If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Живееш в къща с акт 14 и не плащаш. . Макар че аз имам един сега завършващ се апартамент и платих 1,24 лв данък за половин година (половин от миналата 2022) когато го купих. Смет още нема, разбира се.
Last edited by RUBLA; 07.06.2023, 23:25.
Причина: Спазвайте добрия тон!
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Да де, нали за услугата говоря от 1 месец. Салата 19 кинта, Лаврак 35, огромен строеж на главната улица, бетон, прахоляк, мизерия, само 1 паркинг зад Адмирал за 3 кинта на час. Бруталното бетониране вече дава резултати, да им е честито. Аз се учудвам, че изобщо някой идва в тоя кенеВ, на мен пари да ми дават няма да отида. Утре съм на средиземноморието.
Тук си прав. Паркирането и посещението на морето с автомобил става главоболие и дране. Сутринта коментираха по радиото. Безобразни цени, па да си не местиш колата, па Созопол се оляли с по 190-200 лв за десет дена, па по 4-5 лева на час, идиотщини. По ефтино е да си имаш шофьор да те метне и да дойде да те вземе после май, хахаха.
Отваря ми се една възможност: апарт във Варна, готов прилично обзаведен с наемател. Наем 800лв + вероятна възможност за вдигане на наема до 900. Искат му на оферта 135К евро. Ще рече доходност по-малко от 4%. На 4ти етаж от 5 без асансьор в вмалка кооперация от 2001ва с по 2 апарта на етаж. Взех да се замислям. Принципа ми до момента е, че не съм купувал имоти с доходност по-малка от 8%, но в БГ такива вече отдавна не съм срещал, по-скоро се замислям за инвестиция в бизнес имот където обикновено доходността започва от 8%. Чудя се на калъч съм. ратко? Дюри?
Про: готово обзаведено с наемател. (няма занимавка с майстори и търсене на наематели), близо до центъра на Варна.
контра: без асансьор, няма гледка, паркирането е проблемно. За собствено ползване - абсурд.
Само една опция имаш. Никакво вдигане на наема. Опитай да поставиш контраоферта. 125К€ с всички разходи по придобиване. Нещо от сорта. Щото не знам с брокер ли си, комисион, колко голям е апартамента и прочие.
Човека си има вероятно договор, кво ще вдигаш. Преди да му е изтекъл срока нищо че се сменя собствеността не е редно. В чисто психологически аспект ще се омете.
еми, като го опампурят 1-2 сезона, може и да им се изЯсни малко
айде, приятно
И да им се изясни все тая, там е безобразно бетонирано и разсипано от лакомия. Отделно тези курорти са за чартърни туристи, затова хотелите нямат паркинги, а мамалигите идват само с коли. Няма ги и онези 1 млн рашки. За цените и гадното качество на храната да не говорим. Тенкю.
Да де, нали за услугата говоря от 1 месец. Салата 19 кинта, Лаврак 35, огромен строеж на главната улица, бетон, прахоляк, мизерия, само 1 паркинг зад Адмирал за 3 кинта на час. Бруталното бетониране вече дава резултати, да им е честито. Аз се учудвам, че изобщо някой идва в тоя кенеВ, на мен пари да ми дават няма да отида. Утре съм на средиземноморието.
еми, като го опампурят 1-2 сезона, може и да им се изЯсни малко
айде, приятно
Отваря ми се една възможност: апарт във Варна, готов прилично обзаведен с наемател. Наем 800лв + вероятна възможност за вдигане на наема до 900. Искат му на оферта 135К евро. Ще рече доходност по-малко от 4%. На 4ти етаж от 5 без асансьор в вмалка кооперация от 2001ва с по 2 апарта на етаж. Взех да се замислям. Принципа ми до момента е, че не съм купувал имоти с доходност по-малка от 8%, но в БГ такива вече отдавна не съм срещал, по-скоро се замислям за инвестиция в бизнес имот където обикновено доходността започва от 8%. Чудя се на калъч съм. ратко? Дюри?
Про: готово обзаведено с наемател. (няма занимавка с майстори и търсене на наематели), близо до центъра на Варна.
контра: без асансьор, няма гледка, паркирането е проблемно. За собствено ползване - абсурд.
Съгласна съм с Ратко ! Определено бих се въздържала.
виж коментарите. не е, че нямат пари хората а, че не искат да ги дават за такава "услуга"
Пазара няма да обърне, докато кольо не купи, а това няма да се случи в този му живот. Това е отделно маминчо, отделно. (с мой собствен кеш, а не от тати) И си живея в дом също купуван лично от мен.
Миналата събота остъклих верандата, 30м2 веранда, децата като я видяха казаха WAW, гледката от новооформената веранда отгоре +30м3 е умопомрачителна. Скоро ще си имам и личен доктор за съсед.
Я виж там ли ми е имота. Че преди 2 часа бях седнал с топ собственика на Лина лаборатория и като люшна един земетръс в ресторанта в Пловдив. Епицентъра бил тук в едно пловдивско село. 4,9 по Рихтер. По същото време в Румъния е регистриран 7 по Рихтер.
Коментар