IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Австралия беше пример за еталон който кризи не ги ловят ,в момента дори тя е на ръба към рецесията,последните 24 часа Централната банка на Швейцария ,изчезна с позиция че ще покачването лихвите още като смятай там имат малко над 2% инфлация и техния шеф си им каза ние сме социално отговорни да действаме ,дали 2% или над 2% ,имаме проблем и трябва той да се реши.Щом швейцарците които заради скъпотията нямаха кой знае каква инфлация и те са на хорото...не знам
    Кога е било това, че кризи не ги ловяли в Австралията? И на теб не ти е силната страна историята.
    Това, че японската йена, австралийския долар и швейцарския франк се считат уж за сигурни убежища си има причина и тя не е много хубава.
    И трите страни са преминали през кризи в този си ред и много хора вече си променят мнението за сигурните им валути по обективни причини.

Австралия е спряла и замръзнала в ранни 2000-те.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

И трите ти поддочки (с които съм съгласен) говорят само едно - мафиотска държава с население крадци и гратисчии. Купувано за да се перат пари, брокерите тотални лъжци, наемодателите престъпници (да укриваш доходи си е престъпление). Това е.
      Най-лошото е че това е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА, ака мафиотите са на държавни постове или държат(подкупват) чиновниците
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Тук някой беше пуснал статистика, че най-много регистрирани празни жилища има в кв. Лозенец, това какво ти говори?

3 подвъпроса:

- Има ли вероятност голяма част да са купувани с цел, различна от наемче да капе?
        - Колко са реалните обяви за наем в този квартал?
        - Възможно ли е голяма част от отдадените апартаменти да не са декларирани?

Не се хващайте на общи приказки на лаици като Бертрам. Заровете малко по-дълбоко за да стигнете до истината
        По точка първа- доказано е, че има яко пране на пари в сектора. Те даже тази година приеха нов закон, където брокерът също носи отговорност, ако ставя въпрос за такава сделка.
        По точка втора- над 50% от обявите в тези квартали не се пускат публично
        Трета точка съм я дискутирал многократно- много хора не декларират доходи от наеми, като договорите, ако има такива не са нотариално заверени, а наемателите няма как да се регистрират по местоживеене без такъв.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Тук някой беше пуснал статистика, че най-много регистрирани празни жилища има в кв. Лозенец, това какво ти говори?

3 подвъпроса:

- Има ли вероятност голяма част да са купувани с цел, различна от наемче да капе?

Не се хващайте на общи приказки на лаици като Бертрам. Заровете малко по-дълбоко за да стигнете до истината
          И трите ти поддочки (с които съм съгласен) говорят само едно - мафиотска държава с население крадци и гратисчии. Купувано за да се перат пари, брокерите тотални лъжци, наемодателите престъпници (да укриваш доходи си е престъпление). Това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

В кое училище за финанси сте учили? Тези наеми са приемливи само ако са за сметка на работодателя.
            8 X 12 X 15 = 1440
            14 X 12 X 15 = 2520.
            11 X 12 X 15 = 1980

За тези цени на квадратен метър не можеш да купиш посмъртно нещо в тези сгради. Не казвам, че е евтино, но примерно първият апарт може да си го позволи всяко едно семейство касиери в Лидъл. Кой е чувал двама общаци да могат да платят наем в топ сграда в самия Южен Парк?
            За покупка на такъв имот от друга страна трябва да си с поне 15к-20к заплата, за да има смисъл подобна ипотека.

Още един пример за абсурдните ценови нива на фона на обезлюдяването, огромният брой празни апартаменти и нивото на наемите в града. София действително е ценови рай за желаещите да живеят под наем - срещу жълти стотинки могат да си позволят топ апартаменти. За покупка нещата са по-зле и от Париж и Лондон.

Коментар

Мизерните са строени преди 2005 година и са около Хепито. Но комплексчето на Никми до самото посолство е номер 1. За съжаление нямаше оферти за там когато търсех преди 2-3 години, всичко беше вече продадено. Много баровски са тези 1-2 улички.

Гледай под наем какви оферти има за там:

1) Първа линия досами парка, дефакто си директно в Южния. Незаменимо място е това, номер 1 за живеене в София просто. Никакъв Изток и Вазов не могат да се конкурират тук. И не е скъпо - 750 Евро са смешна цена за това, което получаваш.
              https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...fi8&f1=1&fe7=1

2) Тези двете са във въпросния комплекс: Също номер едно, но това са топ сгради и съответно цената е височка.
              https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...fsw&f1=1&fe7=1

В този новия сроеж за който говориш продава ли се нещо? Не съм виждал да е обявявано.Строи го ГБС. Мястото му е малко кофти защото е директно на Козяк, предполагам цените обаче ще са 3500-4000 поне за там.
              В кое училище за финанси сте учили? Тези наеми са приемливи само ако са за сметка на работодателя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cъни Разгледай мнение

Как хем си заминава, хем утре, още по-див го виждаш?
                А настроените празни жилищни площи докога ще стоят безмълвно тъмни?

