IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук добре се получава- Честито на инвестиралите. А ПеКа да духне една лятна супичка

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
      ....
      Освен това 8,2 млн. евро за отвършена и обзаведена сграда по стандартите на ЕК не е като 9 млн. евро за сграда на груб строеж с АКТ 14. ...
      Инс, ако наистина си мислел че ЕП ще си купи сграда на груб строеж.... пич как си се заблудил така жестоко.
      Сделката си е точно по параметрите обявени преди 4-5 месеца. 9 млн. евро плаща ЕП за довършена и оборудвана сграда, 0,8 М са за бившите собственици на земята, 8,2 М евра са за фонда. Сделката си е много добра, просто се проточи повече заради евро-бюрокрацията, но така е, хубавите неща стават бавно, а търпението се възнаграждава - в случая с добра капиталова печалба за по-краткосрочните и много добра дивидентна доходност за по-дългосрочните

Гледам че пешо Измекяра пак се напъва по-долу. Тоя е егати безочливото парче Същото парче дето преди няколко месеца беше си съчинило статия в изпадналото си сайтче, че тая сделка била измама и прах в очите на акционерите, никога нямало да се случи, инфо от "анонимен, достоверен източник", всички знаем кой - болния му, завистлив мозък

Здрава икономическа логика, добри сметки и кураж да поемеш повече риск когато видиш че пазара греши, това е истината .... А и да не обръщаш внимание на скимтящите мастийки във форума

Коментар

• Генчев да не е бил в космоса, че чак днес обяснява как на 07.07.2011 (преди 2 седмици) подписал предварителен договор.
        Освен това 8,2 млн. евро за отвършена и обзаведена сграда по стандартите на ЕК не е като 9 млн. евро за сграда на груб строеж с АКТ 14. И ако Генчев не знае ОББ какво мисли по въпроса при положение, че са редили сополи и сълзи месеци подред пред офиса им????

Освен това как подписват предварителен договор за продажба при положение, че не са си направили сметката колко ще им излезе да довършат и обзаведат сградата. Ако това е истина (което много ме съмнява) мениджмънта тотално и изкукал.

Абе въобще корпоративна култура на ниво.
        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
          между другото, тази седмица има провален предварителен договор на друг АДСИЦ

Провали се продажбата за 11 млн. евро на имот на И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ
          http://www.investor.bg/news/article/120181/339.html

И ти ли не си купил достатъчно акции тук, или просто нямаш въобще?
          Как може да сравняваш някаква гръцка фирма с ЕК?

Забравете скоро за големи инвестиции в България от гръцки компании или от такива в който има голямо или преобладаващо гръцко участие.

И чакам с интерес да видя коментар на НЕравновесният скоро

Коментар

• Ами нека банките да дръпнат, иначе ще ликвидират дружеството. СЕга ще се доволни като получат парички и ще спечелим време за реализирането на другите имоти...
            Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

В. Генчев: Фонд имоти ще получи 8,2 млн. евро за сградата на Раковски
              Довършителните работи, както и допълнителното оборудване са включени в цената, като бюджетирането им не е приключило
              http://www.investor.bg/news/article/120430/107.html
              - Колко от получените средства ще отидат за погасяване на лихви и главници по кредитите към ОББ и NBG и ще останат ли свободни пари след погасяването на тези лихви и главници?

В момента текат преговори с кредитиращите банки ОББ и NBG за уточняване на сумите, които ще се използват за погасяване на задълженията към тях. След приключване на тези преговори ще стане ясно колко пари ще останат свободни. Съжалявам, че не давам много конкретна информация, но все още няма яснота по някои от поставените въпроси, а и те на са засегнати в предварителния договор.

Предварителният договор за покупка на сградата на ул. Раковски с купувач Европейския парламент е сключен преди 2 седмици, или на 7 юли 2011 г.

Че то той ако не знае, кой ?
              В общи линии аз разбирам, че банките ще дръпнат всичкият кеш който влезе, а пърженето на слаб летен огън ще продължи до пълна агония. Дежавю......
              Last edited by mpy_yordanov; 21.07.2011, 18:04.

Коментар

• В. Генчев: Фонд имоти ще получи 8,2 млн. евро за сградата на Раковски
                Довършителните работи, както и допълнителното оборудване са включени в цената, като бюджетирането им не е приключило
                http://www.investor.bg/news/article/120430/107.html
                Last edited by mpy_yordanov; 21.07.2011, 18:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                  Утре отново ще се ловят шаранчета

ПРЕДВАРИТЕЛЕН договор за покупка, след 2г. размотаване

Всеки може да подпише предварителен договор и с НАСА , ама той когато стане ФАКТ, ще има някаква стойност. До тогава си остава само ПРЕДВАРИТЕЛЕН !!!!

