Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Балъци вече НЯМА.Няма и да има ! Има една изчезваща "държава" с много роми,а те не са добри купувачи/наематели.
Иначе гледам под снимката за този квартал от 2100е цените вече са 1800,което е близо 15% спад.
Пък нека ромите в темата мислят,че спад нямало и нямало и да има
Друг интересен ФАКТ е,че цените са само 2.4% по-високи от 2008 или 15г "инвестиция" за тоя където духа И това е сега,преди голямото подстригване.Ами след това?
-Ами 10% разходи покупка/продажба?
-Ами амортизация/скъпи ремонти
-Ами данъци?
-Ами инфлацията от 2008 до 2021?
-Ами Шарлатанската инфлация +100%?
През 2008 г един класически двустаен можеше да се купи за 65 000 евро без ремонт, сега може да се продаде за 120 000 евро, ако е с хубав ремонт в София без периферни квартали.
За 15г един наемодател е събрал много пари - 15 х 12 х 400 лв= 72 000 лв
Нарочно слагам умерен и нисък наем, заради ремонтите, обазевеждането, няколко месеца без наем и нещата да изглеждат реалистично.
В момента може да се вземат и 500-600 лв на месец от въпросния апарт.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Бонка ли е тая.То хиляди никове ,не може да ги разбере човек.Добре,че игнор филтъра ми някъде в миналото я е детекнал
В нормалните форуми ,даже и в Африка,хора с повече от един ник се банват по ИП директно !!!
Тук банват единия ник и то с триста зора и само ако е псувал 5-6 дена подред,оня главанак влиза с втория и си пише същите псувни и модератора в темата който го е баннал го вижда и знае,че му е втория ник и стои и блее като овца
Какъвто форума, такава и държавата,такива и "имотите" ! Всичкото е на доизживяване и разруха
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пишман Investor Разгледай мнениеБонке
В нормалните форуми ,даже и в Африка,хора с повече от един ник се банват по ИП директно !!!
Тук банват единия ник и то с триста зора и само ако е псувал 5-6 дена подред,оня главанак влиза с втория и си пише същите псувни и модератора в темата който го е баннал го вижда и знае,че му е втория ник и стои и блее като овца
Какъвто форума, такава и държавата,такива и "имотите" ! Всичкото е на доизживяване и разруха
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пишман Investor Разгледай мнение
Бонке, гражданска война няма да има, ама ако Делянчо и Бойчето се захапят здраво.....ще стане интересно....(сега само си се зъбят)
Предвид горното, си мисля, че едни "капитали" може да изтекат от страната, а други няма да влезнат в страната заради "обстановката"...
Предполагам си даваш сметка какво ще стане с българския "бизнес", ако спрат/се забавят "мръсните" пари....
В крайна сметка е най-вероятно да се разберат, 'щото иначе - "лайнян тайфун" ще се развихри (сега са само леки пръски)
Останалите неща ,за разграбената и завладяна държава ,са си наши,вътрешни проблеми ,ако някой,който и да е той иска нещо по различно ,иска да живее по-добре ,България да тръгне по друг път ,той трябва да е наясно че трябва масово ,всички ние българските граждани да залеем улиците .
Проблема в България ,е че държавата е купена и разделена между мафията /нейните членове/-ако сте гледали поне един италиански филм за мафията трябва да знаете че без кръв мафията не дава нищо.
С говорене ,с бръщолевене по телевизията и площадите никой ,никъде,в която и да е държава не е постигнал нищичко
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от NIBO Разгледай мнение
Аха... някой пак се кани да облича жълта жилетка и да забоде перо в дирника...
Предвид горното, си мисля, че едни "капитали" може да изтекат от страната, а други няма да влезнат в страната заради "обстановката"...
Предполагам си даваш сметка какво ще стане с българския "бизнес", ако спрат/се забавят "мръсните" пари....
В крайна сметка е най-вероятно да се разберат, 'щото иначе - "лайнян тайфун" ще се развихри (сега са само леки пръски)Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от NIBO Разгледай мнение
Аха... някой пак се кани да облича жълта жилетка и да забоде перо в дирника...
