IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ми скъпо е. Как си представяш, човек, който кара кола за 250 000 лв да живее в тва WC от 50 кв ?
    Хората, които карат коли за 250к, живеят в жилища, които струват поне 1 млн евро.
    Айде бе, аз съм виждал точно обратното. И не само аз, да видя по-скъпа кола паркирана пред панелката. Не ми обяснявай, че всички баровци са финансово грамотни, предвид начина с който са си изкарали парите. Ти да нямаш някаква идеализирана представа за богатите хора в България, а..

Коментар

Ми скъпо е. Как си представяш, човек, който кара кола за 250 000 лв да живее в тва WC от 50 кв ?
      Хората, които карат коли за 250к, живеят в жилища, които струват поне 1 млн евро.
      Повечето, които живеят в скъпи имоти са ги придобили на много по-изгодни цени. За скъпа кола, трябва висок доход. Дори хора с по 3-4 нормални апартаменти нямат доход за А8-ца...па нека струват 1 милка. Както има ориентировъчна формула колко заплати трябва да струва жилището, така има и за колите.

На повечето места е прието, че колата трябва да е в диапазона между 6-12 пъти от месечния доход за да е по джоба на собственика. Понеже у нас масово се карат коли 2-ра ръка, всеки финансово грамотен човек ще се сети, че 6 Х месечния доход е по-разумния вариант.

Коментар

Щом ги купуват, значи за някого смисъл има. Мен и теб, колкото и да ни е яд, пазар за тях има.

Коментар

Аз като ти казвам, че това брутално презастрояване не е в интерес на собствениците, ти скачаш. Ето в конкретния случай, тези жилища директно конкурират твоя имот, защото са нови, лъскави и с подземни паркоместа.
          За бруталното застрояване си прав. Но и то в конкретни райони, не е в твоя полза, та в какво беше по-добър

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Ами, скъпо ли е в сравнение с осмицата бе мой!!! Какви внушения се опитваш да правиш, а аз какво ти наливам в главата? Ехаааа, какви понижителни глави имало...

Коментар

Аз като ти казвам, че това брутално презастрояване не е в интерес на собствениците, ти скачаш. Ето в конкретния случай, тези жилища директно конкурират твоя имот, защото са нови, лъскави и с подземни паркоместа.
              Тези жилища ще конкурират мои имоти, ама в третото хилядолетие, когато няма да се знае, кой е човек, кой андроид....

Коментар

Има проекти за които ще се радвам да се провалят. Не може всички строители, безнаказано да ползват готова инфраструктура и допълнително да сговнясват средата. Пиша за изградени квартали, за долини, вади и ливади, не ми е жал, там нека строят един върху друг, ако пожелаят...само, че резултата е видим. На ул. Веслец в идеалния център на София, видимо в 11 вечер, лично наблюдение, е един мезонет, явно на обезщтетения собственик, всичко друго е тъмни прозорци, включително партери с обещания да се ползват за магазини. Строителството е много калпаво с тесни и дълги тераси, строено, като да се продаде, но нищо не се е продало!!! И, това на метри от спирката на ЦГМ на лъвов мост.!!

Коментар

Кви 300 000???? Нали показах във Вн - гаден кофтор, в блок като болница с 300 апартамента, с площ 50-60 кв на булевард е 500 000 к лв и то по БДС.
                  В Сф на Ливади (на мн шумен булевард, пак по бдс) е 1 млн лв. Евтино викаш?
                  Ами, скъпо ли е в сравнение с осмицата бе мой!!! Какви внушения се опитваш да правиш, а аз какво ти наливам в главата? Ехаааа, какви понижителни глави имало...

Коментар

Защо сравняваш евтин имот за живеене (ако изобщо може да се намери нещо такова за 250 000 лв) с премиум автомобил? Човек, който купува кола за 250 000 лв. има достатъчно имоти и не му трябват още, защото няма какво да ги прави.
                    А, сега пък имота бил евтин за 300 000, нали досега беше безобразно скъп? Не моа ви разбера понижителите, хахахаха, да ми сравняваш двустайка, дори в лош район, където човек решил да се устрои, с ламарина на, която цената пада по дефолт..

Коментар

Е, това не е ли естествен процес? Трябва да сме спокойни, че като държава в ЕС, една ламарина, дори, ако е е А8, трябва да отстъпи на цена на двустаен във всяка уважаваща си европейска столица. Сега, аз подозирам, че част от понижителното ни съсловие, са тип бизнесмени, които се надяват да си останем на стандарта на Бангладеш, но за тяхно неудоволствие, сме в ЕС и стандарта неумолимо за тях, ще се вдига все повече и все повече ще има вой, ама как така 300 000лв. за двустайка, ами така, стъпваме на зеления килим, като не можеш да плащаш заплати, майната ти, не ставаш за бизнесмен. Голями ревове и сълзи ще има от несъстоятелни бизнесмени, за които 300 000лв. за апарт на хората, им се струват нечувано скъпи, хахахахаха.
                      Кви 300 000???? Нали показах във Вн - гаден кофтор, в блок като болница с 300 апартамента, с площ 50-60 кв на булевард е 500 000 к лв и то по БДС.
                      В Сф на Ливади (на мн шумен булевард, пак по бдс) е 1 млн лв. Евтино викаш?

