IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
    Aбе къде ги намирате тез евтинийки!? Я и дай координатите на таз скъпа гарсониера, че моя под 400 не е намерил от лятото.
    Ми метнал се е на баща си
    400лв отдават двустайни в Манастирските - в новите блокчета. Да се разходи малко, има табели. При него никой няма да дойде да му предлага на място

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
      Aбе къде ги намирате тез евтинийки!? Я и дай координатите на таз скъпа гарсониера, че моя под 400 не е намерил от лятото.
      Не съм му ходил на гости, но скоро и това ще стане и ще дам точния адрес. До тогава, може да се нанесеш в някой офис клас А - срещу 3Е/кв. м. - 150Е за площта на гарсониерата. Описал съм местонахождението. Цялата сграда стои празна. Иди провери и докладвай!

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение

8. Банките. Банките имат интерес имотите да са скъпи и ликвидни. През периода 2002 и 2008 те ставаха все по-скъпи и по-ликвидни благодарение и на банките. Само броковците надуваха балона повече от банките. Колкото е по-скъп имота, толкова по-голям кредит ще отпусне банката. Толкова по-голяма лихва и по-големи такси ще прилапа. Колкото е по-ликвиден пазара, толкова по-лесно ще си реализира обезпеченията, ако нещо се случи с кредитополучателя. Нещата се обърнаха в другата посока след 2008. Имотите са по-малко скъпи и по-малко ликвидни и ще стават още по-евтини. Хората, отказващи да плащат лихвите стават все повече, а обезпеченията им се обезценяват с всеки изминал ден. Затова банките имат интерес тази тенденция да бъде спряна. Те полагат усилия да запазят пазара в статуквото му от 2008 г., доколкото могат - продължават да кредитират, макар и с по-малки маржове на печалба, за да държат пазара. Прилагат хитрини и пускат малка част от проблемните си имоти за реализация, отново за да държат пазара. Банките вдигат цените на НИ. Засяга групи І, ІІ и ІІІ. Up:

отлично казано . добре е всеки с ипотечен кредит да наизусти този параграф . само ,че това е омагьосан кръг от който няма измъкване . най-накрая всички ще се наиграят тъй като не може населението да задлъжнява до безкрай .

Коментар

• и ако се оправят тези четири неща (щото ти явно искаш някой да ти ги оправи без да се напрягаш) по кого и заради какво ще плюеш тогава ве, tradere?

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Тъй, ти четеш ли ме въобще какво пиша или ...?

НалЕ, това пиша, че БаМкоФф нямаше други ходове с цел да запази макро-показателите. Демек, тръгна да хитрее, вместо да си отчете 10% спад на БВП + 20% безработица кат' вземе да прайка реформи. И накрая хитрата сврака с двата крака

Тия неща съм ги "пял" отдавна дет' се мъчиш да ми ги казваш и даже не са и основното. А, вече основното е тайминг-а, т.е. че нищо-правенето удължава дисбалансите на микро-ниво и те преливат на макро и е нагледен пример как може да се скапе една държава за норматив.

Ако, бяха тръгнали веднага с реформиране на икономиката и особено в публичния сектор, труса като числа щеше да е доста по-стряскащ отсега, но рецесията щеше да трае максимум 3 тримесечия и дотогава реалния сектор щеше да се е пренастроил към новите условия и щяхме отдавна да сме се отласнали от дъното. А, в момента нищо-правенето щот' свети Бойко е добър чиляк и не иска да оритва 'орица на пътя, прави така, че се заразява и читавата част на икономиката и отраслите, които имахме, защото няма как няколко отрасъла и коректни сегменти да обслужват 70% бракувана и неформирана икономика. Та, времето вече не е стига и отиваме на твърдо приземяване и то от позицията на що годе читава икономика до преди едва 2 години.

Т'ва скапване да го направиш трЕбе да си гений и нагоре.

П.П. Иначе ето ти подобна писанка от моя статия пак, където с 2 думи обяснявам същото, което и ти на цял чаршаф. Само, че аз това съм го писал преди годинка още

"Примерите с балтийските страни, които също са в условия на борд показват същите проблеми, които се случват и у нас. Или накратко, превзема се финансовата система на дадена страна, провежда се кредитна експанзия, методично се закриват националните производства и се подменят със западните търговски марки. Стимулира се потребление срещу дълг и се напомпват имотни балони. В същото време тия процеси се засилват допълнително чрез свръх-централизация, както е в България да кажем и когато еуфорията стане всеобща, рязко се “дръпва” чергата и поредната, тежка криза е налице."

