Първоначално изпратено от БОНВИВАН1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Пишещите тук периодично забравят какво е писано преди няколко месеца та трябва да им се напомня отново и отново. София не е единствения град на земята има и други. През 2022 гледах по-сериоано за апартамент около Витошка, Попа ... масово тия които изглеждаха приемливи бяха към 300-350к. Като казвам приемлив имам предвид да не е на 4-5тия етаж без асансьор , да е възможно паркирането ( дори паркинг под наем наблизо беше ок) да не трябва да се бутат или въстановяват стени, Като почнахме да гледаме се оказа , че трябва да разширим списъка с : да няма наводнени мазета, видимо повредени основи от бомбардировките, течащ покрив закърпен с ламарини. Бях абсолютно наясно , че в баните и кухнята ше трябва да се влиза с големия чук и да се изтържат до тухла, и това ше е поне 50к отгоре, но това беше ок. Търсихме 6 месеца накрая се предадохме и купихме в Кан, към 100 м2 Карез ( проверете какво значи) за малко над 400к. Строен е 70-те години, на 300 метра от Кроазет и горе долу на толкова от плажа ( не този на Кроазет, той е за туристи). Има гараж за една кола и платен паркинг на около .... познахте 300 метра.Платения паркинг е 70 евро на седмица за туристи и към 200 евро годишно за жители. Сградата си има секщрити, чипове за всичко и представяте ли си ... асансьор. Кан има 2700 часа слънце годишно София 2000. Температурите през зимата са с 10 градуса по-високи от тези в София, летните са подобни. Не се налага евакуация през зимата зашото качеството на въздуха е ок. Читавите ресторанти са много и са по-евтини от София Апартамента го купихме, направихме освежителен ремонт за 7к , баните и кухнята имат нужда от ъпгрейд но не е абсолютно належащ засега. Общо взето сменихме кенефа и душ кабината и ударихме една боя. Та толова за реването ... ако имаш избор избирашLast edited by segato; 13.01.2024, 21:30.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
не знам защо, но гастерите винаги много си мечтаят за покупки в центъра,
докато се свират по 5-6 в кравтира с други потенциални купувачи
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеМа аре, заеби сметките за купуване. Да кажем си го получил наследство. Подръжката на жилише коства годишно 2-3% от стойността му. Тури ги 2% че цената е висока заради локацията ... 2% са 9к евро на година. Това означава че месечен наем от 750 евро ще стига за подръжката и няма да остава нищо за лендлорда. Къде виждаш дойна крава ?
.
Данък и такса смет за двустайките, които отдавам в Младост 4 са смешни.
В Бг данъците са нищожни и не се определят справедливо.
Само за инфо: три етажна къща с двор 1000м2, 3 гаража и спомагателна постройка в рамките на София данък + такса смет 60-70 лева:-) Годишно.
- 1 like
Коментар
-
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
На панелките се крие техническата документация сякаш нарочно и за тях битуват различни градски легенди - между 50 и 100 години полезен живот. Пък разликата между двете е, съгласи се, доста важна.
Факт е, че паднали панелки още няма, но и е факт, че надали немци и чехи са се прецакали с милиарди евро да санират нещо, дето е можело да кара без саниране с десетилетия ... та аз логика панелките да вървят нагоре не виждам. За мен са си имоти на доизживяване, но и да е иначе, няма документи да ме оборят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеПродължавай да ревеш невъзвращенецо, ние, които преди десет и повече години, ни излизат сметките, не смятаме с твоя аршин. Да си жив и здрав да продължаваш да гърбиш в САЩ, да ти е здрава гърбицата. И да знаеш, хич не ни е еня за вас., щото и на вас за нас. Чужденци ще си останете навсякъде, ама това си и заслужавате.
докато се свират по 5-6 в кравтира с други потенциални купувачипрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от AMG2023 Разгледай мнение
Почти 99% в момента където и да отидеш брокеразите те посрещат с 10-15% отстъпка.Спокойно може да договориш 20% надолу.
Пазарът е мъртъв в момента.Никой нищо не вдига.Казвам ти го от личен опит.
Защо си мислиш че таралежът спря да поства статистиката от имот.бг ? Нали щеше да прескочи 2к еуро за квадрат миналата година ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Единствения начин да излезне някаква сметка е да даваш под наем докато се разпадне и после да го отпишеш. Сега повишителите разправят , че панелките трябвало да се риплейсват зашото не ставали за нишо, ма те не стават за нищо шото никой не ги е подържал и тия 2-3% годишна подръжка сте ги смятали за пожелателни.
Факт е, че паднали панелки още няма, но и е факт, че надали немци и чехи са се прецакали с милиарди евро да санират нещо, дето е можело да кара без саниране с десетилетия ... та аз логика панелките да вървят нагоре не виждам. За мен са си имоти на доизживяване, но и да е иначе, няма документи да ме оборят.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Продължавай да ревеш невъзвращенецо, ние, които преди десет и повече години, ни излизат сметките, не смятаме с твоя аршин. Да си жив и здрав да продължаваш да гърбиш в САЩ, да ти е здрава гърбицата. И да знаеш, хич не ни е еня за вас., щото и на вас за нас. Чужденци ще си останете навсякъде, ама това си и заслужавате.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Разбираеми са писанията на нямащите!
Кои ще си продаде дойната крава от която боза всеки ден, всеки месец:-)
Имащите и блажещи от рентиерство НИКОГА не продават. Те само купуват. Като наротик е. Искаш още и още имоти.
Ма аре, заеби сметките за купуване. Да кажем си го получил наследство. Подръжката на жилише коства годишно 2-3% от стойността му. Тури ги 2% че цената е висока заради локацията ... 2% са 9к евро на година. Това означава че месечен наем от 750 евро ще стига за подръжката и няма да остава нищо за лендлорда. Къде виждаш дойна крава ?
Единствения начин да излезне някаква сметка е да даваш под наем докато се разпадне и после да го отпишеш. Сега повишителите разправят , че панелките трябвало да се риплейсват зашото не ставали за нишо, ма те не стават за нищо шото никой не ги е подържал и тия 2-3% годишна подръжка сте ги смятали за пожелателни.Last edited by segato; 13.01.2024, 19:58.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Разбираеми са писанията на нямащите!
Кои ще си продаде дойната крава от която боза всеки ден, всеки месец:-)
Имащите и блажещи от рентиерство НИКОГА не продават. Те само купуват. Като наротик е. Искаш още и още имоти.
Не случайно на полуидиота, му сравниха примера на имот на 3,5км. от центъра на Слънчев бряг, с такъв в центъра на Бургас. Полуимбецила отговори ли, напротив, затрая си...Last edited by Bailor; 13.01.2024, 19:37.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар