Първоначално изпратено от Алън
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеОще ли смяташ че няма да се отрази на цената?
10Х берта! Ти си от малкото форумци които искренно се радват на чуждия успех! Чиърс!МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнениеБатка, ти по-добре и от мен знаеш, че щом "новината" не се е отразила на цената през последните 2 седмици, значи е малко вероятно да се отрази. ....
10Х берта! Ти си от малкото форумци които искренно се радват на чуждия успех! Чиърс!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеСтискам ви палциМНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Е, че ти не купи ли акции при слуха за тази сделка миналият път?
При положение, че сега имаме сключен предварителен договор, да правиш тези коментари е малко странно за мен.
В смисъл, че човек трябва да си признава кога греши и кога го е страх, още повече,че тук си пишеш ей така, без да те виждат кой си точно.Но, след като си загубил пари тук, това е ясно като поведение.И все пак, аз не съм с много опит на тази борса, но мисля, че трябва да се разграничава добра възможност за печалба от добра фирма.Едното май не винаги е свързано с другото
В тази връзка, сега е момента да ти изкажа благодарност за това, че беше толкова против тази акция напоследък.Това ми даде едно на ум и реших да си оправя тези дни средната тук
Увеличих тежеста си тройно тук, и сега с мръдване на цената с по-малко от две стотинки нагоре съм вече на прилична печалба
Благодарността всъщност е отправена не чак толкова дори и за тази акция, а по-скоро за ситуацията с Еврохолд.Там преди увеличението на капитала ти беше един от най-върлите противници и честно казано, почти ме беше разколебал да я държа акцията и бях решил да излеза тогава с някакви 5-10 стотинки загуба от инвестицията си.Но, след малко размисъл, реших да запазя инвестицията и ето, сега излезнах на 60% от там, в рейнджа между 1 и 30 и 1 и 40.И какво се случи по-точно по този начин, ами сега всички акции които имам там, все едно са ми без пари
Тоест, започвам да се замислям, дали не трябва да ти търся мненията във форума където пишеш, и да гледам къде пишеш, че нещата за зле, много зле и най-зле и аз да купувам там?.Засега имам два примера, където това работи добре/тук все още не съм го проверил, но едва ли цената няма да мръдне с 2 стотинки, затова го смятам, че работи и тук/
Не те зная къде купуваш ти самият, но там където съветваш да не се купува, явно или неявно, се правят добри пари от купилите акции.
Благодаря
Коментар
-
[QUOTE=ikonomika.bg;10591
И чакам с интерес да видя коментар на НЕравновесният скоро[/QUOTE]
Май имаш в предвид мен, ами веднага ти давам коментар. Дори и да стане тази сделка тя е достатъчна само за покриване на краткосрочните задължения на дружеството. Т..е. нищо не се променя освен това че ако има фалит се отлага с няколко месеца. Т.е. таргета 0 няма да е възможно да се реализира скоро а малко по-късно. А при положение че все още 0 е напълно вероятна опция, то и дали купуваш на 0,12 или на 0,4 вероятната загуба ти е все 100%
Коментар
-
Ins, дивидент тук вероятно ще има по задължение. Няма как да не излязат на печалба от тази сграда. Варианта е да се проточат довършителните работи и сделката да мине догодина. Не съм обърнал внимание Стандарт 13 или 18(по спомен) могат да използват, за да преценя по-точно ефекта й, но надали ще окаже голяма разлика ако не е приключена тази година.
Браво, Батя, ти си наш'та гордост!
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнениеБатка, ти по-добре и от мен знаеш, че щом "новината" не се е отразила на цената през последните 2 седмици, значи е малко вероятно да се отрази. Ако беше такава "далавера" досега да са го изкупили до 50 ст. Пък и дивидент ще се раздаваОт ОББ сигурно припадат от смях
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеИнс, ако наистина си мислел че ЕП ще си купи сграда на груб строеж.... пич как си се заблудил така жестоко.
Сделката си е точно по параметрите обявени преди 4-5 месеца. 9 млн. евро плаща ЕП за довършена и оборудвана сграда, 0,8 М са за бившите собственици на земята, 8,2 М евра са за фонда. Сделката си е много добра, просто се проточи повече заради евро-бюрокрацията, но така е, хубавите неща стават бавно, а търпението се възнаграждава- в случая с добра капиталова печалба за по-краткосрочните и много добра дивидентна доходност за по-дългосрочните
От ОББ сигурно припадат от смях
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеИнс, ако наистина си мислел че ЕП ще си купи сграда на груб строеж.... пич как си се заблудил така жестоко.
Сделката си е точно по параметрите обявени преди 4-5 месеца. 9 млн. евро плаща ЕП за довършена и оборудвана сграда, 0,8 М са за бившите собственици на земята, 8,2 М евра са за фонда. Сделката си е много добра, просто се проточи повече заради евро-бюрокрацията, но така е, хубавите неща стават бавно, а търпението се възнаграждава- в случая с добра капиталова печалба за по-краткосрочните и много добра дивидентна доходност за по-дългосрочните
Гледам че пешо Измекяра пак се напъва по-долу. Тоя е егати безочливото парчеСъщото парче дето преди няколко месеца беше си съчинило статия в изпадналото си сайтче, че тая сделка била измама и прах в очите на акционерите, никога нямало да се случи, инфо от "анонимен, достоверен източник", всички знаем кой - болния му, завистлив мозък
Здрава икономическа логика, добри сметки и кураж да поемеш повече риск когато видиш че пазара греши, това е истината .... А и да не обръщаш внимание на скимтящите мастийки във форума
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнениеГенчев да не е бил в космоса, че чак днес обяснява как на 07.07.2011 (преди 2 седмици) подписал предварителен договор.
Веселин Генчев увеличава дела си във Фонд имоти АДСИЦ от 8,31% на 10,28% на 15 юли 2011 г., показват данни на Централен депозитар. Увеличението е резултат от покриване на репо сделка, при което акциите, които са били обезпечение в полза на банката, отново са на името на Веселин Генчев.
Коментар
Коментар