IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Никой, защо злобеш? Май Елана те е прекарала в някоя сделка. Нали и ти купуваш земя. Кажи истината, ще ти олекне.

Коментар

• в момента Елана купуват парцели,които няма на кога да отдадат под наем
      разчитат на замени с държавна земя,т.е. ще се дават подкупи в министерството на земеделието

Коментар

• моето виждане е,че няма смисъл да се дават сега повече пари за парцели над 40 декара поради факта,че и те са малки,а цените високи
        така или иначе ще се прави комасация

Коментар

• .

това да ви е проблема. кой иска парцели oт 20 дo 90 декара - да ви продам

Коментар

• масово на пазара се срещат парцели 5-20 декара
            иключения са парцели дан 40 декара
            в Добруджа епо-различно
            но и там цените на земите са други
            мисля,че добра инвестиция е закупуването на малки парцели с цел комасация след време
            относно Елана - разходите по проспект са твърде високи,а отделно непредвидените разходи също оскъпяват земята
            ако сам можеш да си купиш към 500 декара и в последствие да ги уедриш е много по-добър вариант

Коментар

• Елана

Прав си г-н Никой,
              Елана изядоха вече доста от очакваната печалба с разходи за реклама и презентации. Освен това звучи много провокативно да обещаващ 500% за 7 години или 700% за 5 години.
              При положение, че ни отложат за ЕС, субсидиите за земеделие ще са символични
              Възможно е в самия ЕС да намалят субсидиите за земеделие за сметка на инвестиции в наука и образования /справка реч на Тони Блеър/
              Аз самият имам акции в Елана и се надявам да сдържат обещанията си, но не съм сигурен, че ще се справят.
              Възможностите им ще проличат със скоростта, с която ще наберат капитала. Освен това прочетох някъде, че са купували декари 3-80, като 3 декара за сериозен фонд звучи несериозно-дали са 450 лева за земята и 50 лева на нотариус-ето ти 15% поскъпване на земята.
              Предполагам, че за около 5 години ще успеят да удвоят цената на акциите, като ще платят дивидент стотинки на акция /примерно10 стотинки ил нещо от този сорт/
              Не очаквам бомбастични резултати

Коментар

• при предположение,че цената на земята се повиши до 500 лв за декар при сега закупувана на 150-160 лв и годишна рента от 10-13 лв през периода от 7 години,сборната доходност ще бъде около 22-23% годишно
                при условие,че се проведе успешна комасация и в известна степен се интензифицира селскостопанстото производство,цените през този период могат да достигнат 600-750 лв като при това доходността се увеличава на 26-27,5%
                тези доходности са изчислени без комисионната за Елана като посредник
                около 30% от печалбата ще остане в Елана като възнаграждения и разходи и предвид това доходността на инвеститорите ще спадне до 15-18% годишно
                в случай,че цените н аземята се покачват равномерно през този период е по-подходящо през близките 2 години средствата на инвеститорите да бъдат вложени в акции на БФБ при очаквана от мен по-висока възвръщаемост от акции
                след намаляване доходността то акции да се закупи земя
                ако имате други виждания,напишете ги

Коментар

• Napravili sa ofisi v cjala severna BG i kupuvat jako. Te purvi se setiha i satova 6te imat uspeh. 6te si vsema ot pravata im sa6toto semjata e sigurna investicija i poskupva. Na uedrenata semja mogat da napravjat 200-300 procenta i sega ima tursene.

Коментар

• Относно рекламата-моля,но не съм им рекламен агент,просто споделих впечатления!По мое мнение от платформата им се рекламира доходност основно от покачването на цените на земята и съпътсваща такава от ренти!
                    За цените на земите определящо значение ще има, и то в голяма степен комасацията така че по- големият капитал в случея не може да не окаже влияние за в бъдеще-сравнен с индивидуален играч.
                    Аз самият не отправям препоръки и не съм влязъл, но обмислям вариант!

Коментар

• моите покупки н аземя са при същите параметри,каквито обявиха Елана
                      но за разлика от тях съм ги направил преди 6-12 месеца
                      сигурен съм,че са купували в Северозападна България
                      там няма кокнуренция при наемането на земи
                      и рентата им е около 6-10 лева
                      разчитат на окрупняване и отдаването под наем на чужденци и последваща продажба
                      според мен цените н аземите ще достигнат 600-750 лв,но не по-рано от 12 години,а не след 7 години както те се надяват

Коментар

• Duh, merci za reklamata, no ako renatat ot dekar v momenta e 10lv to tova pravi 6,6% dohodnost ot dekar. Pri tezi zeni na dekar koito davat tuk javno stava duma za zemi v severozapadna BG kudeto i renata e po-niska - 10lv. Ot kude se ochakva da dojdat 12% dohodnost? Ochakvanoto pokachvane na zenite na zemjata li imash predvid?

Коментар

• Също и няколко пенсионни фонда,а за увеличението не се притеснявайте-ще бъде изпълнено!До момента 80% от набраните средства са наместени.
                          И доходноста ще бъде доста по-голяма от 10-12%

Коментар

• Интересно е, че освен Райфа който на 20ти взе 13% от емисията никой голям извън клиентите на Елана не се влючил през БФБ?
                            Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• за тези цени на земята фонда е договорил около 10 лв рента на декар
                              със сигурност това са земи в Северозападна и Централна /предимно Северозападна/ България
                              цените в Североизточната част са със значително по-високи цени
                              очакванията са земята да се комасира в няколко едри парцела от по 500-1000 декара

Коментар

• На мен ми изглежда доста добре. Земята няма накъде да ходи освен нагоре(цената и де) Тук обаче нещата ще са по-дългосрочни.

Коментар

Working...
                                X