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/0...lgariia.533630

Поздрави, Асенка!
            Маранди, по принцип съм съгласен с голяма част от твоите мнения, но тук се налага сериозно да те коригирам за фактите в областта на спорта:
            - не сме 4-ти на олимпиадата в Сеул, а 7-ми
            -успехите в областта на спорта се дължаха на яка химия /не, че и другите не го правят и сега, но ние и ГДР прекалявахме/
            -самоцелното натискане в посока представителност в спорта е по-скоро чувство за малоценност..
            -класирането в САЩ 94 си е огромен успех, но то се дължи по-скоро на интерферирането на щастливи обстоятелства. Да не забравяме все пак, че сме може би единствения отбор взел медал с отрицателна голова разлика.

Изказвам се по темата спорт, като бивш спортист.

Коментар

• Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнение
              И още един пример: Приятел се изнесе от гарсониера в общежитие на Студ. град, че му бил висок наема - 150лв. Бил намерил по-евтино в по-голям апартамент в Люлин

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                в случая с бг дефлация ще имаш само там,където българина е ЗАДЛЪЖНЯЛ! с други думи по някакъв начин трябва да се платят грубите грешки на орешарски и искров ......а те се материялизират след време-демек сега.....ако паричната маса не се обезценя с девалвация,тогава просто ще се обезценят активи,в които бг е задлъжняла-в случая тва са имотите-на бгетовеца заплатата ще му пада,а поради вдигане на енергийните продукти ще се завихри инфлация в производството,ще струва всичко повече,а бгетовеца ще прави по малко,като ЕДИНСТВЕНО собствеността му ще се обезценя................пробема е,че повечето от тази собственост е реално на банките и в крайност те ще поемат рухването на държавата,поради простата причина,че те са финансирали тази безумица.........и мога да ти кажа,че в бг банки вече няма в смисъла,който ти разбираш като банка.....тва са вече национализирани институции,които само ще изсмукват парична маса с десетилетия от тая държава........
                знаеш ли кое е най-лошото ? всичко това можеше да бъде лесно избегнато , ако не ни управляваха топ некадърници . отначало мислех ,че всички са продажни, но после стоплих ,че те просто въобще не разбират за какво става дума . допълнително някои от тях изобщо не си вършат грам работата . а тези пък , които си я вършат като Дянковия правят само глупости и поразии , тъй като не знаят на кой свят се намират. по -добре нищо да не правеха дето се вика . тя икономиката сама може да се балансира по някое време . с безумията си г-н Дянков и някои други хора само тикат България към пропастта .
                иначе и аз мисля ,че имотките са яко надолу от тук - където има свръх задлъжнялост винаги удрят дефлационни процеси .
                проблемите на България обаче са другаде .
                има няколко неща , които трябва да се оправят в тази държава . вместо това те отиват към по -зле.
                1.Здравеопазване
                2.Образование и наука
                3. Пенсионна система
                4. Престъпността и корупцията .

докато тези неща не се оправят България няма да се оправи . а както виждаме някои хора удрятс разходите точно там . по -голяма идиотщина НЕ може да се направи . искат да ни дозатрият ли или какво?

ПС българинът продължава да си спи обаче. ОВЦА

ППС - доказано е ,че откъдето мине Световната банка и МФВ трева не никне . а познайте парашутистът от къде идва.... всичко се навързва. въпросът е до кога ще го търпим????
                Last edited by all_trader; 25.11.2010, 10:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

"Примерите с балтийските страни, които също са в условия на борд показват същите проблеми, които се случват и у нас. Или накратко, превзема се финансовата система на дадена страна, провежда се кредитна експанзия, методично се закриват националните производства и се подменят със западните търговски марки. Стимулира се потребление срещу дълг и се напомпват имотни балони. В същото време тия процеси се засилват допълнително чрез свръх-централизация, както е в България да кажем и когато еуфорията стане всеобща, рязко се “дръпва” чергата и поредната, тежка криза е налице."

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/0...lgariia.533630

Поздрави, Асенка!
                  да това е на абсолютно верно . някъде имаше една статия из форума на един американски икономист , който обесняваше за тежката криза в Латвия.мисля Майкъл Хъдсън се кзаваше . който иска може да си я намери . предизвикана не без участието и на чудждите банки и компании . при нас голяма вина имат и политиците , които разсипаха българското прозивдоство . това става когато прозвеждаш "велики " шивачки и темп подобни . в резултат на това България обедня , а населението или пне част от него затъна в дългове към банките , които на всичкото отгоре се държат като нагли заложни къщи заради нефункциониращата БНБ .

