Първоначално изпратено от bulgarian lev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Да видиш ти наеми ли?
Какви наеми?
Ще си свиркаш..няма да ти трябват
човек дет играе на капиталистическите капиталови пазари е ... сигурно пролетарият дет едвам свързва двата края на мартеницата?Last edited by X_Y; 02.03.2024, 10:19.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Да видиш ти наеми ли?
Какви наеми?
Last edited by X_Y; 02.03.2024, 10:18.
- 1 like
Коментар
-
Милениалите ще станат най-богатото поколение в историята
Дефинирани най-общо като тези, родени от 1981 до 1996 г., милениалите вероятно биха могли да реализират значителни неочаквани печалби през следващите 20 години поради придобиване на имоти и други активи, наследени от техните родители, баби и дядовци.
https://www.investor.bg/a/554-lifest...e-v-istoriyata
Това важи за всички, които не бързат да разпродадат семейното наследство, било то и на връх. Статистиката сочи, че тези които не са купували даден актив, след продажбата му в 90% от случаите губят парите, а актива отива в ръцете на умеещите да го управляват.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Вие с кредитите се оглеждайте хубаво, да не ви припари в един момент. Вземайте не повече от 30% от сумата кредит. Инак е самоубийство. А че това ще събири пазара щото видиш ли ще спрете да плащате и ви обявят имотите на търг слабо ме брига. В сегмент с твърдо отдаване съм, цените и капиталовата не ме интересуват. А наемите по 400-450 лв няма да станат, в това бъди убеден.
ето ти имаш опит, но в момента с мантрите за вечен ръст 'бутат' млади хора (или такива без опит) към кредити, които като се насложат с потребителски, лизинги и карти в един момент се оказва, че доволния имотен инвеститор е 100% в заеми...
въобще не е нужно да се взимат апартаментите на ипотекарите, за да се сгъне пазарът... достатъчно е да им направят живота по-горчив, което ще ограничи НОВООТПУСНАТИТЕ ЗАЕМИ, а това на практика ще означава с 50% по-малко купувачи в големите градове, което ще доведе до преоценка...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
Да видиш ти наеми ли?
Какви наеми?
Ще си свиркаш..няма да ти трябватLast edited by X_Y; 02.03.2024, 10:18.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...ursyat-2024730
Икономисти: Пазарът на труда е в стагнация – едните не предлагат, другите не търсят
Така така ...
Кое корИгра най добре пазара ако цената не може ?
Б е з р а б о т и ц а т а...
Помните ли когато всички се радваха че безработица видиш ли нямало?
Какво обясних преди не знам нямаше и година..
След пика на заетостта следва безработицата
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ти не си софиянец(каквото и да значи това) нали?
в новото от последните години има страшно много празни жилища.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Thrace Разгледай мнениеПОСЛЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
Долупосоченият анализ е екслузивно предоставен за читателите на форума на investor.bg. Всякакъв вид редистрибуция е строго забранена.
Погледнете тази графика. Няма да я намерите другаде, защото съдържа времеви серии, които БНБ умишлено не публикува в прав вид и трябва да се съставят чрез комбиниране на близо стотина отделни таблици.
Та какво ни показва:
- През месец юли 2023, за първи път от близо 2 десетилетия, ръста на овърнайт депозити в банковата система падна под този на кредитирането към домакинства. Овърнайт депозитите са основния компонент на депозитите в банковата система съставляваща 75% от всички депозити.
- Последния път когато това пресичане на кривите се е случило е било на месец юли 2007г. Какво последва тогава? Преждевременно ограничаване на кредитирането, увеличаване на лихвите и най-големия имотен крах познат в съзнателната ни история.
Заключение: Който може да се спасява докато е време! Повече предупреждения няма да има - само осмиване.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
ПОСЛЕДНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
Долупосоченият анализ е екслузивно предоставен за читателите на форума на investor.bg. Всякакъв вид редистрибуция е строго забранена.
Погледнете тази графика. Няма да я намерите другаде, защото съдържа времеви серии, които БНБ умишлено не публикува в прав вид и трябва да се съставят чрез комбиниране на близо стотина отделни таблици.
Та какво ни показва:
- През месец юли 2023, за първи път от близо 2 десетилетия, ръста на овърнайт депозити в банковата система падна под този на кредитирането към домакинства. Овърнайт депозитите са основния компонент на депозитите в банковата система съставляваща 75% от всички депозити.
- Последния път когато това пресичане на кривите се е случило е било на месец юли 2007г. Какво последва тогава? Преждевременно ограничаване на кредитирането, увеличаване на лихвите и най-големия имотен крах познат в съзнателната ни история.
Заключение: Който може да се спасява докато е време! Повече предупреждения няма да има - само осмиване.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
с коя фирма си, прати на лични да им видя условията
пп: аз съм договорил по-нисък процент за управлението. Но комуникация, всичко се поема. Едни беха ми писали да им дам личен телефон, да скатаят от таксите, но не се хващам, не съм вчерашен...за няколко десетки евра губя застраховката от аirbnb при евентуален проблем. Отделно аз си имам и моя лична застаховка.Last edited by bulgarian lev; 01.03.2024, 23:00.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Само ще ти кажа, от 7 Януари краткосрочното е по 52€ за нощувка в момента, стига до 80 през лятото. Имам само 2-3 празни дни до 24 Март. От Януари. Сметни как върви наема, другите дългосрочните са също излязоха, влязоха веднага, само успях основно да изчистя.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениехайде по темата за имотите
тъмните прозорци с акт16 може да ги хванат доста точно по партидите към ЕРП дружествата
ако консумацията е под примерно 10Кв месечно за N месеца усреднено - ето бърза справка, която ще даде точна картина, а не по разни конференции да целят с отклонение 50%...Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Хора сме , всеки може да сбърка. Специално аз , до 2019 имах малко по различно мнение. Но откакто тия ни доят вече без никакви съображения, всички съмнения се потвърдиха.
едни си признаваме и гледаме да не повтаряме
други си въртят латерната, че ако не тая /2017/, то другата или 2049 най-накрая ще познаят
ама проспаното време няма кой да върнепрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар