If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
не и преди нещо да се счупи, а тогава ще има хем падащи лихви хем паника и страх по пазарите
Идеална среда за търпеливи понижители да извият ръцете на алчниците. Безработица, падащи цени, падащи лихви. Не искам никой да се учудва, ако сегашни повишители започнат да споделят уж "изгодни" обяви като чели ще купуват и искат мнение, а всъщност е техен имота и се надяват да се отърват барем на малко загуба само.
При тях няма търсене затова се сринаха ,там не бих рискувал
Сигурно си прав. Аз единични акции нямам много, най-вече немски такива. БАСФ и Мерцедес. Последните правят обратно изкупуване и са 10% нагоре. Изобщо, европейските са супер супер евтини в момента. Дори след скока, капитализацията на Мерцедес е все още под балансовата стойност на капитала им.
Добре е да се преструктурира портфейлът и да се намали процентът на САЩ, че това си е балон подобен на доткома и все някога ще гръмне.
NVDA беше сутринта +9%, ако от това си 18,000 евро напред, означава ли, че портфолиото ти е около 200,000 евро? Добре звучи. Ползваш ли някакъв leverage?
Не, никога.
Сега се чудя за Пало Алто дали да не купя след срива, май скоро ще се върнат.
Иначе 18к не е само от NVIDIA, а от всичко общо. Аз съм all-in в акции от поне 3-4 години и всеки месец каквото остане от дохода се влива там. Имам и ДЦК с 4%-5% доходност около 10% от всичко.
Днес се събуждам и какво да видя - портфейлът ми от акции и ЕТФ-и с 18000 Евро повече от вчера вечер. NVIDIA-идиотите дръпнаха всичко нагоре и днес тепърва се чака тъмнозелено навсякъде.
Кенефите в Оброчище как вървят, има ли ръстове там или го давате по-скромно?
NVDA беше сутринта +9%, ако от това си 18,000 евро напред, означава ли, че портфолиото ти е около 200,000 евро? Добре звучи. Ползваш ли някакъв leverage?
сега май наближаваме фазата лихвите надолу и якото печатане
Тук най-вероятно си прав. Банките в САЩ са набълбукани с лоши кредити покрай търговските имоти. Ще тръгнат да ги спасяват. В България обаче сте толкова зле, че само господ може да ви помогне, не се надявай на печатането да ти спаси зеленото.
Има огромен проблем в САЩ с търговските имоти. Резервите на редица банки в САЩ не са достатъчни. Според мен ФЕД ще предпочете да спасява банките пред това да докара инфлацията до 2%. Изобщо, политиката на САЩ е винаги по сценарий - дълг, печатане, криза, лихвите нагоре, 1-2 войни, лихвите надолу и пак печатане.
сега май наближаваме фазата лихвите надолу и якото печатане
Коментар