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                    Напоследък имам доста работа в София и се загледах по цените на хапартаментите . Мина ми дори еретичната мисъл да купя един.

Викам чакай да сметна малко :

Хапартамент - 100 к лева . Наем - 300-400 лв/месец.

Изплащане - за 20-30 години !!!

Брех мааму стара , или хапартаментите са скъпи , или наемите ниски.

Викам я да включа в сметките и лихвите, ама не ипотечните, а тиа по депозитите - 8000 лв /година за момента , т.е. 666 лв месечно (бахти числото се получи)

Какво ще ме посъчетвате - да купувам хапартамент или да харча ЧАСТ от лихвите за наем

И кога викате щяло да бъде дъното.
                    300-400лв наем!....... доста оптимистично......
                    За справка - иди на Сливница при пресечката с Опълченска. Има нова модерна сграда на която виси транспарант - "Офиси - 3Е/кв. м.". Става въпрос за офиси клас А в центъра на София.
                    И още един пример: Приятел се изнесе от гарсониера в общежитие на Студ. град, че му бил висок наема - 150лв. Бил намерил по-евтино в по-голям апартамент в Люлин

Коментар

• Честито Силистра!
                      Звучиш добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil
                        Добро утро, Силистра!

Ако смяташ, че за 1,5 г имотите ще паднат с 30% защо купуваш сега, а не после? 30% от 300К са си 90К, добра сума1/
                        Човекът си е купил апартамент в Германия, не в България. А очакванията му са за България, които може и да се окажат верни. И не ми е ясно какво го нападнахте всички ... Вместо да му честите, аре веднага да се заядем.

Коментар

• Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение
                          Който се вслуша в съветите ми, би трябвало да е в доста изгодна позиция в момента.
                          Според мен имотите ще поевтинеят с още около 30% до година и половина.
                          Добро утро, Силистра!

Ако смяташ, че за 1,5 г имотите ще паднат с 30% защо купуваш сега, а не после? 30% от 300К са си 90К, добра сума1/

И щом смяташ че ще има такъв голям спад на имотите, а от друга страна ще има голяма инфлация (да съм коректен не ти, а немски финансови гурута), как се нарича ситуацията:

имофлация, имогнация

Лек ден на всички

Коментар

• Q3 10/09 = -10% с доста голяма точност.

Данни - точно толкова е спада в прихода на една от топ 10 фирмите в БГ , която просто е индикатор за състоянието на икономиката през последите 10 години.

Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Знам, че е паднал с колкото бях казал. Не си ми чел продължението на прогнозата. Там обяснявам кат' на БаМковисти, демек даже и такива кат' него да ме схванат - хихи

Даже съм дал и 10-годишна картинка защо трябва да се очаква поредния трик на статистиката, когато става въпрос за БВП в БГ-стан и той се случи

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/1...-godina.618963

Поздрави пак!

Коментар

• Напоследък имам доста работа в София и се загледах по цените на хапартаментите . Мина ми дори еретичната мисъл да купя един.

Викам чакай да сметна малко :

Хапартамент - 100 к лева . Наем - 300-400 лв/месец.

Изплащане - за 20-30 години !!!

Брех мааму стара , или хапартаментите са скъпи , или наемите ниски.

Викам я да включа в сметките и лихвите, ама не ипотечните, а тиа по депозитите - 8000 лв /година за момента , т.е. 666 лв месечно (бахти числото се получи)

Какво ще ме посъчетвате - да купувам хапартамент или да харча ЧАСТ от лихвите за наем

И кога викате щяло да бъде дъното.
                              Last edited by SStoilov; 25.11.2010, 02:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение
                                Силистра, Честито за покупката! Би ли споделил за кой град в Германия става въпрос? Предполагам си взел в Мюнхен. Цената идва 3000-3500 евро квадрата, което ме навежда на мисълта, че ще е в най-скъпия град в Германия. Винаги е по-добре да си новодомец отколкото наемател ако можеш да си го позволиш.

Тук във форума никой не коментира вариант сгромолясване на еврото и последващо нулиране на системата, а според това не е невъзможен сценарии.
                                всъшност супетреидъра преди почти две години беше пуснал единн такъв сценарии евро / усд под 0.30 е тогава може да видим $149 на жълтите павета Ама това ще стане вероятно ако Германия напусне евро зоната....

Иначе сериозно искам да попитам silistra за колко години ще изплати жилището ако домакинсвото му си дава целия доход ...
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X