IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
    https://www.investor.bg/a/113-analiz...mments-listing

Официално обявявам спукването на имотния балон в България!
    Периода да се запише за историята и поколенията 2015 година края началото на 2016 година,до пролетта на 2022 година.
    Каврък, като гледам борсите, спукването на балона ще е в следващото десетилетие. Инвеститорите затварят кеша в акции и при първата липса на ликвидност и овладяна инфлация - следва ново печатане. Т.е. сега сме в корекцията на 2-рата вълна от 3, която ще се окаже доста плитка впрочем.

1- 2000-2008 бичи тренд
    1- корекция
    1- 2008-2012 - спад

2- 2012-2022
    2- корекция /плоска/
    2- 2022-2025 -с по-плитък спад

3- 2025-2035
    3- СРИВ !!!!
    3- 2035-2045 ДЕПРЕСИЯ!!!
    Last edited by Bad_Bear; 02.02.2023, 22:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
      https://www.investor.bg/a/113-analiz...mments-listing

Периода да се запише за историята и поколенията 2015 година края началото на 2016 година,до пролетта на 2022 година.
      лятото на 2022-ра ще се потвърди около 10 април, когато излязат данните за 1-во тримесечие.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Това е добро и, ако не бях купил в Бургас, може би...мен апарти в Бургас повече не ми трябват, трябва ми хубав надземен гараж и яхта. За яхтата вече съм събрал почти парите, но ще я купувам около след 2г. живот и здраве, че и други планове имам.
        Лорде, от уроците по география и лепенето на полипропиленови тръби ще ти остане ли време да плаваш с яхтата

Коментар

• https://www.investor.bg/a/113-analiz...mments-listing

Увеличението на лихвата от страна на Европейската централна банка пряко се отрази върху лихвените проценти на банките и върху нарастването на лихвите върху вече изтеглените кредити. Поради тази причина покупките на имоти се отлага, а при увеличаването на цената на кредитния ресурс ще се намали и търсенето на кредити. В тази среда се очаква спад на покупките на имоти, спад на търсенето и спад на цените.
          „За тази година очакваме спад в цените на имотите от 5-10%, както и намаляване на интереса към теглене на кредити“, коментира Петър Илиев, оперативен директор на „Кредитланд“, в предаването „В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria.

„При нас нещата традиционно се случват по-назад във времето. Така беше и при световната финансова криза, но постепенно и със забавяне тенденцията се усеща и тук“, посочи анализаторът.

Събеседникът предупреди обаче, че България не е остров на стабилност и световните тенденции рано или късно ще стигнат и до нас. Според него дори и ЕЦБ да започне да сваля основната си лихва при спад на инфлацията, при нас ще отнеме време, докато се отрази така, както отне доста време тук да се отрази повишението на лихвите.
          „Нашите прогнози са, че до края на годината лихвите по кредитите ще се увеличат с още 1,5 -2 пункта. Ако в момента средната лихва е 2,6%, то говорим за около 4 и малко над 4% за жилищни кредити. Вероятно лихвите ще продължат да растат и следващата година“, коментира Илиев. Той допълни, че лихвените проценти на държавите около нас, които не са част от еврозоната и не са с фиксиран валутен курс спрямо еврото, са доста по-високи, отколкото у нас.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor

Как реши, че си виря носа??? И от изброените, нищо не е вярно. Инвеститор в имоти, на БФБ и ценни метали е безкрайно по-вярно
            Ти си знаеш най-дoбре. Само малко по-скромно го давай.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
              Повишители, тази вечер изглеждате малко изнервени, що така?
              Според мен понижителната чета е безкрайно по-изнервена, докладва бясно на клавиатурата обиди, които не са персонално насочени . Смях

Коментар

• Повишители, не се нервирайте, по-спокойно! Имате време до 2039 та да направите такъв ръст.

Click image for larger version

Name:	24.jpg
Views:	1
Size:	70.1 КБ
ID:	4020380

Коментар

• Повишители, тази вечер изглеждате малко изнервени, що така?

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ти изброи точно изтръпналЕте бе Дурка.
                    Хахаха, вицове от последния час

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Да, нямам имоти за продаване Времето в което имах и продавах отмина отдавна ,днес вече нямам. Търпя чуждо мнение ,но когато е глупаво или го подминавам с презрение или казвам като се старая все пак да не обидя никой. Всеки нормален купувач се стреми да купува на сметка и да, определено не мисля ,че цените са високи. Дори знам какви ще станат след едни десетина години, нашият пазар не е нещо чудо невиждано, всичко вече съм го виждала на други пазари за НИ
                      Тук вече си в много голяма заблуда.

Коментар

Лаконик, не знам кой е изтръпнал, знам ,че това не съм нито аз, нито Лорда, нито Песи, нито Лева и т.н. За да напишеш и горното и предишното не си даваш сметка, че имоти се купуват и от хора, които знаем какво купуваме и не го правим само за да купуваме и продаваме. Сега да не се учудиш ,но съм сигурна, че ако реша да продавам някога ще взема повече пари от това което мога да взема днес и съм сигурна ,че ще е така
                        Ти изброи точно изтръпналЕте бе Дурка.

Коментар

Много пъти вече съм прибрала от това което съм дала и продължавам да прибирам всеки месец по много Затова и не ме интересува какво прави ЕЦБ
                          Дигнала лихвата с 50 базисни пункта, голем праз при тази инфлация...надеждата крепи човека - имот в Сф под 2К€ ще видят само в Бухово и Волуяк. Но не къща, само някоя бърлога в миришещ вход.
                          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• драмата ще дойде покрай лъвовете спекуланти от последните 3-4г

те са нямали време да редуцират главниците
                            не съдете по себе си, а по фактът,че 21-22 са рекрдни за ипотечното кредитиране,което в голямата си част е концентрирано в София
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

А, ако решиш да продаваш хитрано, освен, че ще вземеш повече пари за продаденото, не ми се мисли колко суха пара си прибрала от наематели, сигурно двойно на цената на която ще капитализираш, при мен е същото, само се чудя на , които така горко реват на чужди гробища, явно това е национално състезание за завистливци
                              Опазил ме господ точно на теб да завиждам.

Ако вземем целия ЕС за мерило, ти си някъде в последните 5%. На какво точно да завиждам?
                              Last edited by X_Y; 02.02.2023, 22:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Ти Дъри не ги ли усещаш тарикатчетата. Искат да купят на съотношение цена наем с 15% чиста доходност. Не се усещат че тогава не купуват само те, даже то ако беше така всички щяха да купуват презглава и цените отхвърчат. Искат да продадат веднага щом доходността леко клекне. Не мислят че нито капиталовата, нито че доходността е колеблива величина и наемите няма да останат така. А и честно половината от имотите не стават за наем, или са в сегмент дето ще си оплюеш брадата че си отдал.
                                А, ти Левчо, мислиш ли,че подобни субекти имат какво да продават, освен старите им износени обувки от огледи на имоти на битаците в Пазарджик и Монтана?

Коментар

Working...
                                X