Първоначално изпратено от Bailor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Значи утре я взимам с 200. Образованието ми е две магистратури. Дано да ми се качи рейтинга за да взема едно четириетажно хотелче между Равда и Несебър, като подарък за дъщеря ми. Проучил съм го като заетост, човеколегла и т. н...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Нищо де, супер! Аз съм и там в диагностиката ъпдейтнат. Повече съм в полза на лицево-челюстните де.. Патология на глава и шия си е сериозна работа. Море, което не е за всеки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Е, само зъбар съм, ама не се оплаквам.. Патология на глава и шия си е сериозна работа. Море, което не е за всеки.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Колкото повече кредитни инструменти, които обслужваш регулярно и изрядно, толкова повече ти се вдига кредитния рейтинг + нивото на образование
Коментар
-
Ееее, колега така кажи!
Коментар
-
Това го знам, че е така. И двамата с годеницата ми сме със сметки в пощенска, където ни се превеждат заплатите, където също и съм получавал и големи 6 цифрени суми, както и пенсия за починал родител. Отделно съм лекар, което ми дава бонус точки за кредитния рейтинг, но сега искам да максимализирам този рейтинг с всеки възможен инструмент, преди да изтегля първия си голям заем от порядъка на 240 000 евро.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако някога решиш да теглиш голям кредит със сигурност е в плюс ако имаш история в банката, оборот през сметки, липса на закъснения по вноски (ако си теглил кредит), изплащане на заплатата по сметка в банката и тн.. всичко гледат, когато преценяват каква оферта да ти вкарат.
Коментар
-
Този е от старата школа. Само можеш да спечелиш от разговор с такива. Аз съм още млад инвеститор, ама знам, че желязото се кове докато е топло и черпя информация откъдето мога да набарам. Но е трудно понякога, като не си с икономическо образование, да четеш между редовете и да отсяваш спекулата на пазара.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако някога решиш да теглиш голям кредит със сигурност е в плюс ако имаш история в банката, оборот през сметки, липса на закъснения по вноски (ако си теглил кредит), изплащане на заплатата по сметка в банката и тн.. всичко гледат, когато преценяват каква оферта да ти вкарат.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
С това започнах и аз. Запознаха ме с него топ лекари с които той се черпи и са приятели от дълги години. Проучихме му и уставния капитал, Маверик много ми помогна, регистриран е в Сф с над 200К лв капитал. Няма лоши моменти. После той сам ми разказа, не е вчерашен, добър инвеститор е. Капиталови пазари, всичко вдева доколкото разбира се това е възможно. А е бил топ чейнчаджия навремето, така е започнал. Още от соц времената. Но е жив, тоест умен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Точно, а в Англия даже е малко по-изчанчена тяхната кредитна оценка, защото има специфични случаи когато общото използване на кредитен лимит, което ти е позволено изчислено по някаква си формула, която обхваща цялата ти история по сметката спрямо колко кредит си взел и времето, за което връщаш кредите … Някакъв батак, при който трябва да се чете шрифта с малките букви, които никой не чете.
Като вземеш малко не е добре, защото "не си се доказал" как си управляваш кредита в очите на кредиторите, а като вземеш много (спрямо използването на кредитния лимит и финансов профил) пак не е добре, защото ако надвишава определен % ставаш неблагонадежден за нов заем.
Поради това има сценарий в анлийските банки, ако например, изцяло си погасил кредитната си карта, а кредитния рейтинг ти пада, но не съм си играл да чета надълбоко, а просто ми е известен този факт от един артик, който е там, но те англичаните за всичко са наобратно, така че е няма какво да ги мислим. Нашите пак използват подобни формули, но винаги всичко се опира до това как си управляваш кредита и дали правиш информирани избори и вземаш образовани решения.
Много хора все още имат изключително ниска финансова грамотност и не знаят как да се възползват от кредитната система, нито кое е лош и кое добър кредит, а за целта първо трбява да почнат от що е то дългова парична система. Не просто да осъзнават, че се "печата", защото само по себе си това е суха информация, която не помага по никакъв начин, а само разбирането в дълбочина на целия фокус позволява увереност в действията и шанс за възползване от хранителната верига, в която е и нашата страна.
„Виза” и „Мастъркард” печелят толкова много от хора, които не си обслужват кредитните карти, че имат възможността да връщат големи бонуси на малкото си изрядни кредитополучатели.
Коментар
-
Много ти благодаря за изчерпателния отговор. Леля ми е голям банкер в Социетето, въпреки, че аз съм в Пощенска. Ще я питам и нея по темата какво ще ми каже и ще взема решение.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Вярно е това. Аз тука в София като харесам нещо и ходя да го гледам още докато се строи- основи, тухли, армировка. Отделно и следя какво портфолио има строителя и в какво състояние са на днешна база имотите.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Колкото повече кредитни инструменти, които обслужваш регулярно и изрядно, толкова повече ти се вдига кредитния рейтинг + нивото на образование
Като вземеш малко не е добре, защото "не си се доказал" как си управляваш кредита в очите на кредиторите, а като вземеш много (спрямо използването на кредитния лимит и финансов профил) пак не е добре, защото ако надвишава определен % ставаш неблагонадежден за нов заем.
Поради това има сценарий в анлийските банки, ако например, изцяло си погасил кредитната си карта, а кредитния рейтинг ти пада, но не съм си играл да чета надълбоко, а просто ми е известен този факт от един артик, който е там, но те англичаните за всичко са наобратно, така че няма и какво да ги мислим. Нашите пак използват подобни формули, но винаги всичко се опира до това как си управляваш кредита и дали правиш информирани избори и вземаш образовани решения.
Много хора все още имат изключително ниска финансова грамотност и не знаят как да се възползват от кредитната система, нито кое е лош и кое добър кредит, а за целта първо трбява да почнат от що е то дългова парична система. Не просто да осъзнават, че се "печата", защото само по себе си това е суха информация, която не помага по никакъв начин, а само разбирането в дълбочина на целия фокус позволява увереност в действията и шанс за възползване от хранителната верига, в която е и нашата страна.
„Виза” и „Мастъркард” печелят толкова много от хора, които не си обслужват кредитните карти, че имат възможността да връщат големи бонуси на малкото си изрядни кредитополучатели.Last edited by Kris_; 08.06.2023, 00:00.
Коментар
Коментар