                Четох им стратегиите на ЕС за земите, за биоразнообразието, за горите и за околната среда до 2030. Ще има нови насоки на субсидиране.
                Наздраве!
                Мечо

Коментар

В поземлени имоти. По-малко в Чужденеция, повече в хабитатя. Миналият месец купих няколко имота в землището на с. Боженците. Единият е през един имот от регулация. Изоставена овощна градина е. Но за да стане атрактивен парцела трябва да изкупя съседните. В момента съм размисли.
                  Наздраве!
                  купувай ги, ако може.
                  после продаваш или даваш да се работи
                  препоръка е

Коментар

стана ми сега любопитно
                    ти къде набиваш свободния кеш
                    и не хитрувай
                    В поземлени имоти. По-малко в Чужденеция, повече в хабитатя. Миналият месец купих няколко имота в землището на с. Боженците. Единият е през един имот от регулация. Изоставена овощна градина е. Но за да стане атрактивен парцела трябва да изкупя съседните. В момента съм размисли.
                    Наздраве!
                    Мечо

Коментар

Тази година има скок при поземлените имоти. На места с над 25 - 30%. Цените скачат като луди. Обаче, от друга страна въобще не съм почитател на пари в банката. Мотат ми се едни по сметките и ме изнервят.
                      Наздраве!
                      стана ми сега любопитно
                      ти къде набиваш свободния кеш
                      и не хитрувай
                      препоръка е

Коментар

ако знаете колко още такива рентиери ще има да се чудят...досега беше стягането и заканите, но ' Нема 'ора бате!'
                        Не знам, може. Тази година от малкият ми опит беше отлична за отдаване като търсене, но следващите ще са доста по-зле защото който имаше да се мести в София обратно след вируса се премести, а излизат нови готови....
                        Сложни ще са следващите години. Поне аз не мога да прогнозирам как ще се развият за наемите. И залагам на песимизма....не като нива, акато търсене.... Това е и една от причините да не вдигна наема на стари и коректни наематели макар и да е доста под сегашните пазарни нива....

Коментар

Тази година има скок при поземлените имоти. На места с над 25 - 30%. Цените скачат като луди. Обаче, от друга страна въобще не съм почитател на пари в банката. Мотат ми се едни по сметките и ме изнервят.
                          Наздраве!
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Те затуй имотите си поскъпват. С купувачЕ с подобна визия и обосновка - те са извън пазара. Стават за коментатори на спортни събития, постфактум. Ама не всички от тях даже.
                            Наздраве!
                            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Предполагам че не е много ок за инвестиция / явно е гласен за отдаване, но не се е получило според очакванията и затва го продават.. Вдигане на цената също предполагам е сложно поне в близко бъдеще. Такива досега в голямата си част са отивали по ипотечки, а те няма да са много сгодни в близките няколко години.... Този и който и да е стар панел или ЕПК могат да вървят само надолу като общи части и съответните последици за апарта... А и Джони писа, че е на военни...много на брой....пенсионирани.....мъка за разбирателство относно подобрения...
                              ако знаете колко още такива рентиери ще има да се чудят...досега беше стягането и заканите, но ' Нема 'ора бате!'
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

от друга страна може пък да му е по-лесно да го вдига на 10-тия
                                Едва ли. С увеличаване на надморската височина атмосферното налягане намалява, а от там отпада необходимостта от равномерно разпределение на течността, достигайки "разширителния съд". Това е свободна интерпретация на закона на Паскал, де. Не претендирам за точност
                                Наздраве!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X