Първоначално изпратено от unimog
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Аз имам фрилансърска работа от 1999 г. (тя ми е допълнителна работа), от която съм изкарал много пари.
Обаче поръчките са нередовни, понякога има много и аз търся подизпълнители, понякога няма и за мен. И не разчитам много на нея, освен това ми изяжда от свободното време.
Дали е вярно това, че в днешно време студентите в БГ масово не учат, а следването им е между другото?
Че голяма част от младежта е мързелива, спор няма. Но който е малко по-прозорлив, ще види, че мързела не е натурален, а е продукт от неефективността на системата. Това включва и несправедливостта в заплащането и дисбалансите между различните сектори. Което води до още по-голям дефицит и съответно разтваряне на ножицата между доходите.
Така, че вървим като тока - отново по пътя на най-ниското съпротивление. Заклемявайки младежите, без да отчитаме сериозните пропуски в системата. Коне с капаци.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Absolute_Amateur Разгледай мнение
Да, жалка картинка! Както някой тук във форума се изказваше - “тепърва ще има рев”. Но много хора не осъзнават, че за настоящата ситуация са виновни както едните (брокери, строители, банки), така и другите, в лицето на купувачите и техните глупави решения. Така, че сега да не плачат и мрънкат като …. Да стискат бузи и да търпят!
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Аз съм се уредил като разносвач на пици.
Работата е динамична, пасвам идеално, заради опита ми със заявки и обработка на данни (разбирай, ясно да идентифицирам към коя роднинска линия се отправят призиви).
Също така съм наясно с Burn out-а, макар и не този по светофари и паркинги. Но в крайна сметка, това са си transferable умения.
Така, че ресторантьорите да се готвят за трансформация - клиентите да им станат служители. Все пак някой трябва да обслужва армията от домашни инвеститори, които неистово желаят краха на един от малкото светли сектори в държавата.
Обаче поръчките са нередовни, понякога има много и аз търся подизпълнители, понякога няма и за мен. И не разчитам много на нея, освен това ми изяжда от свободното време.
Дали е вярно това, че в днешно време студентите в БГ масово не учат, а следването им е между другото?
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Аз съм се уредил като разносвач на пици.
Работата е динамична, пасвам идеално, заради опита ми със заявки и обработка на данни (разбирай, ясно да идентифицирам към коя роднинска линия се отправят призиви).
Също така съм наясно с Burn out-а, макар и не този по светофари и паркинги. Но в крайна сметка, това са си transferable умения.
Така, че ресторантьорите да се готвят за трансформация - клиентите да им станат служители. Все пак някой трябва да обслужва армията от домашни инвеститори, които неистово желаят краха на един от малкото светли сектори в държавата.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/16411604
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеДобро утро,
мисля, че въпроса с ИТ-тата е малко преекспониран. Ако има масови съкращения в ИТ сектора, хората могат да се пренасочат към друго нещо - да продават компютри и техника или да станат домашни майстори в СФ. Или да отворят баничарница,
Наскоро се возих в такси и таксиметровият шофьор сподели, че е бивш следовател. И от няколко дни работи тази работа, като временно решение за пари. Вика: "Виждам, че си интелигентно момче". Обаче малко трудно се оправяше с маршрута. Не знае улиците, иначе караше хубаво.
Българите все гледат да не се минат, но по този начин пропускат много възможности.
Поздрави
- 4 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Упоритата инфлация може да задържи лихвите високи в еврозоната до 2025 г.
В последната си икономическа прогноза ОИСР предвижда слабо забавяне на глобалния растеж
https://www.capital.bg/politika_i_ik...vite_visoki_v/
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
В София имаше доверен адвокат и 2 мерцедеса - един за него, един за баща му.
Въображението му работи яко.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
няма друг в темата с толкова опит в продажбите колкото джонката. В колбасарницата на чистокръвния ариец Али-Хасан той всеки ден иззад хладилната витрина той сключва десетки сделки за по 1/2 кило агнешко.
Въображението му работи яко.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
А,така Джонка обясни им за продажбите .Едно е да създаваш друго е да продаваш.
Създатели много но хора с добър опит да ти вземат парите са кът.Преговори,опит,постоянство,сделки,да не приемаш не за отговор ,това и най съвършения AI алгоритъм не го може защото хората ще търсят контакт с хора при самите продажби.Last edited by два_таралежа; 05.12.2023, 13:01.
- 8 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Бъркаш. В БГ няма жив човек, който да става за нещо. Пълна трагедия. Ставащите са няколкостотин души (по-скоро 200-250) буквално, а заплатите необходими да ги привлечеш и задържиш са от порядъка на 7500 Евро и нагоре, като за оферта от 100 лева повече моментално са готови да избягат при конкуренцията. Такива заплати не се плащат и в Германия, където шестцифрена годишна в Евро бруто може да получава само меринджей на доста високо ниво.
В държава от 6 милиона с 90% функционално неграмотно население няма никакви перспективи за инвестиции в ИТ-сектора. А заплатите са балон, по-силно издут и от имотния, който вече се пука.
Относно джуниърите - до 1-2 години 90% от кодирането ще става 100% автоматично и буквално за минути. Огромен брой позиции стават напълно излишни. Ценни ще стават хората с ИТ-бекграунд и с опит в продажбите, във финансите, в правото дори. Такива няма в БГ, няма и да има.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
Вие, нали бяхте собственик на ИТ фирма в Германия?!? Подчертаното са пълни глупости, които може да ги говори човек, който изобщо не е в материята.
Индийци, индийци брат, отварят офис в България, че им по-евтино....
https://timesofindia.indiatimes.com/.../104996493.cms
Въпросът с индийските фирми отварящи офиси в Европа е дискутиран от мамите в темата "професия ИТ специалист", и се обяснява, че това се случва, за да могат тези фирми да обхващат проекти на европейски клиенти които иначе са заключени на територията на ЕС от GDPR изискванията. Там мамата vaflichka пише:
Коментар
� -
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеТо е възможно, ама някакси надушвам човек, който си прави майтап с положението на IT-тата.
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар