If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Скъсах го не защото имам нещо против фирмата ,а защото беше на неподходящо място на вратата на входа .Мисълта ми беше ,че са плъзнали навсякъде с рекламите
Вчера скъсах един плакат на "Агрион" залепен на нашия вход ...
Скоро имаше статия с тях и се говореше ,ако не се лъжа за 500-600 лв./д-ка ,ама не знам дали някой им продава освен крайно нуждаещите .т.е изземват се функциите на заложните къщи
И аз като ги видя ще им късам плакатите - и аз имам акции в Софкома
Вчера скъсах един плакат на "Агрион" залепен на нашия вход ...
Скоро имаше статия с тях и се говореше ,ако не се лъжа за 500-600 лв./д-ка ,ама не знам дали някой им продава освен крайно нуждаещите .т.е изземват се функциите на заложните къщи
Относно присъствието им в градовете си абсолютно прав колега. Те почти едновременно отвориха лъскави офиси в повечето големи градове. Да не говорим ,че отварянето им дори беше рекламирано по телевизиите. В моя град забелязвам, че присъстват като голямо рекламно каре всяка седмица във вестника на Кауфланд. А селата са ги облепили с плакати все едно са преди избори !
Потвърждавам, че и аз имам такова впечатление, само че от градовете.... Поне в няколко града съм виждал лъскави офиси в центъра на дадения град.
На входовете на жилищните блокове пък са разлепени рекламни плакати...
Явно разчитат, че и в градовете ще намерят собственици на земя, така че не атакуват само селата.
====
Иначе, ако трябва да съм честен, дори и за такъв оптимист за развитието на бизнеса със земеделски земи като мене, хипер-активността им ме изненадва.
Освен лъскавите офиси в градовете и споменатите масови реклами в градове и села, да не забравяме, че са и първия (поправете ме ако греша) търговец на земеделска земя, които почна да рекламира по телевизията
Явно сметнаха за целесъобразно дори да налеят пари за да се опитат да си купят подходящо законодателство.
Като цяло, след последните две немного добри години за земеделците, като че ли настъпи едно отрезвяване в очакванията за запазване на бурните ръстове на цената на земята, което се споделя и много хора тук във форума.
Но като погледна как тия пичове инвестират като за световно средства за да си подсигурят купуването на земи, почвам да се чудя дали не сме подценили потенциала за продължаващо нарастване ?
Обективно погледнато - за какво биха купували толкова агресивно земи, ако не очакват ръст... аз поне не съм чул да са накупили трактори и комбайни, за да си обработват тези декари които изкупуват толкова агресивно ?
Относно присъствието им в градовете си абсолютно прав колега. Те почти едновременно отвориха лъскави офиси в повечето големи градове. Да не говорим ,че отварянето им дори беше рекламирано по телевизиите. В моя град забелязвам, че присъстват като голямо рекламно каре всяка седмица във вестника на Кауфланд. А селата са ги облепили с плакати все едно са преди избори !
Коментар