IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

Инфлацията, повишаване на доходите, явно ги няма в уравнението, за да е по-лесно? Как се вписват в сценария?
    Именно, сиренето когато стане пак 8лв килото и хляба стане 0.64лв кило добруджа тога вероятно и имотите ще достигнат миналите си цени. Ааа и да не забравим заплатите, трябва да стане депутатската пак 2000лв, касиерската в Лидъл 450лв, и т.н. тогава ще пазарувате пак евтино.
    Аз не понижавам и не повишавам, но не разбирам как едни хора тук само вадят от 10 кладенеца вода как щяло да се срине, да им се върне тъпкано на гадните притежатели на имоти, на гадните продавачи, на гадните строители, на гадните държавници, на гадните мутри... Много злоба, много чудо... Ако му трябва на човек да живее да си купува и да живее, така мисля аз. Ако му трябва за инвестиция да си смята дали ще му излезе сметката, ако го е страх от акции, фондови пазари, крипто, бизнеси, или влог или имотче да капе наемче и това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
      Две са големите офис сделки през изминалата година. Едната е покупката от българската криптобанка Nexo на офис сградата "Борисова градина III" с 28 хил. кв.м разгъната застроена площ. Продавач е "Наксиа" на установения в България бизнесмен Заки Маджид. Другата е сделката за сграда RichHill - 25 хил. кв.м, в която купувач е фондация, свързана с българската компания от хазартната група EGT, а продавач - дружества на Любомир Минчев, Иво Евгениев и Спас Шопов. И двете сделки са на неизвестна цена, като догадките варират между 25 млн. евро и 40 млн. евро, пише изданието "Капитал".

https://www.mediapool.bg/pazar-na-bi...ews343754.html
      За едната сделка бях пускал тук. Въпроса е че ако толкова са вярвали в криптото, що не са ги държали в крипто а са набивали в имоти. Както казва Песи, спечелени ( в случая крадени) пари накрая винаги финишират в имоти

Щото са измамници, затва. И боклуци.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
        It’s going to ‘get worse’ for crypto before it gets better, NEXO co-founder says

Antoni Trenchev, MD and co-founder at Nexo, says it’s going “to get worse” for crypto before it gets better.

https://www.cnbc.com/video/2022/11/2...nder-says.html
        hahaha
        gonna get worse for him...

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Пари са текли във всички посоки, също като и при Сами и компания, дето напазарували половината Бахами. Но това е по-малкият им проблем. Големият им проблем е, че са ги подбарали американците и то преди да успеят да избягат я в Иран, я в Южна Корея - ха, ха. Федералните много обичат да пишат препоръки към съдиите, а съдиите пък никак не обичат да не ги взимат предвид. Айде, хаирлия да е - кво са все пак някокви си 150 години пандиз? Млади са още нашите, ще мине като сън - ха, ха, ха...

Добър коментар
          точно, дано ги подпукат наистина, макар че има едни пичове дето са назад десетки милиони заради Нексо, така че има игра.
          А Гешев ще си прави ПиАр, че видиш ли руски капитали били въртяли.
          Въпроса е да ги видим в затвора, и тренчев и шулевите и всички измамници, дори само заради това с парите за децата, деееба боклуците...

Коментар

• It’s going to ‘get worse’ for crypto before it gets better, NEXO co-founder says

Antoni Trenchev, MD and co-founder at Nexo, says it’s going “to get worse” for crypto before it gets better.

https://www.cnbc.com/video/2022/11/2...nder-says.html

Коментар

• https://www.investor.bg/a/566-novini...-veche-sa-fakt
              Първите съкращения на Google вече са факт

Те засягат дъщерната компания Verily

Щом и Гугъл почна ..............смятайте !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
                https://dnes.dir.bg/krimi/prokuratur...ovaluta-snimki

Крайно време беше измамниците от Нексо/Кредисимо/Хелп Карма да бъдат посетени от полицията.

Дано никой не е държал средства при тях...
                Пари са текли във всички посоки, също като и при Сами и компания, дето напазарували половината Бахами. Но това е по-малкият им проблем. Големият им проблем е, че са ги подбарали американците и то преди да успеят да избягат я в Иран, я в Южна Корея - ха, ха. Федералните много обичат да пишат препоръки към съдиите, а съдиите пък никак не обичат да не ги взимат предвид. Айде, хаирлия да е - кво са все пак някокви си 150 години пандиз? Млади са още нашите, ще мине като сън - ха, ха, ха...

Добър коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
                  https://dnes.dir.bg/krimi/prokuratur...ovaluta-snimki

Крайно време беше измамниците от Нексо/Кредисимо/Хелп Карма да бъдат посетени от полицията.

Според американската телевизия CNBC(link is external) щатските регулаторни органи в Калифорния, Кентъки, Ню Йорк, Мериленд, Оклахома, Южна Каролина, Вашингтон и Върмонт твърдят, че Nexo е предлагала на клиентите си лихвоносещи сметки, без първо да ги регистрира като ценни книжа и да предостави необходимите отчети. Без достъп до тези финансови отчети, според щатските регулатори, инвеститорите не биха могли да вземат информирани инвестиционни решения.

