IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
    https://www.24chasa.bg/biznes/article/16932518
    Икономист: Имам познати, които банките вече привикват за предоговаряне на лихвите

Имам доста познати, които банките вече привикват, за да подписват анекси към договорите, за да повишат лихвите", подчерта Евгений Кънев.Е как така нали уж са бетон тия лихви ?
    Добре е да се внимава с персоналното предоговаряне, , че ще се наложи да се разбере значението на думата цесия....., а може и да не се разбере....

Коментар

• Бaнĸитe в Бългapия yдъpжaт cтaбилни лиxви пo ипoтeчнитe ĸpeдити

Cпopeд иĸoнoмиcти oбaчe, aĸo в мoмeнтa лиxвитe в Бългapия, cтaнaт ĸoлĸoтo в Гepмaния - внocĸaтa зa мaлъĸ aпapтaмeнт в cтoлицaтa ни щe cĸoчи c нaд 300 лeвa.

https://money.bg/credits/bankite-v-b...e-krediti.html

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

боли ма - аз си взех хърватски на 6% с падеж 2025.
        от кой брокер или платформа ги купи ?

Коментар

• Млад програмист си купи къща на 160 години, искал да живее спокойно на село

https://www.flagman.bg/article/312744

Коментар

• https://www.bbc.com/news/uk-wales-68126287

Най големия спад на цените на имотите от 2009 година насам в Уелс.

Цените на жилищата в Уелс са отбелязали най-големия си спад от 2009 г. насам след финансовия срив, според нови данни.
            Строителното общество на Княжеството заяви, че средната цена на къщата в края на 2023 г. е била 234 000 паунда - спад с 6% от рекордно високото ниво предходната година.

Merthyr Tydfil отбеляза най-големия спад със спад на цените с над 20%.

Gwynedd, Anglesey, Cardiff и Caerphilly бяха единствените райони, където цените се повишиха.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

банките няма да вдигнат лихвите докато не се стреснат
              за целта или трябва няколко по-големи кредитополучатели да сгънат (визирам бизнеса) или БНБ да им вдигне още буферите или 'борецът' срещу инфлацията Василев не пласира емисия вътрешен дълг в лева, който да обере малко кеш.

ДЦК (български) достъпни за купуване от за населението ще е краят на ниските лихви и буквално армагедон за строителите разчитащи на ипотекари да им купят новот - това спроед мен е и причината да го отбягват като вариант ... засега.

ПП като ги слушам Денков и Василев по-скоро очакват да повее хлад откъм ЕС, за където е голяма част от експорта ни като подизпълнители. Не си дават много зор да мислят и хрантутят чиновниците бетер герберите...ама сглобка като сглобка... това е.
              боли ма - аз си взех хърватски на 6% с падеж 2025.
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                https://www.24chasa.bg/biznes/article/16932518
                Икономист: Имам познати, които банките вече привикват за предоговаряне на лихвите

Имам доста познати, които банките вече привикват, за да подписват анекси към договорите, за да повишат лихвите", подчерта Евгений Кънев.Е как така нали уж са бетон тия лихви ?
                банките няма да вдигнат лихвите докато не се стреснат
                за целта или трябва няколко по-големи кредитополучатели да сгънат (визирам бизнеса) или БНБ да им вдигне още буферите или 'борецът' срещу инфлацията Василев не пласира емисия вътрешен дълг в лева, който да обере малко кеш.

ДЦК (български) достъпни за купуване от за населението ще е краят на ниските лихви и буквално армагедон за строителите разчитащи на ипотекари да им купят новот - това спроед мен е и причината да го отбягват като вариант ... засега.

ПП като ги слушам Денков и Василев по-скоро очакват да повее хлад откъм ЕС, за където е голяма част от експорта ни като подизпълнители. Не си дават много зор да мислят и хрантутят чиновниците бетер герберите...ама сглобка като сглобка... това е.
                Last edited by bertram; 29.01.2024, 15:28.
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• https://www.24chasa.bg/biznes/article/16932518

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

В село Оброчище как вървят?
                    Ето как.
                    https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...phz&f1=1&fe7=1

600 метра двор + 200 квадрата РЗП на цената на двустаен в Красна Поляна.
                    Естесвено, сделка може да се сключи предполагам с дискаунт от поне 30%. Това обаче е за самото село, законната част. За свлачището - още веднъж наполовина.

Да не си на мястото на безимотен ТРЗ-специалист, работещ в канцелария.
                    Last edited by ejonny2376; 29.01.2024, 14:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Всъщност е Красна поляна, дори Красно село е като Челси в сравнение
                      вярно, в красно село беше елита
                      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

в децките е най-добре
                        дори и да се намира в престижен квартал като столипиново или красно село
                        Всъщност е Красна поляна, дори Красно село е като Челси в сравнение

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
                          накавръковия индекс упорито се мотае около 1980, какво ли се готви да направи? времето за престой на последната гара свършва, следващата гара ще е с надпис: "европейски цени".

Важното е да се свиква с новите цени... или пък наеми... или със старите тапети в деЦката.

===2049===
                          В село Оброчище как вървят?

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
                            накавръковия индекс упорито се мотае около 1980, какво ли се готви да направи? времето за престой на последната гара свършва, следващата гара ще е с надпис: "европейски цени".

Важното е да се свиква с новите цени... или пък наеми... или със старите тапети в деЦката.

===2049===
                            в децките е най-добре
                            дори и да се намира в престижен квартал като столипиново или красно село
                            препоръка е

Коментар

• накавръковия индекс упорито се мотае около 1980, какво ли се готви да направи? времето за престой на последната гара свършва, следващата гара ще е с надпис: "европейски цени".

===2049===

Last edited by два_таралежа; 29.01.2024, 12:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Аве и краткосрочно си е ок, ако не се купува по върховете. За земята нз вече, тая год платиха с 30% по-малко, очаквам тежки години на пазара на зз, но тва пък може да е удобно време за вход.
                                На мен ми платиха 70% повече рента.

Коментар

Working...
                                X