И защо цена от 1.25 ти се стори невъзможна, твърде много акции вече има на пазара, така че все някой презапасил се вече би могъл да ги пусте и на такава цена, това че на предишното увеличение цените не падаха, а по-скоро нараснаха не е гаранция, че и отново ще се случи така.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от безимен..., а при ОПРЕДЕЛЕНИ ЦЕНИ ...
Нямам представа как да тълкувам определението "предостатъчни"... Ако имам права, независимо дали съм продал част от тях, или - не, но преценя, че мога да си купя по-евтини (и имам ресурс да го направя!) на нови по-изгодни цени, никога правата, които притежавам няма да са ми достатъчни (нито пък "предостатъчни"), щом като това може да увеличи дохода ми.
Пример: ако мога да си купя на 1,25 (права и нови акции, което не е възможно на практика), а след това да ги продам на 1,35 - 1,45 , не бих се двоумил (разбира се, трябва да имам и нещо в наличност, за да си платя... ;-) ).
Коментар
-
Най-вероятно много от Играчите не искат "да се изхвърлят" още първия ден (до 28.03.06 има много време). Т.е. на ПРАВОимащите нещо такова им се върти в главите: "Защо да ги подаря с 4-6 стотинки по-ниско още първия ден..." Мисля, че са прави!
Докато купувачите си мислят: "Ще почакам, може да спечеля 2-3 стотинки", като правят далечни сравнения с минали продажби на Права, но НЕ ОТЧИТАТ ФАКТА, ЧЕ АНАЛОГИИТЕ С ДРУГИ ДРУЖЕСТВА СА НАЙ-ВЕРОЯТНО ГУБЕЩА КАУЗА. Това ще видим в следващите дни!
Купувачите НЕ ОТЧИТАТ ФАКТА, че доста от правоимащите ще запишат акциите си от новото увеличение на капитала, а при ОПРЕДЕЛЕНИ ЦЕНИ СЪВСЕМ ЛОГИЧНО Е И ТОВА - ДА СИ КУПЯТ ДОПЪЛНИТЕЛНО ПРАВА! Най-вероятно близки до това ще са намеренията и на ИД "Адванс инвест"...
Успехи!
(мнение на пристрастен вложител) :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyStrikeПървоначално изпратено от La CostaИ при мен няма нищо странно.
Странното е, че търговията така замря. Явно няма консенсус между продавачи и купувачи.
А някой може ли да каже кой продава 63000 бр ATERA на 1.38?"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
-
Първоначално изпратено от La CostaИ при мен няма нищо странно.
Странното е, че търговията така замря. Явно няма консенсус между продавачи и купувачи.
А някой може ли да каже кой продава 63000 бр ATERA на 1.38?
Коментар
-
Клиенти на Карол са отгоре и от долу и това е нормално – там би трябвало да бъдат повечето от акционерите на този фонд поне в началото му. Второ – парите от търговия с правата се получават не на Т+2 а едва след като акциите от новата емисия бъдат регистрирани на борсата.Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от партиен куфарПрез коя година очаквате да получите дивидент и колко?
Коментар
Коментар