Коментар

И, това чудо на технологиите за 3г. цената му пада на 50%. Мани, ами немците с чудесата им в технологиите, 2г. не могат се справят с руснаците на фронта, а в частност Ауди, направи такова чудо в алуминиевото окачване, че е нужно да се сменя на всяка година. Все едно да си сменям заварките на панеляка на всеки 5 години.
                        Цената не пада защото "му има нещо", а защото излиза новия модел или фейс. Отделно премиумите се обезценяват по-бързо от средния клас. Някои хора с пари, си сменят колите всяка година, някои си ги карат 3-5-10 години.

Коментар

Има база за сравнение, самата цена, както съм посочил в стъплението. Не може да ми казваш, че пари за жилище в което ще живееш, за някои цял живот и да ревеш, че било безумно скъпо, а за една кола, която се движи по дупките на пътищата, не, не било скъпо, ами, както даваш пример за хората с такива коли и влагащи в по няколко жилища, не са ли те точно надуващи балона според вас? И точно тези собственици на подобни коли, да са причина в свръхпроизводството на жилища?. Май са свързани нещата, а?
                          Ахааа, кеф цена нямало, ама двустаен за новодомец, била безумна, хахахахаха
                          Защо сравняваш евтин имот за живеене (ако изобщо може да се намери нещо такова за 250 000 лв) с премиум автомобил? Човек, който купува кола за 250 000 лв. има достатъчно имоти и не му трябват още, защото няма какво да ги прави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Лордче, те хубаво растат цените, ама и бая коптори напоследък надуха яко цените. Разликата между двустаен в топ район и такъв в някоя махала, е максимум 2-3 пъти. Ако използваме аналогията при колите, означава, че нова Дачия трябва да струва 100к, щом топ А8-ца е 250-300. Затова е крайно време пазара да накаже алчността, чрез цената на парите. Което означава, че или трябва да има ударен ръст за едните, или отрезвяване за другите. Аз бих заложил на второто. Ти какво мислиш по въпроса?
                            Има проекти за които ще се радвам да се провалят. Не може всички строители, безнаказано да ползват готова инфраструктура и допълнително да сговнясват средата. Пиша за изградени квартали, за долини, вади и ливади, не ми е жал, там нека строят един върху друг, ако пожелаят...само, че резултата е видим. На ул. Веслец в идеалния център на София, видимо в 11 вечер, лично наблюдение, е един мезонет, явно на обезщтетения собственик, всичко друго е тъмни прозорци, включително партери с обещания да се ползват за магазини. Строителството е много калпаво с тесни и дълги тераси, строено, като да се продаде, но нищо не се е продало!!! И, това на метри от спирката на ЦГМ на лъвов мост.!!

Коментар

• И, на мен, като видях през 2021-ва, как кеша буквално гори, не ми беше комфортно в началото, привлечения ресурс да ми е 28% от дохода от чиста заплата, без получените пари от наеми, ама намаля на 18%, без наемите към днешна дата, кво да правиш, конюнктура... и да ревеш и да не ревеш, ползата е за потребилия, за сметка на стискалия кеша...хахаха. Покупката 60/40. Безценно!!!

Коментар

Е, това не е ли естествен процес? Трябва да сме спокойни, че като държава в ЕС, една ламарина, дори, ако е е А8, трябва да отстъпи на цена на двустаен във всяка уважаваща си европейска столица. Сега, аз подозирам, че част от понижителното ни съсловие, са тип бизнесмени, които се надяват да си останем на стандарта на Бангладеш, но за тяхно неудоволствие, сме в ЕС и стандарта неумолимо за тях, ще се вдига все повече и все повече ще има вой, ама как така 300 000лв. за двустайка, ами така, стъпваме на зеления килим, като не можеш да плащаш заплати, майната ти, не ставаш за бизнесмен. Голями ревове и сълзи ще има от несъстоятелни бизнесмени, за които 300 000лв. за апарт на хората, им се струват нечувано скъпи, хахахахаха.
                                Лордче, те хубаво растат цените, ама и бая коптори напоследък надуха яко цените. Разликата между двустаен в топ район и такъв в някоя махала, е максимум 2-3 пъти. Ако използваме аналогията при колите, означава, че нова Дачия трябва да струва 100к, щом топ А8-ца е 250-300. Затова е крайно време пазара да накаже алчността, чрез цената на парите. Което означава, че или трябва да има ударен ръст за едните, или отрезвяване за другите. Аз бих заложил на второто. Ти какво мислиш по въпроса?

Коментар

Working...
                                X