IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ...

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111
      Ако "вземеш" 500 000 акции каква доходност ще постигнеш?
      Аз не се интересувам от АТЕРА, говорех за пенсионните фондове, те ще влязат в тази позиция.
      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Ако "вземеш" 500 000 акции каква доходност ще постигнеш?

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA
          Само проблема тук е, че едва ли някой ще едостатъчно луд да запише акции по 1.90 бройката, при условие, че може да си ги купи по 1.84 на борсата....
          Не бих казал, че нещата стоят точно така. Я се опитай да си купиш 500 000 акции на 1,84 лв, надали ще можеш да ги намериш.
          Но при този пазар, може и да можеш. Кой знае...
          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Ако цената се задържи под и около 1.90, не намирам смисъл да се продават правата. От тук има два варианта - в оставащите дни до 14.08 цената се вдига. Дали примерно поради факта, че повече хора се надпреварват да вземат на по-ниските цени или поради това, че са решили да платят по-висока цена, няма толкова значение. Вторият вариант е цената да се задържи на текущите нива или пада, неизползваните права отиват на аукцион, продават се по мин. 0.001 лв. /което ако стане, ще ми говори за доста голяма липса на масов интерес/ и пак новите акции излизат по-скъпо от сегашната пазарна цена, но евентуалната надценка би могла да е за сметка на по-лесното придобиване на големи пакети.

Коментар

• Само проблема тук е, че едва ли някой ще едостатъчно луд да запише акции по 1.90 бройката, при условие, че може да си ги купи по 1.84 на борсата....

Коментар

• Първоначално изпратено от forexar
                не е честно! Толкова се озорих да имам поне 5% и сега пак увеличение и накрая ще си остана пак с 2% след увеличението на капитала ....

...

Е? шегувам се
                Никой не те спира да си запишеш акции от увеличението

Коментар

• не е честно! Толкова се озорих да имам поне 5% и сега пак увеличение и накрая ще си остана пак с 2% след увеличението на капитала ....

...

Е? шегувам се
                  Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

Коментар

• От 14 до 27 август 2008г. се очаква да се търгуват правата за участие в увеличението на капитала на "Адванс Терафонд" АДСИЦ (6A6), стана ясно от предварителния график на инвестиционния посредник "Карол", който е мениджър на емисията. Аукционът за неизползваните права се планира за 05 септември, а търговията с новите акции се очаква да започне в началото на ноември. Точният график на увеличението ще стане ясен след публикация в Държавен вестник.

Комисията за финансов надзор одобри проспекта на "Адванс Терафонд" АДСИЦ за увеличение на капитала на 16.07.2008 г.

"Адванс Терафонд" АДСИЦ възнамерява да привлече над 125 млн. лв. след увеличението на капитала. Досегашните акционери в едно от най-големите дружества за инвестиции в земеделски земи ще могат да закупят по 1.5 нови акции с номинал 1 лев и емисионна стойност 1.90 лв. Увеличението ще се счита за успешно ако бъдат записани и платени минимум 25 млн. нови акции, като капиталът на дружеството ще бъде увеличен само със стойността на реално привлечените средства.

Коментар

• Много оборот днес! Да не се надява човек!

Коментар

• Ако не е договорено ще е много под 40%. 50-70% е най-реално.

Коментар

• За минаването съм сигурен. Сметките са предварително направени за необходимото количество. От там нататък са решили са привлекат възможно най-много с цел минаване пред конкурентите.

Дори и под 70% да се запише за мен ще е успех. Между 50-60% е средна работа а в интервала 40-50% ще е леко негативно според мен. Под 40% е зле а всичко над 70% е много е добре.

Поздрави!
                          Keep going ...

Коментар

• Това увеличение дали ще мине? ...
                            изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Мерси, мистър. Ще ми е от полза.

Коментар

• Първоначално изпратено от seaman40
                                Е, появи се майския и както нагло е написано отдоло е бил публикуван на 13.06????!!! Къде ли? Не и в сайта на Карол.
                                Всички дружества на Карол (Адванс терафонд/екуити и фондовете) оповестяват информация чрез Бизкит на Дневник. Бюлетина е публикуван на 13 юни.
                                http://bizkit.dnevnik.bg/recherche.html?search_result=1

Коментар

Working...
                                X