Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
За Кавръка има една много красива развръзка ама да видим дали ще стане. Той сигурно е в суверенни облигации. Крои се план да приложат удължаване на матуритета като способ да се отложи суверенния фалит и да се ограничат парите в обращение за борба с инфлацията. На пазара как ще се търгуват удължени облигации не е много ясно но няма да е на 100% фейс поне това е сигурно. И ако Кавърка тръгне да купува по това време май ще остане още 10-20% назад.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
и нашите ли са ги напънали за зелено и еко земеделие?
според мен, чиновниците са получили насоките или са им дали написан плана
За второто изречение, много грешиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнениеСпоред Eurostat1, нашата страна е първа по ръст на работните заплати в ЕС:
Стойност: Страна: 16.5% България 15.7% Литва 14.9% Унгария ... 3.0% Люксембург 2.8% Малта 1.1% Португалия
През това време, един от синдикатите у нас, настоява за увеличение на работните заплати с 60% (при това със задна дата) на държавни служители (КЗП)2.
Това са изключително мощни проинфлационни мерки, които ще бъдат отразени в цените на недвижимите имоти, но и в цените на всички останали стоки и услуги.
Същевременно броят на обявите за търсене на служители (в един от големите портали у нас) продължава да расте, което ще продължи да оказва натиск върху повишаване на възнагражденията:
Дата: Стойност: 2023.02.19 36913 2023.03.19 41175 (+10.35%)
1. Eurostat (PDF)
2. КТ Подкрепа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Нищо не са им виновни земеделците, виновни са малоумните държавни чиновници писали стратегическия план (СП). Проблема е, че ако се прилага стратегическия план и наредбите, които ще се приемат в частност земеделие, то земеделците няма как да изпълнят заложените изисквания в СП т.е ще им отрежат главите ако искаме да няма санкции при одит на ЕК. Другия вариант е да се заобиколят изискванията, които България сама е разписала в СП и земеделците да са доволни, но тогава ЕС ще наложи грандиозни санкции на държавата... Въпрос на приоритети.
според мен, чиновниците са получили насоките или са им дали да препишат плана
на холандските фермери им разказват играта.
кака, от женската тема, казва, че с това тяхно интензивно земеделие, ще трябва да намалят обработваемите площи.Last edited by ratten; 19.03.2023, 22:46.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
За Кавръка има една много красива развръзка ама да видим дали ще стане. Той сигурно е в суверенни облигации. Крои се план да приложат удължаване на матуритета като способ да се отложи суверенния фалит и да се ограничат парите в обращение за борба с инфлацията. На пазара как ще се търгуват удължени облигации не е много ясно но няма да е на 100% фейс поне това е сигурно. И ако Кавърка тръгне да купува по това време май ще остане още 10-20% назад.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
какво са им виновни земеделците на ес?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеШвейцарските власти може да наложат загуби на притежатели на облигации на Credit Suisse
Две големи банки в Европа са притеснени от зараза в банковия сектор в Европа
а аз ги мислех облигациите за връх на джанката
накаврък? да не ти наложат и тебе загуби
я най-добре си купувай ливади и чакай за 50 кинта субсидия, чиста работа е.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Не лежи на тази кълка със субсидиите... От новата ОСП ситуацията е или земеделците ще бъдат жестоко ударени или държавата ще търпи колосални санкции от ЕС!препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Кои са двете банки?
аз само заглавията чета
https://www.investor.bg/a/539-banki-...-credit-suisseпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеШвейцарските власти може да наложат загуби на притежатели на облигации на Credit Suisse
Коментар
-
Коментар
-
Швейцарските власти може да наложат загуби на притежатели на облигации на Credit Suisse
я най-добре си купувай ливади и чакай за 50 кинта субсидия, чиста работа е.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Гладен_Брокер Разгледай мнение
Пупа е в процес, на улица са, съседните са застроени
сметни един добър дискаунт и ми пиши на лични къде и каквопрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Според Eurostat1, нашата страна е първа по ръст на работните заплати в ЕС:
Стойност: Страна: 16.5% България 15.7% Литва 14.9% Унгария ... 3.0% Люксембург 2.8% Малта 1.1% Португалия
През това време, един от синдикатите у нас, настоява за увеличение на работните заплати с 60% (при това със задна дата) на държавни служители (КЗП)2.
Това са изключително мощни проинфлационни мерки, които ще бъдат отразени в цените на недвижимите имоти, но и в цените на всички останали стоки и услуги.
Същевременно броят на обявите за търсене на служители (в един от големите портали у нас) продължава да расте, което ще продължи да оказва натиск върху повишаване на възнагражденията:
Дата: Стойност: 2023.02.19 36913 2023.03.19 41175 (+10.35%)
1. Eurostat (PDF)
2. КТ Подкрепа
Коментар
Коментар