Дали сега е добър момент да се влезе? Сори за глупавия въпрос, но тези адциси много много не ги разбирам.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
И аз не ме разбирай погрешно, и аз смятм че земята е перспективно вложение. Но да се търсят подобни връзки си е загуба на време, просто колкото повече нашето земеделие се приближава до това в ЕС толкова повече ще се приближават и цените на земята - на мен това ми е напълно достатъчно като аргумент. Селскостопанските продукти са търгувани в международен план стоки, субсидиите тук постепено ще се приближават до тези в ЕС, либерализира се постепенно и режима за закупуване на земя, имаме що годе свободно движение на капитали, тоест едно хармонизиране на цените земята е съвсем нормално и почти неизбежно, ако запазим настоящият си път.
Коментар
-
Още за скъпия петрол и земята:
В момента 1 кг картофи от Полша струват 0,40 лв у нас, като картофите струват 0,20 лв и 0,20 лв е транспортът им до тук (цифрите са приблизителни)... Ако проблемът с Иран примерно се задълбочи и цената на петрола скочи (с много при това), какво ще стане с цената на картофите? Пак ще трябва да си ги произвеждаме в България... а това става на селскостопанска земя....
Картофите са само един пример.... и с чушките е същото... и с доматите... и с ябълките...на никого нищо не препоръчвам
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesieЕ това ме разбива, наистина ли мислите че цената на земята ще расте защото петролът ще бъде изместен от нещо което мирише на пържена риба, като гори но пък ако е за трениране на въображението е доста доброна никого нищо не препоръчвам
Коментар
Коментар