Ми то годежът какво е? - предварителен договор, че влюбените ще се вземат. Но не винаги се стига до олтара.........

Хайде утре ще гледаме и броиме балъците
                  между другото, тази седмица има провален предварителен договор на друг АДСИЦ

Провали се продажбата за 11 млн. евро на имот на И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ
                  http://www.investor.bg/news/article/120181/339.html

Коментар

Ако бяхме със старата RTS система в първата секунда на търговията, щеше или да забие или да сключи сделки на странно различни нива.

С Xetra има един изравняващ начален аукцион, предстои да видим, каква цена ще роди той.
                    Между 0.15 и 0.21лв като 0.21лв. е мнооооооогоооо.......... оптимистично

Коментар

• Първоначално изпратено от BGN Разгледай мнение
                      http://www.investor.bg/files/bulleti...10310b162a.pdf

а честито на печелившите
                      Утре отново ще се ловят шаранчета

ПРЕДВАРИТЕЛЕН договор за покупка, след 2г. размотаване

Всеки може да подпише предварителен договор и с НАСА , ама той когато стане ФАКТ, ще има някаква стойност. До тогава си остава само ПРЕДВАРИТЕЛЕН !!!!

Ми то годежът какво е? - предварителен договор, че влюбените ще се вземат. Но не винаги се стига до олтара.........

Хайде утре ще гледаме и броиме балъците

Коментар

• Dr.Tren4eff, има резон в това което пишеш.Ако говорим за стратегически наемател, който да наеме цялата сграда, наистина би било доста добре в дългосрочен план.А и тогава дори, при евентуална продажба,цената на сградата ще бъде още по-висока!
                        Мястото е чудесно откъм транспорт и със строящата се там метростанция се получава още по-добре.Възможност за автореклама, която да се вижда отдалеч също е нещо положително!
                        Ще гледаме какво ще се случи,но сделката показва,че хората си работят и ни им пука кой и какво пише тук

Коментар

• Много яко, една добра новина на тая борса
                          Утре поне х 2, според мен

Коментар

• Първоначално изпратено от ikonomika.bg Разгледай мнение
                            Това е писано преди няколко месеца.Някъде към края на март.
                            Ъпдейтвам очакваните цени само:
                            На първо време цената мисля,че ще се установи около сегашната, но X 2 /приблизително/
                            При новина за подписан договор и за другата сграда, на царигардско, днешната удвоена, но този път X 4

без препоръки
                            Аз предпочитам да отдадат цариградско на наематели, а да продадат и боровец. Така ще се превърне компанията в една дивидентна крава... Съживява се пазара на имоти, а сградата на цариградско им е много хубава спрямо останалите грозни офис сгради с форма на кутия за цигари.

Коментар

• Първоначално изпратено от ikonomika.bg Разгледай мнение
                              Тази продажба има краткосрочни и дългорсрочни ефекти.
                              Ще има вдигане на цената на акцията, това е ясно.Колко, това е неясно.
                              Аз мога да си позволя да изчакам и новината за продажбата на другата сграда и да търся един доста добар екзит тук.Сигурно така ще направя.
                              За тези които критикуват, вероятно е добре да се разбере, че ако сделката е за обявените периметри, това мачва много добре очакванията тук и дори ги надхвъля.А и от мажото спазиха обещанието си и през март наистина имаме сделка тук и то изглежда добра.
                              Ако и другата, много по-голяма и според мен, много по-стратегическа сграда, сграда на която може да се вземе монго добра цена, намери купувача си скоро, тук екзита може да е много добър, в рамките на няколко пъти сегашната цена.Това като време го виждам в рамките до края на годината или нещо подобно.
                              Аз мисля, че на другата сграда се търси доста добра цена за стандартите на българският пазар, и затова все още не е продадена.
                              Ако цената която търсиха бе по-ниска,или искаха дя махната на всяка цена, досега сградата щеше да замине поне два пъти!!

Негативни коментари има и ще има, защото много акции се продадоха на много ниски цени.Акциите си намериха нови собственици, но старите им собственици едва ли ще забравят лесно на какви цени без време са излезнали от тук!

Никакви препоръка за нищо.Имам акции тук.Не много, но все пак имам!

Това е писано преди няколко месеца.Някъде към края на март.
                              Ъпдейтвам очакваните цени само:
                              На първо време цената мисля,че ще се установи около сегашната, но X 2 /приблизително/
                              При новина за подписан договор и за другата сграда, на царигардско, днешната удвоена, но този път X 4

без препоръки

Коментар

• Ха-ха-ха... и какво сега... най-накрая договорът е факт?!?

Коментар

Working...
                                X