If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Слава Богу, днес акциите в портфейла ми скачат като диви коне!
Гледам си в момента текуща доходност: Само за първия месец от новата година ~ + 9 500 в джобчето... а остават още 12... Ако до края на годината се запази този темп ще бъда много доволен!
Усещам как през новата година голяма част от имотаджиите ще зарежат туйлите и ще си прелеят парите в акции...
Това просто е неизбежно
Нормален инвеститор, който е с акъла си, вече не може да се съблазни от алтернативата на имотаджиите да набие 120 000 евра в тухли, и после да тръгне да ги отдава за 350 евро на месец.
Накрая на годината НАП като го одрусат със данъци и доходноста от имотите става съвсем смешна!
Смях в залата за поклонниците на тухлите, шпакловката и замазката!
Големите бг-"инвеститори" в тухли тръгнаха да отдават за 250-350 евра на месец!
Сложих ти лайк, но при акциите може да гризнеш моркова,
Че то даже и биткойните, гледам, са се изстреляли нагоре(независимо, че съм абсолютен противник на криптосите, трябва да призная, че в момента ако трябваше да избирам между инвестиция в свръх-набалончени тухли, и криптовалути, бих избрал крипто-валутите)
При тия непрекъснато повишаващи се лихвени проценти туйлите ги отпишете.
Според моята прогноза ще бъдат в стагнация, или в най-добрия случай в застой поне до 2027-ма... и то ако не настъпят някакви форс-мажорни обстоятелства, защото с тази война наблизо до нас нищо не се знае...
Ако стане нещо извънредно поне собствениците на криптоси могат да ги натоварят на флашка, да си хванат самолета и да се ометат за часове в друга държава...
Притежателите на акции също могат да кешират за секунди и да си хванат самолета...
А ако внезапно настъпи извъредна ситуация в бг, имотаджиите какво ще правят?
Как ще си спасят инвестицията?
Резонен въпрос...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Гледам си в момента текуща доходност: Само за първия месец от новата година ~ + 9 500 в джобчето... а остават още 12... Ако до края на годината се запази този темп ще бъда много доволен!
Усещам как през новата година голяма част от имотаджиите ще зарежат туйлите и ще си прелеят парите в акции...
Това просто е неизбежно
Нормален инвеститор, който е с акъла си, вече не може да се съблазни от алтернативата на имотаджиите да набие 120 000 евра в тухли, и после да тръгне да ги отдава за 350 евро на месец.
Накрая на годината НАП като го одрусат със данъци и доходноста от имотите става съвсем смешна!
И с една ипотечка така леко ако е гарнирано положението се очертава парти с много секс, но само пасивен...
Може може, като е наследство от баба, при това наводнение на наемния пазар и 400лв на бая хора ще им дойдат дюшеш. Пълно е с такива. Ние сме световен феномен. Ако някой знае за друга държава с такова съотношение цени/наем... да каже!
Нищо учудващо няма.Защото жилища наемат САМО хора,които искат да живеят в тях.И при тоя демографски срив и многото жилища е съвсем нормално цените на наемите да са ниски.И още ще падат.Докато жилища купуват не само хора, които искат да живеят в тях. И това изкривява пазара.
Това е по-добрия вариянт, но все ще има закъсали, които ще отдават под санитарния минимум, както се случва в момента. Не може 2 стаен близо до централна част да се дава за 500 лв. това е абсурдно! Това жилище струва 150 000 евра.
Може може, като е наследство от баба, при това наводнение на наемния пазар и 400лв на бая хора ще им дойдат дюшеш. Пълно е с такива. Ние сме световен феномен. Ако някой знае за друга държава с такова съотношение цени/наем... да каже!
Това просто е неизбежно
Не могат да се отърсят от мисълта че имот на различно място е имот на различно място. С пъти и десетки пъти различна цена. Евго и жена ми разбраха че за съжаление и да имаш сантимент към някой имот трябва да го разкараш. Защото не ти носи нищо, а ти бърка в джоба и лека полека се руши. А ти не ходиш там, щото няма никой и зиме само зазимяваш и точиш води, бойлери и пр.
А има местни хора които търсят и купуват. Сега ща не ща ще трябва пак да купувам за да вложа на жената парата в имот който да бъде използваем.
Точно!
Ама много не ги разбират това, вижте апартаментите на втория и третия етаж, не са на забутано място, в централната част на града се намират.
п.п.
А коя е тая минимална цена, под която никой няма да отдава? Еднаква ли е за всички градове или...?
Оняден Песи нали каза, че някои отдават, само колкото да избият данъците и част от разходите.
Той бетер- а го написа- ако си купил нещо примерно за 100 хиляди евра, направил си хубав ремонт и го отдаваш 3 години за по 500 лева на месец ще вземеш 18 000 лева за 3- те години. Като извадиш от тях разходите за данъци, брокерски комисионни за наемателите, цената на 1 ремонт след 3 години амортизация и подмяна на мебелите, бе съм сигурен, че ще остане нещо за теб от парите, като добавиш и разправиите и занимавката с поне 3- ма наематели за периода съвсем няма да ти излезе сметката. В случая по- добре да го държиш празен и от време на време да се събирате с приятели или да си водиш по някоя кака
Това е така, но са толкова на зор, че отдават под санитарния минимум.
Ето това е групата за Варна - "Квартири под наем във Варна - без посредник". Тук може да се добие представа за катастрофалните нива на наемите във Вн.
И защо да са катастрофални.
Наемите на хубавите имот са около и над софийските. Наемите на смотаните имоти почват от 400, зависи от много неща.
Е.си болестното състояние всичко да ти се вижда катастрофално, осрано и гадно. Жалка работа.
Не могат да се отърсят от мисълта че имот на различно място е имот на различно място. С пъти и десетки пъти различна цена. Евго и жена ми разбраха че за съжаление и да имаш сантимент към някой имот трябва да го разкараш. Защото не ти носи нищо, а ти бърка в джоба и лека полека се руши. А ти не ходиш там, щото няма никой и зиме само зазимяваш и точиш води, бойлери и пр.
А има местни хора които търсят и купуват. Сега ща не ща ще трябва пак да купувам за да вложа на жената парата в имот който да бъде използваем.
Остави покупките. Заведи с част от парите каката от образната на Мавриций. Аз след 2 седмици летя (на 18.02), там ще ме чака една друга кака и ще си ги менкаме ако искаш.
На професорката ще кажеш, че си на конференция във Виена, а парите си похарчил за ремонт на покрива в Хиподрума. Стари сгради са това, рушат се.
Дали е много или малко пазара го определя.
Не разбирам защо трябва да живеят в нови апартаменти в голям град. Всички имат наследствени имоти или пък могат да си купят стара къща около големите градове за 20-30-50К евро. Ето Левчо оня ден писа че жена му е продала такава къща за 40К.... 2-3 години гастеруване в Германия и имота е осигурен.
Както и по-рано писах ако някой иска ново, лукс в голям град макар и не София няма как да е от масовката.... Всичко си има цена.
Ако не си разбрал все още никой няма да строи ново за да го продава на загуба. Терените и работната ръка са по-евтини при теб но материалите са на същата цена така че новото няма как да е по-евтино от посочената цена. Който иска такова ще плаща....Ако му е скъпо стари къщи наоколо безкрай....
Защо някой трябва да ПОДАРЯВА буквално имот на друг на желано място ? Като отида в магазина олиото ми е с пари....
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар