Първоначално изпратено от Invmert
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Поголовен срив на лихвените проценти по новоотпуснатите кредити:
Ипотечни кредити в BGN:
Година/Месец: Лихвен процент: 2023.05 2.60% 2023.06 2.57% (-0.03%)
Ипотечни кредити в EUR:
Година/Месец: Лихвен процент: 2023.05 3.70% 2023.06 3.56% (-0.14%)
Потребителски кредити в BGN:
Година/Месец: Лихвен процент: 2023.05 8.66% 2023.06 8.19% (-0.47%)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ThePawnbroker Разгледай мнениеДнес имах интересен казус : Имам търговски обект в квартал на София, от западните квартали, с доста роми наблизо. Един от обектите на фирмите ми е това. Плащам си 1200лв на месец наем(40кв.м). Идва хазяина и вика "искаш ли да го купиш" ... ей тъй изневиделица. И аз ... не ща да си развалям рахата викам " Ми защо не, колко " . Той почва да усуква "провери си ".... Гледам аз в нета, викам специалисти от една от големите агенции, познати. Туй дето видях беше 120К евро. Брокерите викат 120-130,но по-скоро 120К. И казвам аз на хазяина 120К,макар, че не ми се дават хич, щото така си ми е добре и той вика "Ооо много си далеч от истината " с жена ми гледахме поне 200К ! Шах с пешката ! Едно време в учебника пишеше, че търговски имот струва 7г наем, а това излиза към 30години. Ама аз и да съм жив, ще имам сигурно Алцхаймер след 30г. все пак бях в армията през "световното САЩ 94та".... После се позамислих и огледах... ама то в района за 1000лв-1500лв наем на месец бол обекти под наем, че и по хубави от моя и по-големи... Иначе "Слава на бога", кеша го имам, ама що пък да набивам 200К евро в нещо, дето наема му е 600евро на месец, като мога и го правя, да въртя парите със завидна за този форум доходност. Вие как бихте постъпили на мое място ? Аз още не съм изсипал студената кофа вода върху хазяина.
Инак това със 7 годишния наем и търговския обект го забрави. И моите учебници от преди 5 години само са за боклука.Last edited by bulgarian lev; 01.08.2023, 19:51.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Абе историята знае всякакви случаи
Утре ще го купи някой друг и ще го изгони от разработен обект
Щом му върви бизнеса и е доволен тегли кредит и с парите за наема си плаща вноските по кредита- бая се е поизхвърлил собственика. Не е ясно точно къде и какво е, но по 200к вървят такива с двойна квадратура. Иначе и аз съм бил свидетел от 1во лице как заради лакомията на собственик, фалира бизнеса на наемателя. В крайна сметка и помещението остава празно и една камара пари инвестирана, заминава на вятъра.
- 1 like
Коментар
-
Абе историята знае всякакви случаи
Щом му върви бизнеса и е доволен тегли кредит и с парите за наема си плаща вноските по кредитаLast edited by bulgarian lev; 01.08.2023, 19:53.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Объркал е малко сметките човека, ама поне е на прав път. Щом му върви бизнеса, няма смисъл да затваря парите в помещението. Нека реинвестира и да го развива, пък после ще дойде време и за покупките.
Щом му върви бизнеса и е доволен тегли кредит и с парите за наема си плаща вноските по кредита
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
https://www.cnn.com/2023/06/11/europ...ntl/index.html
Не знам за Ганьо ама всеки трети млад мъж в Германия смята ,че насилието над жени е приемливо.
Същевременно за една година в Германия е имало 115 хиляди случаи на домашно насилие. Повечето естествено над жени.
Ти естествено не си чул за тия 115 хиляди бити жени,ама знаеш за случая в Стара Загора, щото немските медии не запълват 90 процента от емисиите си с криминална хроника.
Коментар
-
7 годишни наема май алцхаймера е подранил
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ThePawnbroker Разгледай мнениеДнес имах интересен казус : Имам търговски обект в квартал на София, от западните квартали, с доста роми наблизо. Един от обектите на фирмите ми е това. Плащам си 1200лв на месец наем(40кв.м). Идва хазяина и вика "искаш ли да го купиш" ... ей тъй изневиделица. И аз ... не ща да си развалям рахата викам " Ми защо не, колко " . Той почва да усуква "провери си ".... Гледам аз в нета, викам специалисти от една от големите агенции, познати. Туй дето видях беше 120К евро. Брокерите викат 120-130,но по-скоро 120К. И казвам аз на хазяина 120К,макар, че не ми се дават хич, щото така си ми е добре и той вика "Ооо много си далеч от истината " с жена ми гледахме поне 200К ! Шах с пешката ! Едно време в учебника пишеше, че търговски имот струва 7г наем, а това излиза към 30години. Ама аз и да съм жив, ще имам сигурно Алцхаймер след 30г. все пак бях в армията през "световното САЩ 94та".... После се позамислих и огледах... ама то в района за 1000лв-1500лв наем на месец бол обекти под наем, че и по хубави от моя и по-големи... Иначе "Слава на бога", кеша го имам, ама що пък да набивам 200К евро в нещо, дето наема му е 600евро на месец, като мога и го правя, да въртя парите със завидна за този форум доходност. Вие как бихте постъпили на мое място ? Аз още не съм изсипал студената кофа вода върху хазяина.
