Ако изкупят всички права ще ти преведат парите по сметката,най вероятно нищто няма да получиш при този интерес и цена!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Оран Гутан
Правата на Адванс Терафонд достигнаха 0,05 лв. в първия ден за търговия http://www.investor.bg/?id=67692
Тия пък къде ги видяха тези пет стотинки не мога да разбера, да не са загубили една нула някъде из редакцията?
Коментар
-
Първоначално изпратено от batmiroИнвестиция във фонд, който инвестира в земеделска земя има доста голям потенциал, но таксите които събора Карол не са реални за работата която вършат.
Такса за управление: 1.5% от стойността на активите към края на годината
Такса при получаване на наем или при продажба на имот: 10% от приходите от наем и от печалба при продажба
А какви им са задълженията: общо взето никакви
-проучване на статута на набелязаните имоти и дали има някакви тежести
-извършване на процедури по промяна предназначението на недвижимите имоти, собственост на “АДВАНС ТЕРАФОНД” АДСИЦ (смяна на предназначението почти не се извършва)
-извършване на подготвителни работи за сключване на договори за наем, лизинг, аренда и/или продажба на недвижимите имоти, собственост на “АДВАНС
Доколкото си спомням благодарение на една тяхна сделка комисионните за тази година са избити. Говоря за парцела дето го продадоха на Адванс екуити за спа хоел май беше.
Чудна сделка и заслугата си е изцяло тяхнаДано да има повечко такива.
Качеството струва пари но съотношението качество/цена е по-високо тук и затова съм в играта и аз
Поздрави!Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от batmiro...
-извършване на процедури по промяна предназначението на недвижимите имоти, собственост на “АДВАНС ТЕРАФОНД” АДСИЦ (смяна на предназначението почти не се извършва)
-извършване на подготвителни работи за сключване на договори за наем, лизинг, аренда и/или продажба на недвижимите имоти, собственост на “АДВАНС
Коментар
-
Инвестиция във фонд, който инвестира в земеделска земя има доста голям потенциал, но таксите които събора Карол не са реални за работата която вършат.
Такса за управление: 1.5% от стойността на активите към края на годината
Такса при получаване на наем или при продажба на имот: 10% от приходите от наем и от печалба при продажба
Коментар
-
Първоначално изпратено от tomandjerryОт мнооого време чета този форум, защото е адски забавен, но винаги съм си казвал че няма смисул да се спори в интернет с особено прости субекти ( 60 процента от участниците), ама днес вече не издържам.Та на вапроса, тези фондове са ключа към това България да има земеделие някои ден без работата която вършат това ще стане след 100 години, освен това акционерите ще спечелят от тази преоценка повече от колкото ще загубят от таксите, а вие очаквате някой да жи работи цяла година за без пари ли. А и не сравнявайте АТЕРА с ЕЛАНА защото разликата е огромна, не случайно и инвеститорите са различни.Освен това, в момента това е една перспективна дълг. позиция, за разлика от много компани, които никога да върнат нивата си от преди 9 месеца, никога. Виждам че многа хора се надяват, но просто няма как да стане, за съжаление а софикс т този "отбор" му трябват 2 години и половина за да се вурне отново, време е за нови стратегий, свършиха онези времена вече.Успех
Който иска да печели от земя, да си купи сам една нива, да я дава под наем и това е. Не му трябват никакви фондове.
Коментар
-
От мнооого време чета този форум, защото е адски забавен, но винаги съм си казвал че няма смисул да се спори в интернет с особено прости субекти ( 60 процента от участниците), ама днес вече не издържам.Та на вапроса, тези фондове са ключа към това България да има земеделие някои ден без работата която вършат това ще стане след 100 години, освен това акционерите ще спечелят от тази преоценка повече от колкото ще загубят от таксите, а вие очаквате някой да жи работи цяла година за без пари ли. А и не сравнявайте АТЕРА с ЕЛАНА защото разликата е огромна, не случайно и инвеститорите са различни.Освен това, в момента това е една перспективна дълг. позиция, за разлика от много компани, които никога да върнат нивата си от преди 9 месеца, никога. Виждам че многа хора се надяват, но просто няма как да стане, за съжаление а софикс т този "отбор" му трябват 2 години и половина за да се вурне отново, време е за нови стратегий, свършиха онези времена вече.Успех
Коментар
-
Докато няма дивиденти, тия инвестиции са си чисто наливане на пари в бездънната яма. Тия хора забравиха каква беше идеята на дружествата със специална инвестиционна цел и защо аджеба ги освободиха от данък печалба. Накрая с тия такси за управление и най-големите активи ще се стопят до нула.
В същото време тази порочна практика изобщо не стимулира мениджмънта да работи активно за отдаване на земята, получаване на ренти, а защо не и за обработването й. Те си получават парите и така, защо да се бъхтят. Докато има някакви активи - техният дял си се плаща, дори да няма никаква печалба. Даже цената на земята да спре да расте - те си получават тяхното. И така с по 3% от година на година активите ще се топят. Активите ще растат, ако по-сериозна част от реалната печалба се инвестира в закупуване на активи. Тогава пък обаче разпределяемата печалба ще се свие и за акционерите пак ще остане една гола вода. Ама къде ти и аз разпределяема печалба - едни шикалки няма, камо ли пък дивидент.
Коментар
-
Я вижте това от темата за Елагрото. Май и тука е същото...
Тотално изцакване чака знайните и незнайни "акционери" на ELARG.
"Колкото е по-висока преоценката - толкова по-висока ще е счетоводната печалба - от там, по-висок ще е процента печалба за управляващото дружество. Тънкостта, е че упр. д-во ще вземе релни пари (% от НСА + % от "печалбата") от касата на дружеството, а "печалбата" е само на хартия.... И акционерите ще продължават да гледат с влажен поглед и да кимат разбиращо..."-просто тотално съм съгласен с тази ТЕОРИЯ
Коментар
-
Оран Гутан
Аз статията отдавна съм я чел, мисля че това е ясно. Само че едно е да си говорил с някой и друго е да си договорил (общото е само говоренето).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Оран ГутанПървоначално изпратено от AleeПървоначално изпратено от SEBULBAСамо проблема тук е, че едва ли някой ще едостатъчно луд да запише акции по 1.90 бройката, при условие, че може да си ги купи по 1.84 на борсата....
Но при този пазар, може и да можеш. Кой знае...
Коментар
Коментар