Никой, защо злобеш? Май Елана те е прекарала в някоя сделка. Нали и ти купуваш земя. Кажи истината, ще ти олекне.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)
Collapse
X
-
Bobi75
.
това да ви е проблема. кой иска парцели oт 20 дo 90 декара - да ви продам
Коментар
-
масово на пазара се срещат парцели 5-20 декара
иключения са парцели дан 40 декара
в Добруджа епо-различно
но и там цените на земите са други
мисля,че добра инвестиция е закупуването на малки парцели с цел комасация след време
относно Елана - разходите по проспект са твърде високи,а отделно непредвидените разходи също оскъпяват земята
ако сам можеш да си купиш към 500 декара и в последствие да ги уедриш е много по-добър вариант
Коментар
-
Елана
Прав си г-н Никой,
Елана изядоха вече доста от очакваната печалба с разходи за реклама и презентации. Освен това звучи много провокативно да обещаващ 500% за 7 години или 700% за 5 години.
При положение, че ни отложат за ЕС, субсидиите за земеделие ще са символични
Възможно е в самия ЕС да намалят субсидиите за земеделие за сметка на инвестиции в наука и образования /справка реч на Тони Блеър/
Аз самият имам акции в Елана и се надявам да сдържат обещанията си, но не съм сигурен, че ще се справят.
Възможностите им ще проличат със скоростта, с която ще наберат капитала. Освен това прочетох някъде, че са купували декари 3-80, като 3 декара за сериозен фонд звучи несериозно-дали са 450 лева за земята и 50 лева на нотариус-ето ти 15% поскъпване на земята.
Предполагам, че за около 5 години ще успеят да удвоят цената на акциите, като ще платят дивидент стотинки на акция /примерно10 стотинки ил нещо от този сорт/
Не очаквам бомбастични резултати
Коментар
-
при предположение,че цената на земята се повиши до 500 лв за декар при сега закупувана на 150-160 лв и годишна рента от 10-13 лв през периода от 7 години,сборната доходност ще бъде около 22-23% годишно
при условие,че се проведе успешна комасация и в известна степен се интензифицира селскостопанстото производство,цените през този период могат да достигнат 600-750 лв като при това доходността се увеличава на 26-27,5%
тези доходности са изчислени без комисионната за Елана като посредник
около 30% от печалбата ще остане в Елана като възнаграждения и разходи и предвид това доходността на инвеститорите ще спадне до 15-18% годишно
в случай,че цените н аземята се покачват равномерно през този период е по-подходящо през близките 2 години средствата на инвеститорите да бъдат вложени в акции на БФБ при очаквана от мен по-висока възвръщаемост от акции
след намаляване доходността то акции да се закупи земя
ако имате други виждания,напишете ги
Коментар
-
Относно рекламата-моля,но не съм им рекламен агент,просто споделих впечатления!По мое мнение от платформата им се рекламира доходност основно от покачването на цените на земята и съпътсваща такава от ренти!
За цените на земите определящо значение ще има, и то в голяма степен комасацията така че по- големият капитал в случея не може да не окаже влияние за в бъдеще-сравнен с индивидуален играч.
Аз самият не отправям препоръки и не съм влязъл, но обмислям вариант!
Коментар
-
моите покупки н аземя са при същите параметри,каквито обявиха Елана
но за разлика от тях съм ги направил преди 6-12 месеца
сигурен съм,че са купували в Северозападна България
там няма кокнуренция при наемането на земи
и рентата им е около 6-10 лева
разчитат на окрупняване и отдаването под наем на чужденци и последваща продажба
според мен цените н аземите ще достигнат 600-750 лв,но не по-рано от 12 години,а не след 7 години както те се надяват
Коментар
-
Duh, merci za reklamata, no ako renatat ot dekar v momenta e 10lv to tova pravi 6,6% dohodnost ot dekar. Pri tezi zeni na dekar koito davat tuk javno stava duma za zemi v severozapadna BG kudeto i renata e po-niska - 10lv. Ot kude se ochakva da dojdat 12% dohodnost? Ochakvanoto pokachvane na zenite na zemjata li imash predvid?
Коментар
-
за тези цени на земята фонда е договорил около 10 лв рента на декар
със сигурност това са земи в Северозападна и Централна /предимно Северозападна/ България
цените в Североизточната част са със значително по-високи цени
очакванията са земята да се комасира в няколко едри парцела от по 500-1000 декара
Коментар
Коментар