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеНз дали е вярно, но днес чувам от едни, че отворили много предприятия в Шумен и стартовите бачкаторски заплати били 1500 лв, а във Варна около 1300 лв. Смятайте накъде отива уж морската столица.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Други неща визирам.До няколко месеца държавата може да изпадне в ситуация на гражданска война.Молете се да не се случи.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеПродажбите на "картинки" (въпреки дискаунтите) във Варна напълно умрЕха:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...66983372963647
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c168373531653132
Иначе гледам под снимката за този квартал от 2100е цените вече са 1800,което е близо 15% спад.
Пък нека ромите в темата мислят,че спад нямало и нямало и да има
Друг интересен ФАКТ е,че цените са само 2.4% по-високи от 2008 или 15г "инвестиция" за тоя където духа И това е сега,преди голямото подстригване.Ами след това?
-Ами 10% разходи покупка/продажба?
-Ами амортизация/скъпи ремонти
-Ами данъци?
-Ами инфлацията от 2008 до 2021?
-Ами Шарлатанската инфлация +100%?Last edited by petrg5s; 31.05.2023, 08:12.
- 3 Харесвания
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/538-pazari...-ti-bi-ay-bank
wow какви са тия лихви по 8-9% нали банките уж се рефинансираха на 0% през депозитите ? нещо кеша да не е насвършване?
ако това е някакъв индикатор до 2026-а да очакваме лихви около 10%
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
И още нещо ЩЕ ЗАБРАНЯТ да си гледаш сам животни (в БГ вече се случи с прасетата, овцете и козичките) и зарзават (няма да ти дават да поливаш, че пилееш водата, то и сега питейната да я за ползваш за поливане е забранено, ама никой не следи).
Спомняте ли си че с влизането в ес ЗАБРАНИХА фермите да са в рамките на селото - целта е не екология, а ОТКЪСВАНЕ на хората от традиционните навици, от земята, от природата.
Аз съм много радостен че научихме(най вече баща ми) шопите да гледат зеленчуци, а не да косят само трева (за 6 път косят едните, другите за 5-ти и това до вчера). Всичките ми комшии гледат домати, едни вече сами си правят разсад и само разпитват кое как, други все още дават семена срещу разсад. За 2-3 пъти подаряване на розав домат и всеки иска от убавото, 2-3 години раздаване на разсад БЕЗПЛАТНО и вече сами гледат, интересуват се, пръскат с химикали .... Тази година едни се зарибиха и за краставички, като им казах че от 1 ред 10 метра сме направили 85 буркана + ядене на корем 2 месеца ей такива им станаха очите
Ще теглят. Щом така трябва да е, ще е.
Бизнеса с въглеродните емисии кипи. Първоначално беше само между държавите, но вече въглеродния кредит важи и за частните фирми, а скоро ще има и индивидуален въглероден кредит.
Водата се търгува на стоковата борса, а за метерологичното време си има дериват и индекс, и може да се залага срещу него и да се печели. За к'во иде реч?!
Кой държи контрола върху парите и си прави експерименти с климата?
Разглеждани сме като непотребна биомаса и само будните ще оцелят.
Правя първи стъпки с доматите тази година. Прабабата беше майсторка, ама кой да се сети като съм бил маленки сополан да гледа внимателно.
Иначе хубавото е според мен, че кокошки в някое затънтено планинско село поне в България трудно ще ни хване регулация. Ще има бягане в тъча още за нас. Сверявам си часовника с янките, кануците, кенгурата и някои страни от ЗЕ, за да съм подготвен за най-лошото.
Вкарали са много неща паралелно да се подготвят и развиват, та чак вече става трудно да се следи и да е в час с всичко човек.Last edited by Kris_; 31.05.2023, 04:06.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от SlonH Разгледай мнениеДа де, влака вече е почти изпуснат, който купил, купил. Другите да се радват на 10% увеличение на заплатата, 5% лихва по депозитчето и 50-60% инфлация за две години.
Тези 50% знаеш ли колко ме засягат? Силно зависи как си харчиш парите. Това, че кашкавалът е станал 35 лева не ми пука особено. Цените на всичко в България са резултат от спекула и картели.
По-добре 10% повече доходи и 5% лихви по депозити, отколкото покупката на надценен имот, при която губиш 50% още в момента на сделката.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Ами, заповядай на строителите веднага да свалят цените, щото мъката понижителна, вече прераства в агония и всички заклинания почти от две години за новосформираните ви никове, ще трябва да се трансформират в нови такива за епичната борба срещу цените!Last edited by Kris_; 31.05.2023, 01:41.
- 1 like
Коментар
Коментар