3 подвъпроса:

Коментар

"КРИСТО ИНВЕСТ" ЕООД - булстат 204055512

Това е инвеститорът според разрешението за строеж. Някой си Христо Ковачев, капитал 1,7 милиона.
                  Ако се свържеш пиши какво си разбрал.
                  Мерси, ще ти кажа подробности като разбера.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Чакай, много бързаш. Само със спасяването от фалит на 4-те американски банки ФЕД заличиха изтеглянето на ликвидност. ЕЦБ пък просто спря да изкупува ДЦК-тата на Юга и там сега трупат дефицити от околни тържища. Нищо не се е променило. Даже става още по-зле. Финансовият капитализъм умира, утре една тухла ще струва един наем.
                    Как хем си заминава, хем утре, още по-див го виждаш?
                    А настроените празни жилищни площи докога ще стоят безмълвно тъмни?

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
                      Не търся под наем, в момента съм повече от доволен от сегашния- 500 лв в Хладилника, с гледка към гората. Не ме свързаха с инвеститора строителите, казаха ми нещо като стоп палка, че всичко е продадено, а те ей сега започнаха. Ако е продадено 100% после ще препродават някакви спекуланти, които са го купили на мръсно зелено. Иначе може просто да не продават на зелено, заради промените в цените. Абе следя темата.
                      "КРИСТО ИНВЕСТ" ЕООД - булстат 204055512

Това е инвеститорът според разрешението за строеж. Някой си Христо Ковачев, капитал 1,7 милиона.
                      Ако се свържеш пиши какво си разбрал.

Коментар

Мизерните са строени преди 2005 година и са около Хепито. Но комплексчето на Никми до самото посолство е номер 1. За съжаление нямаше оферти за там когато търсех преди 2-3 години, всичко беше вече продадено. Много баровски са тези 1-2 улички.

1) Първа линия досами парка, дефакто си директно в Южния. Незаменимо място е това, номер 1 за живеене в София просто. Никакъв Изток и Вазов не могат да се конкурират тук. И не е скъпо - 750 Евро са смешна цена за това, което получаваш.

2) Тези двете са във въпросния комплекс: Също номер едно, но това са топ сгради и съответно цената е височка.

В този новия сроеж за който говориш продава ли се нещо? Не съм виждал да е обявявано.Строи го ГБС. Мястото му е малко кофти защото е директно на Козяк, предполагам цените обаче ще са 3500-4000 поне за там.
                        Не търся под наем, в момента съм повече от доволен от сегашния- 500 лв в Хладилника, с гледка към гората. Не ме свързаха с инвеститора строителите, казаха ми нещо като стоп палка, че всичко е продадено, а те ей сега започнаха. Ако е продадено 100% после ще препродават някакви спекуланти, които са го купили на мръсно зелено. Иначе може просто да не продават на зелено, заради промените в цените. Абе следя темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Тренда на свиване на паричното предлагане и поскъпването на парите е общото което е основан фактор за имотните пазари.Ясно стана ли вече ?
                          Чакай, много бързаш. Само със спасяването от фалит на 4-те американски банки ФЕД заличиха изтеглянето на ликвидност. ЕЦБ пък просто спря да изкупува ДЦК-тата на Юга и там сега трупат дефицити от околни тържища. Нищо не се е променило. Даже става още по-зле. Финансовият капитализъм умира, утре една тухла ще струва един наем.

Коментар

• Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение

В интерес на истината си прав- локацията е хубава, но повечето сгради в това каре нищо, че са с под 30-40 години експуатация, са доста мизерни.
                            Те и под Американското започнаха да строят една голяма сграда до Билата на Козяк. Ама не ми дават оферта за партерите ( половината са с лице към Козяк, което също е малоумно). Ама като знам офертата на онзи в Хладилника където ми даде (650к евро за 100 кв апартамент и 200 двор) ме е страх да чуя тяхната хаха

Коментар

• Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
                              А какво е общото между цените на жилищата у нас и политиките на централните банки на Австралия и Швейцария?
                              Тренда на свиване на паричното предлагане и поскъпването на парите е общото което е основан фактор за имотните пазари.Ясно стана ли вече ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Знам, че си нетърпелив, но поне изчакай до понеделник!
                                Ай наздраве
                                Аха, да наясно съм. В понеделник не е прието, но чакай петък. Нали си запознат с елетронната система за подаване на жалби.
                                Last edited by Bailor; 10.06.2023, 23:57.

Коментар

Working...
                                X