If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Toчно преди месец бях на сделка и ми се върза към 2400е/м2 за наполовина ремонтиран тристаен 130 квадрата на топ място в топ сграда. Следват още 100-200 на квадрат за завършване на ремонта и излита на 1500 евра месечен наем. Взех го евтино.
Дай някой док (без имена адреси и тн). и ще ти повярваме. Иначе ако ще е за хвалбата, и аз купих оня ден в Манхатън на 20 000 $/кв.
как един от патроните повишители не излезе да каже платих 2000+ ойро за квадрат в София.
Ти вЕрваш ли на брокерастки лакърдии?
Toчно преди месец бях на сделка и ми се върза към 2400е/м2 за наполовина ремонтиран тристаен 130 квадрата на топ място в топ сграда. Следват още 100-200 на квадрат за завършване на ремонта и излита на 1500 евра месечен наем. Взех го евтино.
за любимите ти квартали и любимия инвеститор на зелено предполагам макс цената, която си плащал за квадрат е била около 1000-1200евро
не си мисли, че балъците, които ще платят 2000+ са безкрайно много... особено балъци с достатъчно пари и/или достъп до адекватно кредитиране, което да може да плащат в идните години.
как един от патроните повишители не излезе да каже платих 2000+ ойро за квадрат в София. То закани, то преоценки, то калкулаторчета с капиталова, но някой трабва да купува, че да е жив пазара и да катери...
скромното ми мнение е, че на този пост ковид юруш му 'свършва въздуха'
Ясно е, че и се сега пазарът се свива. Но не по начина, по който се надявате понижителите.
Спада броят на сключени сделки, което от своя страна ще забави ръста на цените и ще изостава леко от инфлацията. А имотите са достъпни само за горните 10% от населението по доходи. За другите ще остане само за ремонт на деЦката и за квартирка. Ама то и ремонтите здраво поскъпнаха, квартирите и те. Бегайте от държавната службичка и вдигайте квалификацията, че иначе не знам.
проблем за пазарът ще има при едно осезаемо качване на лихвите по кредитите. 2023-та няма да бъде лека.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
3% са ниски ливхи!
на 4-5% ще започне да се усеща, а на 6+% ще се усеща доооста неприятно за определена част от кредитополучателите, а също така и то бизнеса
едно повишение придружено с медиино отразяване ще замрази доста мераци на кандидат купувачи и ще обърка доста нещата на пазара на така нареченото 'зелено' - без да се стига до неплащане на вече изтеглени кредити
новите канари хранят системата и бутат пазара
много ми харесва как авторитетно се изказваш
ако нямах опит с имотите, сигурно щях да те слушам
без да си задавам въпроси като:
трета / пета / седма / ... година стана,
защо по дяволите не пада вече имотиту!!?
а хазяина ми, как събра пари за нова маломерка през това време?
ами мама, толкова години живея с нея, защо всеки път като поднася вечерята пита, дали съм намерил нещо?
3% са ниски ливхи!
на 4-5% ще започне да се усеща, а на 6+% ще се усеща доооста неприятно за определена част от кредитополучателите, а също така и то бизнеса
едно повишение придружено с медиино отразяване ще замрази доста мераци на кандидат купувачи и ще обърка доста нещата на пазара на така нареченото 'зелено' - без да се стига до неплащане на вече изтеглени кредити
новите канари хранят системата и бутат пазара
Ясно е, че и се сега пазарът се свива. Но не по начина, по който се надявате понижителите.
Спада броят на сключени сделки, което от своя страна ще забави ръста на цените и ще изостава леко от инфлацията. А имотите са достъпни само за горните 10% от населението по доходи. За другите ще остане само за ремонт на деЦката и за квартирка. Ама то и ремонтите здраво поскъпнаха, квартирите и те. Бегайте от държавната службичка и вдигайте квалификацията, че иначе не знам.
Я сега за домашна работа влез в сайтовете ня някой банки по големите да видиш че лихвите по ипотечните кредити вече са близо до 3%.
Лихвените нива по сайтовете на банките от много време са така. В ДСК1 обявеният лихвен процент е 2.89%, а в ОББ2 е 2.80%.
Затова и лихвената статистика на БНБ е по-добрият източник на информация, тъй като там са посочените лихвените проценти по реално сключените заеми. Ако имате добра кредитна история, постоянен доход и стабилно работно място, ще сте желан клиент за всяка банка и тя ще предложи много по-добри условия (по-нисък лихвен процент) от обявените в сайта си.
И кво... 3% пак е смешно при тази инфлация. Трябват ни поне двойни или тройни размери на тези 3%, за да се усети. И пак ще е символичен спад, защото 70% от сделките се правят с кеш.
3% са ниски ливхи!
даже едно относително малко повишение от 1% придружено с медиино отразяване ще замрази доста мераци на кандидат купувачи и ще обърка доста нещата на пазара на така нареченото 'зелено' - без да се стига до неплащане на вече изтеглени кредити
И кво... 3% пак е смешно при тази инфлация. Трябват ни поне двойни или тройни размери на тези 3%, за да се усети. И пак ще е символичен спад, защото 70% от сделките се правят с кеш.
Видно е че вече лихвите по ипотеките са твърдо нагоре.Това обясних а вече докъде ще стигнат дори банките казват че не знаят,инфлацията докато не се свали таван няма
Я сега за домашна работа влез в сайтовете ня някой банки по големите да видиш че лихвите по ипотечните кредити вече са близо до 3%.
Коментар