- 2 Харесвания
Коментар
-
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ThePawnbroker Разгледай мнениеДнес имах интересен казус : Имам търговски обект в квартал на София, от западните квартали, с доста роми наблизо. Един от обектите на фирмите ми е това. Плащам си 1200лв на месец наем(40кв.м). Идва хазяина и вика "искаш ли да го купиш" ... ей тъй изневиделица. И аз ... не ща да си развалям рахата викам " Ми защо не, колко " . Той почва да усуква "провери си ".... Гледам аз в нета, викам специалисти от една от големите агенции, познати. Туй дето видях беше 120К евро. Брокерите викат 120-130,но по-скоро 120К. И казвам аз на хазяина 120К,макар, че не ми се дават хич, щото така си ми е добре и той вика "Ооо много си далеч от истината " с жена ми гледахме поне 200К ! Шах с пешката ! Едно време в учебника пишеше, че търговски имот струва 7г наем, а това излиза към 30години. Ама аз и да съм жив, ще имам сигурно Алцхаймер след 30г. все пак бях в армията през "световното САЩ 94та".... После се позамислих и огледах... ама то в района за 1000лв-1500лв наем на месец бол обекти под наем, че и по хубави от моя и по-големи... Иначе "Слава на бога", кеша го имам, ама що пък да набивам 200К евро в нещо, дето наема му е 600евро на месец, като мога и го правя, да въртя парите със завидна за този форум доходност. Вие как бихте постъпили на мое място ? Аз още не съм изсипал студената кофа вода върху хазяина.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Днес имах интересен казус : Имам търговски обект в квартал на София, от западните квартали, с доста роми наблизо. Един от обектите на фирмите ми е това. Плащам си 1200лв на месец наем(40кв.м). Идва хазяина и вика "искаш ли да го купиш" ... ей тъй изневиделица. И аз ... не ща да си развалям рахата викам " Ми защо не, колко " . Той почва да усуква "провери си ".... Гледам аз в нета, викам специалисти от една от големите агенции, познати. Туй дето видях беше 120К евро. Брокерите викат 120-130,но по-скоро 120К. И казвам аз на хазяина 120К,макар, че не ми се дават хич, щото така си ми е добре и той вика "Ооо много си далеч от истината " с жена ми гледахме поне 200К ! Шах с пешката ! Едно време в учебника пишеше, че търговски имот струва 7г наем, а това излиза към 30години. Ама аз и да съм жив, ще имам сигурно Алцхаймер след 30г. все пак бях в армията през "световното САЩ 94та".... После се позамислих и огледах... ама то в района за 1000лв-1500лв наем на месец бол обекти под наем, че и по хубави от моя и по-големи... Иначе "Слава на бога", кеша го имам, ама що пък да набивам 200К евро в нещо, дето наема му е 600евро на месец, като мога и го правя, да въртя парите със завидна за този форум доходност. Вие как бихте постъпили на мое място ? Аз още не съм изсипал студената кофа вода върху хазяина.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Да сверим с профилът на българина, живеещ в Германия. Кара 20 годишен "мерджан", купен от албанска автокъща. Заминал в началото на века уж да учи с парите на тате. Ма те свършили вече и сега е на соЦиал и на регулиран наем. Като се връща спи в деЦката при мама, мерджана паркира на тротоара, никога на платен паркинг. Взима си седмична винетка, ама иначе е капитан в чалготеката, черни етикети смуче. Псува "ганьовците", ей така докато млящи и мята салфетки. Мелеонер е, само стекове поръчва тука, ама в Мюнхенска кръчма бира пие веднъж годишно. Накрая си заминава с багажник, натъпкан с луканки, лютеница и ракия. И десет стека цигари естествено.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Охо, то отношението на българските мъже към жените все едно е по-различно. За оная мутра не чу ли, дето нарязал приятелката си? Масова практика в БГ. Ганьо е е голям, щото е краднАл, кара 20 годишно Беимве и може да бие жена си, може да шофира пиян и дрогиран и да го пускат, може за кеф да убие животно, може за кеф да си хвърли стария матрак в горичката край пътя- всички тези неща безнаказано. Това е профилът на българина (не говоря за римлянина) живеещ в БГ.
А на мадамата, дето не си е намерила мъж, със сигурност цветът на кожата при мъжете е най-малкият проблем. Предполагам има котка.
Не знам за Ганьо ама всеки трети млад мъж в Германия смята ,че насилието над жени е приемливо.
Същевременно за една година в Германия е имало 115 хиляди случаи на домашно насилие. Повечето естествено над жени.
Ти естествено не си чул за тия 115 хиляди бити жени,ама знаеш за случая в Стара Загора, щото немските медии не запълват 90 процента от емисиите си с криминална хроника.
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/527-svyat/...g-destinatsiya
Прогнозите на Джонката за аутсорса се сбъднаха ,във форума почти всички активно пишещи работят в ИТ сферата независимо от глупостите които пишат с цел да останат анонимни ,не е приятно но фактите са такива
България губи от привлекателността си като аутсорсинг дестинация
Страната спада с 8 места в годишна класация за най-атрактивни аутсорсинг дестинации
България спада с осем места и вече заема 25-та позиция в годишната класация за най-атрактивни аутсорсинг дестинации на консултантската фирма A.T. Kearney. Така се влошава един от малкото измерители, по които страната беше видима за инвеститорите, съобщи Българската търговско-промишлена палата на интернет страницата си.
Коментар
Коментар