Осемте щата твърдят още, че Nexo е внушила на инвеститорите, че е лицензирана и регистрирана платформа. Депозитният продукт уж позволявал на инвеститорите да вложат активи в Nexo в замяна на доходност до 36%. Nexo обаче е признала, че само един неин продукт носи 36% лихва - за най-високия клас клиенти Platinum, при това за по-слабо известната криптовалута Axie Infinity. 12% се предлагали за депозити в стейбълкойни като USDC, USDT и DAI, чиято стойност е закрепена към тази на долара. А за депозитите в най-известните криптовалути - Bitcoin и Ethereum, доходността е едва 7 и 8%.

Основното обвинение към фирмата е в незаконни операции и измама на инвеститори.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13501059

Коментар

• Две са големите офис сделки през изминалата година. Едната е покупката от българската криптобанка Nexo на офис сградата "Борисова градина III" с 28 хил. кв.м разгъната застроена площ. Продавач е "Наксиа" на установения в България бизнесмен Заки Маджид. Другата е сделката за сграда RichHill - 25 хил. кв.м, в която купувач е фондация, свързана с българската компания от хазартната група EGT, а продавач - дружества на Любомир Минчев, Иво Евгениев и Спас Шопов. И двете сделки са на неизвестна цена, като догадките варират между 25 млн. евро и 40 млн. евро, пише изданието "Капитал".

https://www.mediapool.bg/pazar-na-bi...ews343754.html

Коментар

• https://dnes.dir.bg/krimi/prokuratur...ovaluta-snimki

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                        Привет и Честита нова година!
                        Дано да сме по щастливи, смирени и благодарни пред 2023!

Ще опитам да бъда кратък /макар че едва ли ще се получи/.

За НИ си струва да се отбележи следното:
                        - лихвите в България вероятно тепърва предстоят да се повишават
                        - рецесия е много вероятна /като може би единственият омекотяващ фактор е това, че всички я очакват - не съм сигурен дали това ще ни спаси обаче/.
                        - цените на НИ на много места назапад вече поддават
                        - и за пореден път "случайно" фундаментът се напасва точно около доларовите върхове на 2007-ма. Напомням накратко за моята базова теза, че този "бичи цикъл" всъщност е просто корекция на спада, който имахме 2009-2014. Аргументите ми са, че никога не бихме обема сделки от 2007-ма и някак подозрително цената в долари 15 години по-късно е някъде около 2000-те хиляди долара за квадрат, които бяха достигнати на върха през 2007-ма. Та след 15 години да сме около стария връх с много по-малко сделки /и намаляващи!/ определено не ми изглежда като най-бичото нещо на света. Ако патерна, който следя е коректен - от текущите ценови нива трябва да се готвим за С-вълна с таргет 750-1100 долара за дъно. По-принцип С-вълните са доста рязки и се чувстват като края на смета, но при НИ човек никога не знае! Аз лично не бих изключил вариант, в който формираме плато за няколко години, в което цените се движат в рейндж от 10-15% преди "изненадващо" събитие да отключи сурването.

Това е моето основно очакване. Може ли да се случи нещо съвсем различно, което да изненада всички ни?! И още как! Пазарът това го умее най-добре. И все пак цени от 800-900 долара след 5-6 години мисля, че биха изненадали немалък брой хора.

Инфлацията, повишаване на доходите, явно ги няма в уравнението, за да е по-лесно? Как се вписват в сценария?

Коментар

- рецесия е много вероятна /като може би единственият омекотяващ фактор е това, че всички я очакват - не съм сигурен дали това ще ни спаси обаче/.
                          - и за пореден път "случайно" фундаментът се напасва точно около доларовите върхове на 2007-ма. Напомням накратко за моята базова теза, че този "бичи цикъл" всъщност е просто корекция на спада, който имахме 2009-2014. Аргументите ми са, че никога не бихме обема сделки от 2007-ма и някак подозрително цената в долари 15 години по-късно е някъде около 2000-те хиляди долара за квадрат, които бяха достигнати на върха през 2007-ма. Та след 15 години да сме около стария връх с много по-малко сделки /и намаляващи!/ определено не ми изглежда като най-бичото нещо на света. Ако патерна, който следя е коректен - от текущите ценови нива трябва да се готвим за С-вълна с таргет 750-1100 долара за дъно. По-принцип С-вълните са доста рязки и се чувстват като края на смета, но при НИ човек никога не знае! Аз лично не бих изключил вариант, в който формираме плато за няколко години, в което цените се движат в рейндж от 10-15% преди "изненадващо" събитие да отключи сурването.

Това е моето основно очакване. Може ли да се случи нещо съвсем различно, което да изненада всички ни?! И още как! Пазарът това го умее най-добре. И все пак цени от 800-900 долара след 5-6 години мисля, че биха изненадали немалък брой хора.

+1

Интересното е, че в периода 2004-2008г имаше мания по апартаментите и който е искал, е купил. С кредит или много лишения. Обявите свършваха бързо.

През 2008г. 1 кв.м. при панелните апартаменти вървеше по 1000 евро, днес е доста повече, един двустаен панелен апарт от 65 кв.м. е около 100 000 евро. Но не ги купуват толкова бързо.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Като не купуват доджкойн и солана ,така ще е ха ха ха
                            Каврък, тези шитни имат неограничен съплай, т.е нямат никаква разлика от фиатките. Следователно няма никаква гаранция, че утре няма да добавят още няколко нули зад тях.
                            Last edited by better; 12.01.2023, 11:17.

Коментар

Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	1
Size:	51.8 КБ
ID:	4010192

Коментар

• Привет и Честита нова година!

Коментар

Working...
                                X