Първоначално изпратено от Bailor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Така е,Лорде.Признавам си не мога да се меря с теб.
Само да те питам толкова ли мразиш детето си,та вкарваш в жилището й бесни пейзани?
ПП Аз не се меря с никого, ти се занимаваш..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Пази боже от такива хора!Да пази Господ,абе ти не трябва да бъдеш допускан да живееш сред хора в сгради,блокове,кооперации и т.н.Или на палатка или къща си прави и кърти колкото щеш.
Да ти кажа, даже ЕПК-тата не са перфектни при земетресения. Могат да се определят на една супер корава конзола, която не се огъва като панелките например и всъчщност няма даже някакви изпитания в България, които да дадат информация на инженерите и да знаят как ще се държи това строителство при голям трус. За мен новото строителство е по-сигурно, по новите европейски норми е и го предпочитам.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Слабо ме интересуват твоите въжделения за децата ти в загнилия прованс, дето ще избягат с 200 от прословутата ти след време обезмислена къща. Моята е в Столицата и ще държи цена поне до 2050г. Апартамента на дъщеря ми също. Ще дава стая на бесни пейзани още дълги години. А, другите ми къщи и апартаменти по планина и море, пак ще са на семейно разположение винаги.
Само да те питам толкова ли мразиш детето си,та вкарваш в жилището й бесни пейзани?Last edited by mirodes; 15.02.2023, 23:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Ама то на ландлорда клошарското мислене няма да се промени НИКОГА.
Кво като е заменил картонените кашони с тухлобетонени кутии
Скоро не бях се смял така.Last edited by mirodes; 15.02.2023, 23:02.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Хахаха-каква цена при положение, че нямам никакво намерение да я продавам?Тая къща е за живеене и съм я направил прекрасно място за живот за мен и най-вече на децата ми.Особено лятото, когато слагам и басейн на двора.Тя ще остане за децата и внуците.
Моите деца заслужават най-доброто,а не да ги карам да делят жилището си с други хора,за да взема 200 лв наем.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Хахаха-каква цена при положение, че нямам никакво намерение да я продавам?Тая къща е за живеене и съм я направил прекрасно място за живот за мен и най-вече на децата ми.Особено лятото, когато слагам и басейн на двора.Тя ще остане за децата и внуците.
Моите деца заслужават най-доброто,а не да ги карам да делят жилището си с други хора,за да взема 200 лв наем.
Кво като е заменил картонените кашони с тухлобетонени кутииНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Да, така е за частта от старата ми къща, за новата, удобно пропусна как стоят нещатаСамо леко да споделя, че двете къщи са в един двор и може би превишават 10 пъти цената на твоята в прованса, но какво да правиш, ЛОКАЦИЯ, не можеш да избягаш от нея.
- 4 Харесвания
Коментар
-
А това е нещо друго.Великият лорд живее в мизерна къщурка и кара дъщеря си да си дели жилището с друг човек, за да вземе 200 лв наем.
Наистина велик инвеститор.Само леко да споделя, че двете къщи са в един двор и може би превишават 10 пъти цената на твоята в прованса, но какво да правиш, ЛОКАЦИЯ, не можеш да избягаш от нея.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
Естествено че има, отдавна, но все пак термопомпа излиза поне 3 пъти по нисък разход от ел. котле. Или поне 5 пъти от пелети на сегашната им цена.
Коментар
-
https://compactmag.com/article/get-r...-housing-crash
Моя приятел, Laconic,пусна този линк..
Готвене се за следващия жилищен срив!
Всеки да прочете !
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Влязохм, гледам, за къртене на комини пишете, няма как комина в панелката на първия етаж да носи 8 комина още отгоре. Има една дупка в пода и това е. Проблема е, че ако някой иска да използва печка! и по средата е премахнат няма как да роботи комина. По принцип комините са общи части, никой няма право да ги премахва. Също така, уж имало някакъв закон, че ако сме във война и няма електричество, може да се топлим чрез печки!
За панелите не е хубаво да се махат, ОК, темата не е еднозначна, но и аз съм против махането дори на часта под прозореца на пистолета на балконите.
В ЕПК-тата има и неносещи тухлени и гипсови стени, може да се премахват и няма да наруши товароносимостта. Както и подпрозоречните части на пистолетите към балконите, ако са фасадни панели. Вътре арматурата е тънка и е с керамзит, тези които аз съм виждал. Носещите стени са правени да удържат танк, там не трябва да се пипа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Говорим само за панелни конструкции,по принцип не е добре да се кърти нищо в едно жилище,защото не си само ти в тоя блок или сграда,всеки да извърши нещо и си има някакво въздействие върху това което е вече проектирано или сметнато.
За панелите в ЕПЖС не е хубаво да се махат, ОК, темата не е еднозначна, но и аз съм против махането дори на часта под прозореца на пистолета на балконите.
В ЕПК-тата има и неносещи тухлени и гипсови стени, може да се премахват и няма да наруши товароносимостта. Както и подпрозоречните части на пистолетите към балконите, ако са фасадни панели. Вътре арматурата е тънка и е с керамзит, тези които аз съм виждал. Носещите стени са правени да удържат танк, там не трябва да се пипа.Last edited by troika; 15.02.2023, 22:26.
Коментар
-
Благодаря за съвета. Честно казано не съм знаел, че има електрически котли за парно. Ще проуча въпроса.
Иначе имам и четири климатика, та догодина може и да се преориентирам само на отопление с климатици,ама така или иначе лятото купих по-евтини пелети, та тази зима ще се грея с тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение
При тая цена на пелетите, ще ти е по-евтино да грееш на ток бойлера. Същото и за парното, ако нямаш пари за термопомпа, с ел. котле ще ти е по-евтино даже, и няма да се занимаваш с доставки, зареждане, чистене, простотии.
Иначе имам и четири климатика, та догодина може и да се преориентирам само на отопление с климатици,ама така или иначе лятото купих по-евтини пелети, та тази зима ще се грея с тях.Last edited by mirodes; 15.02.2023, 22:16.
Коментар
Коментар