Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Грубо казано - колкото за една кооперацийка в Меден Курник. Нищо особено.Last edited by Bailor; 26.03.2024, 23:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Играч си ти .Сега остава да кажеш и колко ти е стойността на портфейла и колко ти средно годишната доходност и тухлените ще си изядат гъзовете от яд.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
С такива капризни любезно се разделям на огледа, като има казвам, че текът още огледи и евентуално ще звънна.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
не знам как щяхме да се оправяме без теб
- 1 like
Коментар
-
https://www.facebook.com/share/r/yhi...?s=yWDuG2&fs=e
Недвижими имоти, най-върховното богатство в света.
Коментар
-
Та може не климатик, а совлака да искат и няма да я получат.
Аз лятото без климатик не мога. Да се пържа, да мухлясвам, и да плувам в пот цяло лято заради някакъв дядка-хазаин с пенсионерски разбирания. Няма да стане.
Хубавото е, че в децката екстри като климатик са включени безплатно.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
вие съвсем "с трици маймуни"
климатикът не е лошо нещо - подобрение е.
ще се прежали за първия, но после като питат има ли - има.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Точно, щом вече са под наем са подписали договор и приложение към договора в който е описано какво получават и в какво състояние е .Там е описано и показания на водомер, електромер, топломер, както и стая по стая опис и състояние на имуществото, брой и лични данни на живущи и т.н и т.н.. Пак там е написано, че каквито и да било претенции и подобрения се правят само ако се напише анекс към договора подписан и от двете страни.
климатикът не е лошо нещо - подобрение е.
ще се прежали за първия, но после като питат има ли - има.Last edited by bertram; 26.03.2024, 21:42.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
тези вече бяха под наем а това беше в началото
но точно те ми послужиха като пример как да не се отнасям с наемателите
Коментар
-
С такива капризни любезно се разделям на огледа, като има казвам, че текът още огледи и евентуално ще звънна.
но точно те ми послужиха като пример как да не се отнасям с наемателитепрепоръка е
Коментар
-
Играч си ти .Сега остава да кажеш и колко ти е стойността на портфейла и колко ти средно годишната доходност и тухлените ще си изядат гъзовете от яд.
ама буквално такапрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Точно така. Моите са тези долу. Целта ми беше като цяло експозиция в цял свят и малко диверсификация спрямо доставчика (някои се припокриват, но са с различен доставчик).
Включих естесвено Small Caps и Emerging Markets.
Целта ми беше 55% USA, 20% Европа, 10% Япония,15% Други. В момента естествено пропорциите са други и си трябва ребалансиране постоянно, което постигам чрез покупките всеки месец.
Иначе отделните акции не ги броим, там имам отделни портфейли, общо към 40 различни акции, като съотн. фондове/акции ми е 60/40.
Отделно ДЦК и корпоративни ЦК, към момента 15% от всичко.
Отделно физическо злато 5%.
Отделно Крипто 2%.
ЕТФ-и:
Region Anteil Curr ISIN Anbieter Type Repl Name TER North America 10,00% USD IE00BK5BQW10 Vanguard Accumulating Full Vanguard FTSE North America UCITS ETF Accumulating 0,10 North America USA 10,00% USD IE00B5BMR087 iShares Accumulating Full iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc) 0,07 North America USA 10,00% USD IE00BJ0KDR00 Xtrackers Accumulating Full Xtrackers MSCI USA UCITS ETF 1C 0,07 Europe 10,00% EUR LU0908500753 Amundi Accumulating Full Lyxor Core STOXX Europe 600 (DR) UCITS ETF Acc 0,07 Emerging Markets 10,00% USD IE00BKM4GZ66 iShares Accumulating Sampling iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF (Acc) 0,18 Asia Pacific excl. Japan 5,00% USD IE00BK5BQZ41 Vanguard Accumulating Full Vanguard FTSE Developed Asia Pacific ex Japan UCITS ETF (USD) Accumulating 0,15 Asia Pacific Japan 5,00% USD IE00B4L5YX21 iShares Accumulating Sampling iShares Core MSCI Japan IMI UCITS ETF 0,15 World 10,00% USD IE00BF4RFH31 iShares Accumulating Sampling iShares MSCI World Small Cap UCITS ETF 0,35 World 15,00% USD IE00BJ0KDQ92 Xtrackers Accumulating Sampling Xtrackers MSCI World UCITS ETF 1C 0,19 World 15,00% USD IE00BK5BQV03 Vanguard Accumulating Sampling Vanguard FTSE Developed World UCITS ETF Acc 0,12
Коментар
-
Дерат с 1,1% годишна ткаса управление.Ама за БГ е добре,защото другите дерат повече и са абсолютни аматьори.Ама ако беше взел ETF можеше да мине под 0,2%
Включих естесвено Small Caps и Emerging Markets.
Целта ми беше 55% USA, 20% Европа, 10% Япония,15% Други. В момента естествено пропорциите са други и си трябва ребалансиране постоянно, което постигам чрез покупките всеки месец.
Иначе отделните акции не ги броим, там имам отделни портфейли, общо към 40 различни акции, като съотн. фондове/акции ми е 60/40.
Отделно ДЦК и корпоративни ЦК, към момента 15% от всичко.
Отделно физическо злато 5%.
Отделно Крипто 2%.
ЕТФ-и:
Region Anteil Curr ISIN Anbieter Type Repl Name TER North America 10,00% USD IE00BK5BQW10 Vanguard Accumulating Full Vanguard FTSE North America UCITS ETF Accumulating 0,10 North America USA 10,00% USD IE00B5BMR087 iShares Accumulating Full iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc) 0,07 North America USA 10,00% USD IE00BJ0KDR00 Xtrackers Accumulating Full Xtrackers MSCI USA UCITS ETF 1C 0,07 Europe 10,00% EUR LU0908500753 Amundi Accumulating Full Lyxor Core STOXX Europe 600 (DR) UCITS ETF Acc 0,07 Emerging Markets 10,00% USD IE00BKM4GZ66 iShares Accumulating Sampling iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF (Acc) 0,18 Asia Pacific excl. Japan 5,00% USD IE00BK5BQZ41 Vanguard Accumulating Full Vanguard FTSE Developed Asia Pacific ex Japan UCITS ETF (USD) Accumulating 0,15 Asia Pacific Japan 5,00% USD IE00B4L5YX21 iShares Accumulating Sampling iShares Core MSCI Japan IMI UCITS ETF 0,15 World 10,00% USD IE00BF4RFH31 iShares Accumulating Sampling iShares MSCI World Small Cap UCITS ETF 0,35 World 15,00% USD IE00BJ0KDQ92 Xtrackers Accumulating Sampling Xtrackers MSCI World UCITS ETF 1C 0,19 World 15,00% USD IE00BK5BQV03 Vanguard Accumulating Sampling Vanguard FTSE Developed World UCITS ETF Acc 0,12 Last edited by ejonny2376; 26.03.2024, 19:39.
- 1 like
Коментар
-
капризните са най-нетрайни
имахме преди години една млада двойка, уж свесни, та затова им се вързах
искаме адресна регистрация
- ок
след няколко месеца, искаме климатик
- мм, добре, айде
и след още няколко месеца
- ами, ние ще напускаме