Molja te pripomni mi- po kolko prava se davaha sa edna akcija. Dali si saslujava da vlesem v tasi posicija.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЕЛАРГ Фонд за земделска земя АДСИЦ (ELARG)
Collapse
X
-
"Mnogo podhodja6t sa niskoriskova investicija..."
Ако инвестиция в земя, дохода от която ще дойде главно от препродажба (а как иначе при сегашните аренди), е ниско рискова, какво ли е високо рискова инвестиция. (предполагам блек джек или участие в пирамида)
А да ти продават услугите си с 20% такса на входа (което точно тази емисионна стойност означава), като освен това ти взимат солена комисионна за управление си е просто ... - или глупаво от страна на тези които се връзват.
Не че инвестициите в земеделска земя не са перспективни, напротив, но едва ли ще са чак токова доходни, имайки предвид селското ни стопанство. Та разните такси и комисионни ще изядат всичко и в крайна сметка инвеститорите през Елана ще направят евентуално 10-12% годишно, не че е лошо, но е малко за риска.
Коментар
-
Гари, преди 2 седмици наистина беше толкова но тогава само акциите при учредяването се търгуваха. На 19 септември започаха да се търгуват и акциите от 1-то увеличение и това се отрази веднага на цената. Мисля, че едва ли ще видим падане по-нататък но нищо не се знае. Ако не успеят да продадат над 80% от новите акции тогава можем да видим ново дъно според мен. В момента всеки гледа да си направи сметката взимайки предвид новото увеличение. Не изключвам и вариант в който да не останат акции за търгово предлагане. Ще поживеем, ще видимТи за АТЕRA как се класира. Купи от борсата или още при първото увеличение се набута?
Keep walking ...
Коментар
-
Вестникарче, цената на ELARG беше и доста по-добра - 1,59 само преди две седмици. 26% отгоре на сегашната, което не ми се струва малко. И как ще си купи акции на Адванс Терафонд по 1 лев би ли ми обяснил. Или ще трябва първо да вземе акции по 2,30 или да си купи права, които кой знае по колко ще бъдат. Поне по около 1,07 лв. за акция ще трябва да даде.
Елана наистина е по-напред от Терафонд, но концепциите на двете дружества не са съвсем еднакви. Адванс Терафонд доколкото разбирам залагат повече на покупката на земя в околоградските терени, която да се вкара в регулация и затова да поскъпне в пъти. Ще купуват също и терени в градовете. За мен и двете са си много перспективни и участвам и в двете.
Коментар
-
Не става, братлеАз съм си looser и не мога да вървя срещу природата си. Сега ще накупувам яко Елана. За 1 моя 7 нови ще получа и ще ги чакам да порастат
Ти си купи от Карол. Аз ако останат кинти също ще си купя. Прегледах нещата ония от Карол не са по-малки мошеници. Вдигнали цената на 2.30 за да продадат на добра печалба за сметка на такива като мен. Там 1:16 е и само 50 акции да си купя са ми достатъчни. След увеличението ще имам 16 пъти повече. Но има едно "но". Елана няма какво да се лъжем са доста по-напред с материала. Купиха хората земя, направиха офиси в цяла северна България и продължават да купуват. Тия от Карол здраво трябва да са бачкали и да бачкат за да ги стигнат
Абе най-добрия вариант е човек да си вземе и от двата. В Елана обаче се набутаха и доста големи инвеститори, което не си е за подценяване.
Ще поживеем, ще видим са казали старите хора. Ае успех вестникарю и със здравеKeep walking ...
Коментар
-
Много интересно се получава. От Карол ще пуснат новите акции на цена по номинал 1.00. 11 милиона акции ще предложат. Елана ги дават по 1.20. Защо пък точно по 1.20. Защо и те не ги пуснат по 1 лв за акционерите досега 7 за 1 а ако останат да ги предложат по 1.20 за останалите, които искат да си купят. Това е разумната политика имайки предвид действията на Карол. Понеже държа акции на Елана земеделска земя мисля за този фонд и ми се ще да е номер 1 мисля по този начин. Ако не променят нещо ми се струва, че могат и да загубят водещата роля а също и доверието ми в тях!Keep walking ...
Коментар
Коментар